Sendikadan döner sermaye tepkisi

TÜRK Sağlık-Sen Trabzon Şubesi, sağlık personelinin faydalanamadığı döner sermaye sisteminin yeniden düzenlenmesiyle ilgili Numune Kampüsü önünde basın açıklaması gerçekleştirdi. Başkan Mustafa Serdar, “Çalışanları mağdur eden bu döner sermaye sistemini değiştirmek için yasal hazırlıklar bir an önce tamamlamalıdır.”dedi.

TÜRK Sağlık-Sen Türkiye Sağlık ve Sosyal Hizmet Kolu Kamu Görevlileri Sendikası Trabzon Şubesi, sağlık personelinin faydalanamadığı, döner sermaye sisteminin yeniden düzenlenmelisi ile ilgili Numune Kampüsü önünde basın açıklaması gerçekleştirdi. Türk Sağlık Sen Şube Başkanı Mustafa Serdar “Çalışanları mağdur eden bu döner sermaye sistemini değiştirmek için yasal hazırlıklar bir an önce tamamlamalıdır. Artık sağlık çalışanın hakkını gasp etmenize göz yummayacağız.” dedi. Sağlık Bakanlığı ve Üniversite Hastanelerinde uygulanmakta olan Performansa dayalı ek ödeme döner sermaye sisteminin artık içinden çıkılamaz bir hale geldiğini belirten Başkan Serdar “Sağlık çalışanlarına ilave ücret artışı taleplerimize karşılık ‘döner sermayeniz var’ denilerek hem kapılar kapatıldı, hem de hatalı uygulamalar nedeniyle döner sermayeler yok edilerek çalışanın maddi gelirleri azaltıldı. Döner sermaye ödemelerine göre harcamalarını, kredi ve taksitlerini ayarlayan sağlık çalışanları aylardan beri geçinemez hale gelmişlerdir. Sağlık personelleri önceki yılları mumla arar hale gelmişlerdir. Sağlık personellerinin birçok kurum ve hastanede icap nöbet ve nöbet ücretleri ödenmiyor, ödenmediği gibi personel yok denilerek karşılığı izin verilmiyor.” diye konuştu. Filiz YILDIRIM

06 Ara 2018 - 11:50 - Sağlık


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.