TRAHED’in rapor sıkıntısı

Öğrencilerin rapor talepleri aile hekimlerini isyan ettirdi.

Trabzon Aile Hekimleri Derneği (TRAHED), Trabzon Gazeteciler Cemiyetinde bir basın toplantısı düzenleyerek İzmir Bornova Yunus Emre Aile Sağlığı Merkezinde yaşanan şiddet olayını kınadı. Bir günlüğüne iş bırakma eylemi gerçekleştirdiklerini belirten TRAHED Yönetim Kurulu 2.Başkanı Dr. Burhan Yılmaz, Trabzon’da Aile Hekimlerinden istenilen akıl almaz sağlık raporu isteklerinin devam ettiğini kaydetti.

Trabzon Aile Hekimleri Derneği (TRAHED), Trabzon Gazeteciler Cemiyetinde bir basın toplantısı düzenleyerek, Aile Hekimlerinden istenilen akıl almaz sağlık raporu isteklerinin devam ettiğini kaydetti

SİLAHLA DARP EDİLİP, TEHDİT EDİLİYORUZ

TRAHED Yönetim Kurulu 2.Başkanı Dr. Burhan Yılmaz; İstanbul'da, Samsun'da, İzmir'de rapor vermek istemediği için birçok meslektaşının silahla tehdit edilip, darp edildiğini söyledi. Doktor Yılmaz “Bu saydıklarımızın hepsinde işini özveri ile kanunlara ve kaidelere uygun yapan görevi başında meslektaşlarımız ve bunu hiçe sayan kanun tanımaz ve kanunlara aykırı talepte bulunan sözde hastalar var” ifadelerine yer verdi.

ŞİDDET YASASI BİRAN ÖNCE ÇIKMALI

Sağlık çalışanlarının görevi başında şiddete maruz kaldığını kaydeden Dr. Yılmaz “Etkin, caydırıcı, ertelemesiz ve uygulanabilir sağlıkta şiddet yasası bir an önce çıkarılmalıdır. Bu yasa düzenlenene kadar mevcut yasalarda var olan cezalar en üst düzeyde uygulanmalıdır” dedi. Filiz YILDIRIM

04 Nis 2019 - 12:07 - Sağlık


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.