Sanatçının samimiyetsizi

Dedi: CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, darbe beklentisi içine giren Metin Akpınar’ı savunarak Cumhurbaşkanı’na yüklendi. “Her vatandaş seni eleşt...

Dedi: CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, darbe beklentisi içine giren Metin Akpınar’ı savunarak Cumhurbaşkanı’na yüklendi. “Her vatandaş seni eleştirebilir. Bir sanatçıya nasıl konuşulacağını bileceksin. Sanatçıdır, eleştirebilir” diyor. Nasıl yorumluyorsunuz?

Dedim: CHP Genel Başkanı demokrat değil. Savunduğu özgürlükler de değil. Manipülasyon yapıyor. Metin Akpınar, Cumhurbaşkanını eleştirmiyor ki… Hakaret ediyor. Darbe ile tehdit ediyor. Aslında demokrasiyi tehdit ediyor. Yetmiyor, AK Parti’ye oy veren vatandaşa hakaret ediyor. Kılıçdaroğlu, Metin Akpınar’ı eleştirmeliydi.

Dedi: Kılıçdaroğlu o sözleri neden ‘eleştiri’ olarak yorumluyor?

Dedim: Sanatçı eleştirir. Gazeteci eleştirir. Siyasetçi eleştirir. STK temsilcisi eleştirir. Vatandaş eleştirir. Lakin hakaret edemez. Hakaret zaten eleştirinin bittiği yerde başlar. Eleştiri çerçevesine sığmayan dil, hakarete başlar. Söyleyecek sözü olmayan hakaret eder. Hakaret cehaletle kardeştir. Bir süre sonra küfrü meşrulaştırır. Bu dil, düşmanlık dilidir. Samimi olan dil eleştirir ve asla hakarete kaçmaz. Hele hele kasıtlı olarak hakaret etmez.

Dedi: Metin Akpınar’ın söylemleri tam olarak hakaret değil mi?

Dedim: Önce vatandaşa hakaretinden başlayalım… “Ülkemizdeki gergedanlar yalnızca faşizmin ayak seslerini anlatan postallı gergedanlardan ibaret değil. Kökten dincilik gergedanları… Etnik kimlik gergedanları… Müthiş bir gergedan nesli büyüdü” diyor. Açık biçimde AK Parti’ye oy verenleri kastediyor.

Dedi: Cumhurbaşkanı için söylemleri ‘darbeci dili mi?”

Dedim: Tekrarlayalım… “Kutuplaşma bitmezse lideri ayaklarından asarlar. Başka liderlerin yaşadığı kötü akıbeti yaşatırlar” Şimdi sanatçı denen ve 80 yaşın üstünde bir adamın eleştiri mantığı böyle mi olmalı? Önce kutuplaştır sonra idamla korkut!... Kemal Kılıçdaroğlu Metin Akpınar’ı savunurken, ‘Sanatçıdır ve eleştirir’ diyor. Hakikaten bu sözleri eleştiri bağlamında mı değerlendiriyor? Bu nasıl demokratlıktır?

CHP’nin Menderes’i idam ettiren mantığı hala daha normalleşemedi. Hem ‘Menderes’i CHP astırmadı’ diyorlar hem her zeminde o idamı hatırlatıyorlar. Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanını eleştirilebilir. Ancak önce Metin Akpınar denen halkına düşman darbeci sanatçıyı eleştirmelidir. Kendisi gibi düşünmeyen… Kendisiyle aynı partiye oy vermeyen insanlara ‘Gergedan nesli’ diyen dili eleştirmelidir. Kimisi gazeteciliğin arkasına saklanarak, kimisi sanatçılığının arkasına gizlenerek hakaret edecek. Sonra dönüp, ‘Bak dava açılıyor. Fikir özgürlüğü yok’ diye yaygara koparacak. Züppelerin, fikir özgürlüğü diye savundukları ya idam, ya ip ya darbe ve kan… Eleştiri gibi soylu bir kavramın arkasına saklanıp hakaret edecekler… Darbe siparişi verecekler… Eleştirince de; ‘Bakın sanatçının eleştiri hakkı yok’ diyecekler!.. Gidip Yunanistan’da, Almanya’da darbe sipariş etsinler ya!.. Almanya’da beğenmedikleri karşıt partiye oy verenlere ‘gergedan nesli’ desinler ya!.. Deli diye hastaneye gönderirler. Ama bizde neredeyse dokunulmazlık unvanı verip kahramanlaştırıyorlar.

CHP, toplumla barışma adına samimi davranmıyor. Toplumun bir kesimine ‘gergedan nesil’ diyen samimiyetsiz bir adamı savunarak adeta o görüşlere katılıyor. Adamlar adeta bile bile hakaret ediyor. ‘Mahkemelik olalım ve adliye koridorlarında fotoğraf verelim’ diye eylem yapıyorlar. Böylece o fotoğraflarla ülkemizi dışarıda ‘demokrasi yok’ diye gösteriyorlar. Kimse Metin Akpınar’ın darbe davetçiliği ile ilgilenmiyor. Herkes Metin Akpınar’ın adliye koridorundaki fotoğrafını gösteriyor.

Ülkesini dışarıya şikayet etmek için Cumhurbaşkanına hakaret eden sanatçı nefretinin esiri olmuş demektir. ‘Kutuplaşmayı bitirmeliyiz’ sözü sadece samimiyetsizliktir. Metin Akpınar gibi bir sanatçının samimiyetsizi darbecidir.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Ali Öztürk - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.



Anket Trabzonspor bu sezon ligi kaçıncı sırada bitirir?
Tüm anketler