Tümörü risksiz alındı

Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi Üroloji Kliniğinde bir ilk gerçekleştirildi

Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi Üroloji Kliniğinde sol böbreğinde idrar kanalları kaynaklı toplayıcı sistem tümörü olan hasta Doç. Dr. Hasan Rıza Aydın tarafından ilk kez uygulanan kameralı alet (Laparoskopik) yöntemiyle tedavi edildi. Daha önce açık biçimde gerçekleştirilen tedavi ilk kez kapalı yöntemle gerçekleştirildi.

İLK KEZ KAPALI BİÇİMDE AMELİYAT YAPILDI

Kanuni Eğitim Ve Araştırma Hastanesi Üroloji Kliniğinde sol böbreğinde toplayıcı sistem tümörü ( idrar kanalları kaynaklı) olan hastaya Doç. Dr. Hasan Rıza Aydın tarafından ilk kez laparoskopik yöntemle laparoskopik radikal nefroüreterektomi + mesaneden cuff rezeksiyonu (Böbrek ve ona ait idrar kanalının idrar torbasına girdiği yer ile birlikte tamamen kapalı yöntemle çıkarılması) ameliyatı başarıyla gerçekleştirildi. Daha önce Üroloji Kliniğinde açık biçimde yapılan ameliyatlar ilk kez Laparaskopik (kapalı) yöntemle gerçekleştirildi. Yapılan kapalı yöntemle birlikte ameliyatlar daha estetik bir görünüm, daha az enfeksiyon riski, daha az kanama riski ve hastaneden daha kısa sürede taburcu olma imkanı gibi bir çok avantaj sağlıyor.

ameliyat_1.jpeg

HABER: Gültekin SADIKOĞLU

07 Kas 2019 - 16:13 - Sağlık


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.