Hafif Çıtır ve Sütlü Çifte Lezzet: Kadayıflı Muhallebi

Türk mutfağı tatlılarının başında gelen iki vazgeçilmezi: Şerbetli ve sütlü tatlılar! Muhallebi ile hazırlanan sütlü tatlıların hafifliği ayrı; şerb...

Türk mutfağı tatlılarının başında gelen iki vazgeçilmezi: Şerbetli ve sütlü tatlılar!

Muhallebi ile hazırlanan sütlü tatlıların hafifliği ayrı; şerbetli tatlıların kendine özgü baskın ve iz bırakan lezzetleri apayrı… Siz daha çok hangisini tercih edersiniz?

Süt, un, nişasta ve şekerle hazırlanan krema kıvamındaki soğuk muhallebinin yaz kış meyveli, çikolatalı, bisküvili çeşitli malzemelerle zenginleştirilerek muhallebili tatlı tariflerine dönüşmesiyle enfes lezzetler çıkıyor ortaya.

Son zamanların özellikle iftar sofralarında popülerlik kazanan yaratıcı tatlısı ise kadayıflı muhallebigeleneksel yöntemlerle elde edilen incecik çıtır kadayıfların kavrularak sütlü muhallebiyi taçlandırdığı bu tatlı Nefis Yemek Tarifleri farkıyla sizin mutfağınızda!

Kadayıflı muhallebi tatlısı, bir yandan damağınızda şenlik yaratacak çıtırlığı diğer yandan hafif ve serin muhallebi dolgusuyla sizin de yeni favoriniz olacak! Peki, nedir bu lezzetin sırrı? İşte, kadayıflı muhallebi tatlısı hakkında merak edilen tüm detaylar!

Kadayıflı Muhallebi Tarifi, Nasıl Yapılır?

  • En leziz kadayıflı muhallebi tatlısıilk aşaması yeme kolaylığı için kadayıfların küçük parçalara ayrılmasıyla başlar.

  • Ardından kadayıfları şeker ve tereyağı ile iyice harmanlayarak kavurmak gerekir.

  • Muhallebi için; süt, un, nişasta, şeker ve yumurta sarısını sürekli olarak karıştırmak ve bu işlemi muhallebi kıvam alana dek sürdürmek önemlidir.

  • Sonrasında krema ve vanilya eklemesi yaparak pürüzsüz ve ipeksi muhallebi elde edebilirsiniz.

  • Sunum işleminde kadayıfların yarısını arzu ettiğiniz geniş bir tepsiye yayabilir; kup, fincan gibi kaselerin içine veya kelepçeli kalıp içinde eşit parçalara bölebilirsiniz.

  • Muhallebiyi kadayıfların üzerine paylaştırırken kepçe kullanabilirsiniz, her kaseye yetecek veya tepsinin her yerine eşit yayılacak şekilde bu işlemi uygulayabilirsiniz.

  • Son işlem ise tatlının lezzeti ve kıvamının iyice oturması için 3 - 4 saat kadar buzdolabında dinlendirmek.

  • Kadayıflı muhallebi nasıl yapılır sorusunun en leziz cevabı, işte bu kadar. Afiyet olsun!

Kadayıflı Muhallebi Tatlısı Yaparken İşinizi Kolaylaştıracak 8 Püf Noktası

  1. Kadayıflarınızın kolay kırılması için tatlıyı hazırlamadan önce 2 saat gibi bir süre derin dondurucuda bekletebilirsiniz. Katılaşmış kadayıflar böylelikle daha rahat ufalanacaktır.

  2. Kadayıfları kavururken yapışmaz bir tava tercih etmelisiniz. En ideali ise geniş bir teflon tava. Kadayıflarınızı çevirerek kavururken bunun faydasını göreceksiniz; işlem bittiğinde ocağınız kirlenmemiş olacak.

  3. Kadayıflı muhallebi tarifi için bir diğer önemli husus muhallebinin pürüzsüz yapısı. Bunun için muhallebinizi hazırlarken tel çırpıcı kullanabilirsiniz, topaklanmaları önleyecektir. Ayrıca sürekli karıştırmanız hem dibinin tutmasını hem de un tanelerinin topaklanmasını engeller.

  4. Fazla akışkan ve sıvı kıvamdaki muhallebi bu tatlı için istenen bir durum değil; bu nedenle muhallebiniz kaynamaya başladıktan hemen sonra ocaktan almayın, 3 dakika kadar daha bu şekilde kaynatın.

  5. Muhallebili kadayıf tatlısı için en uygun servis kabı 30 cm ölçüsünde borcamdır; dilerseniz kuplarda da hazırlayabilirsiniz. Eğer daha geniş bir borcamda hazırlarsanız tatlı çok ince olur ve yayılır.

  6. Kadayıflı muhallebi tarifi kolay ve daha pratik bir yöntemle hazırlanabilir. Bunun için market zincirlerinde hazır satılan kavrulmuş kadayıfları tercih edebilirsiniz. Böylelikle sadece muhallebi pişirerek tatlınızı şipşak oluşturabilirsiniz.

  7. Kadayıflı muhallebi krem şantili de hazırlanabilir. Evde kremanız yoksa veya krem şantinin aromasından daha çok hoşlanıyorsanız toz krem şantiyi muhallebinin içine döküp mikser yardımıyla çırpabilirsiniz.

  8. Misafirleriniz ya da özel davetleriniz için kadayıflı muhallebi tarifi hazırlıyorsanız bu tatlının bir diğer püf noktası ise gün içinde taze hazırlamak. Çünkü kadayıflar zamanla muhallebinin içinde yumuşayabilir ve çıtırlığını kaybedebilir.

Kadayıflı Muhallebi Tatlısı Kaç Kalori?

  • Sütlü tatlılar kategorisinde yer alan kadayıflı muhallebi kalori değeri 100 gramlık orta 1 porsiyon için yaklaşık 480 kcal.

  • Diyet sürecinde olanların yarım porsiyon tüketmesi önerilir.

  • Kızarmış, şerbetli tatlılar arasında yer almadığı için kilo aldırma riski geleneksel tatlılara oranla daha düşüktür.

  • Günün erken saatlerinde tercih edildiği, akabinde bol su ve günlük egzersizler aksatılmadığı sürece tüketilebilir.

  • Günlük 1 porsiyon miktarını aşmamalısınız.

Çok Beğenilen 5 Farklı Kadayıflı Muhallebi Tatlısı Tarifi

1) Şık Sunumlu Porsiyonluk Nefis Muhallebili Kadayıf

Özel misafirleriniz, çay ve diğer davetleriniz için tatlı tarifi arıyorsanız işte karşınızda yaz kış favoriniz olacak kadayıflı muhallebi tatlısı! Mini kaseler içinde kolayca hazırlayıp şekil verebilir, zor beğenen tüm konuklarınızı kendinize hayran bırakabilirsiniz!

2) Yaratıcı ve Sevimli! Muhallebili Kadayıf Çanakları

Kadayıflı muhallebi tarifine yeni bir yorum getirmeye ne dersiniz? Muffin kaplarının içinde çanak şekli verip fırınladığınız kadayıfları enfes muhallebiyle doldurup servis edin, çok beğenilecek. Tüm aşamaları resimli ve tamamen ev yapımı!

3) Pasta Görünümlü Kat Kat Muhallebili Kadayıf Tatlısı

Cevizli çıtır kadayıf ve muhallebiden oluşan katmanları, kalpli ve bol sevgi içeren sunumuyla kadayıflı muhallebi tatlısı ya da pastası! Kelepçeli kalıpta da hazırlayabilirsiniz. Üstelik dolapta 4 - 5 saat dinlendikten sonra kolayca dilimlenebiliyor!

4) Böylesi İlk Kez Karşınızda: Muhallebili Çikolatalı Çıtır Kadayıf

Klasik muhallebili kadayıf tariflerinin dışına çıkan farklı bir fikir! Erimiş çikolata ve çıtır kadayıfların buluştuğu bu tatlı bağımlılık yaratır! En hafifinden muhallebisi ve çikolatanın enfes lezzeti binlerce kez deftere eklendi. Sizin de mutfağınıza konuk olmalı!

5) Kaşık Kaşık Yedirtir: Kupta Muhallebili Kadayıf Tatlısı

Kadayıflı muhallebi tatlınızı porsiyonluk kuplarda servis etmek isterseniz işte size nefis tarif! Krem şantili muhallebiyi, bol cevizli tam tadında kavrulmuş kadayıfları eşit olarak kuplara paylaştırın ve dilediğiniz gibi süsleyin! Çay saati sohbetlerine keyifli bir eşlikçi olacak…

Daha fazla tarif için;nefisyemektarifleri.comziyaret edebilirsiniz.

04 Ağu 2019 - 16:38 - Sağlık


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.

01

Ödüllü Tarifler - ödüllü tarifler ile yemek tarifi paylaşıp süpriz hediyeler kazanmak için tıklayınız

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 04 Ağustos 16:38