ŞAMPİYONLAR ŞAMPİYONU TRABZONSPOR’A NİCE BAŞARILAR, NİCE SELÂMLAR…

Ey Trabzonlu!Takımını sakın görme hor.Sen onu asıl rakiplere sor.Onun adı müstesnadır.Trabzonspor.Selâm şampiyonlar şampiyonuna.Onsuzluk çok zor.. T...

Ey Trabzonlu!Takımını sakın görme hor.Sen onu asıl rakiplere sor.Onun adı müstesnadır.Trabzonspor.Selâm şampiyonlar şampiyonuna.Onsuzluk çok zor..

Trabzon’da futbol nice insanın malumudur ki, Tâ Trabzon İdman Yurdu ve NecmîAtî kulüpleri zamanında sistemleşmiştir. İstanbul kulüpleri zamanından beri vardır.Zira,Trabzon tarihte ikinci İstanbul’dur.Fakat Trabzon’daki futbol sporu başka yerlerdeki gibi maneviyatsız ve şiddet sembolü değil,bilimsel bir spor dalıdır.Bu nedenle Trabzonspor’un şampiyon olduğu tarihî Avni Aker stadındaki futbolun temelinde 1924 yılında Trabzon’da Atatürk’ü konuk eden Trabzon Müftüsü âlim İbrahim Cudî beyin tâ NecmîAtî(geleceğin Yıldızı) kulübünün açılışında resmî sarık ve Cübbeli elbisesiyle giderek yaptığı duâlardır. Trabzonlular ve Trabzonsporlular ilk önce o duânın metnini bulup bütün futbol kulüplerine takmalıdır.Bugün Trabzon’da –Dernekler Masası beyanına göre de-iki yüz adedden fazla futbol sporu kulübü vardır.Bu manevî moral desteği ve taraftarların Trabzonspor’a vereceği ahlâk ve medeniyet desteği bütün Türkiye’ye ve Dünyaya örnek olmalıdır.Çünkü:Para desteği kadar önemlidir.Çünkü:Trabzon ve Trabzonspor Anadolu’ya şampiyonluklar getiren ilk futbol takımı ve kulübüdür.Futbolun de beşiğidir.Bu hiç unutulmasın ve gereği yapılsın.Ne yazık ki Trabzon’la Trabzonspor’un bütünlüğü sahalara tam yansımamaktadır.Maddî ve manevî desteğe zenginlerce de dahi tam dönüşmemektedir.Halbuki bugün Dünyada Trabzon denilince akla ilk Trabzonspor gelmektedir.Eskiden akıla tarihte ikinci İstanbul oluşu güzelliği gelirdi. İstanbul bugün on sekiz milyonluk bir şehir ve Avrupa’nın kültür başkenti seçildi.Tarihe göre Avrupa’nın ikinci kültür şehri yine Asya-i Osmanîden Avrupaî Osmaniye ekleşik olarak Trabzon olmalıdır.Trabzonspor işte bu tarihî şehrin tarihî kulübüdür. Eskiden Trabzon nüfusu İstanbul’la eşitti ve de Trabzon hudutları Batum’dan Kastamonu’ya kadardı. Trabzon’da futbol asıl o büyük ve meşhur zamanda ortaya çıkmıştır.

Benim bu satırları yazmamın sebebi: Bir bencillik ve hamaset değildir. Bilimselliktir.Zira,ben de Üniversiteyi bitirene kadar futbol oynamış bir yazarım.Hatıralarım halâ durur.Diyarbakır stadında bile 1968 yılında futbol oynamışımdır.Ayrıca Trabzonspor Başkanı Sn. Faruk Özak devrinde Trabzonspor ile ilgili yazdığım yazılar nedeniyle ödül de almışımdır.Ortaokul ve Lise öğrenciliğimde bugünkü Ziraatbankası arkasındaki (Kuzey batısındaki)Trabzonspor binasında geçmiştir.Trabzonspor Belediye Başkanı ve de Trabzonspor Başkanı Sn. Atay Aktuğ Bey’e de bir dönem Kültür Araştırma Kurulu sekreterliği yapmışımdır.Trabzon’da bazı damdan düşenler; bizim akademisyen ve araştırmacı yazar olarak damları bile aşarak göklere yükselişimizi nedense çekemiyorlar.Bu nedenle yeri gelince bu konulara yer vermekteyiz.Herkes haddini bilmeli ve Trabzonspor için de Trabzon için de elinden geleni yapmalıdır.Yapmazsa ,fitne ve fesatla uğraşırsa kendi cehaletiyle ömrü mağlup dolar.Fakat olumlu ve olgun olursa kendi itibarları da artar.Tersinden meşhurluk tepetaklak gitmektir.

Ben Trabzonspor’un yeniden şampiyon olacağına inanıyorum. Hatta bu iş için bir Trabzonspor kravatı da aldım. Şampiyon olunca takacağım.Akyazı stadında da Akyazı Trabzonspor ekibi olarak büyük ağırlığımız var.Bu işin başındaki Affetmez ekibi bile çoğunlukla Akyazılıdır.

13 Eylül 2019 Cuma günü saat 15.30’da Trabzon Dernekleri Federasyonu yönetimi temsilci ekibi ve Trabzon Yazarlar Derneği yönetimi ekibi olarak birlikte Hava alanı tarafındaki Trabzonspor tesislerine gittik. Bizleri Trabzonspor’un başarılı ve yiğit yöneticilerinden Sn. Ömer Sağıroğlu beyefendi karşıladı. O’nun da Akyazı’da akrabaları çoktur. İstanbul’dan gelen Trabzon Dernekler Federasyonunun hediye saati, davetiyesi İstanbul’daki Trabzon günleri için kendisine temsilci yöneticiler tarafından takdim edildi. Güzel istişarelerde bulunduk. Trabzonspor yeniden yapılanmış durumda. Borçlarını ödemeyi başarmış durumda.Herkesin gönlü şampiyonluk yolunda.Buna da Trabzonlu ve Trabzonspor hayranı olarak çok sevindik.Kendilerini tebrik ettik.Girişte eski başkanlardan Sn. Atay Aktuğ Be’yle karşılaştık. ”Hayırdır Mustafa bey” dedi. Ben de “Sn. Başkan Trabzon’a âşık olmak kolay değil. Olduk, başımız belâya kaldı. Onun için buradayız.” dedim. Bu espriye herkes kahkaha attı.Evet ömrümüzü Trabzon’a verdik.Trabzonspor da bunun içinde.Trabzon’un ,Trabzonluların ve Trabzonspor’un tam birleşmekten,bütünleşmekten daha üstün bir görevi yoktur.Bu olmadan da Trabzonspor’un şampiyon olamayacağını;bu bütünleşme ve destek olursa hemen olacağını da hiç unutmayınız. Birer hâtıra fotoğrafı çektirerek Trabzonspor binasından çıktık amma Trabzonspor’la daha çok bütünleştik. Sn. Ünal Karaman Hoca’ya ve bütün Trabzonspor’a âcil ve daha büyük başarılar, yani şampiyonluklar dileriz. Hatta Cudî Bey gibi bizler de duâcıyız. Umarız Yüce Allah da Trabzon’u ve Trabzonspor’u mahcup etmeyecek, bütün cihana meydan okutup daha gür sesle ,yani gök gürlemesi misâli -er-geç-haykırtacaktır. İşte o şampiyonluk sevinçlerinde ve başarılarında buluşmak üzere hoşça kalınız.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Mustafa Yazıcı - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.



Anket Trabzonspor bu sezon ligi kaçıncı sırada bitirir?
Tüm anketler