Dinamik burun estetiğinde en iyi sonuçları almak için ipuçları

Dinamik burun estetiği, özellikle burun ucunun ve burnun mimiklerle birlikte doğal bir şekilde hareket etmesini sağlamak için uygulanan bir burun estetiği prosedürüdür.

Dinamik burun estetiğinde burnun hareketini kontrol eden kaslara hareket yeteneğine engel olamayacak şekilde müdahale edilir.

Dinamik burun estetiğinde en başarılı sonucu almak için cerrah seçiminde doğru kararlar vermek ilk adımlardan birisidir. Hem teknik hem de sanatsal açıdan yeterli bilgi, tecrübe ve yeteneğe sahip bir cerrah seçimi operasyonun en önemli aşamasıdır. Böylece yüzünüze en uygun burun tasarımını yaparak, en doğru teknikle uygulayabilir ve bu süreci en zahmetsiz ve sağlıklı bir şekilde tamamlamanıza yardımcı olabilir.

Dinamik burun estetiği hazırlığınız için, son dakika stresinden kaçınmak için erken bir başlangıç ​​yapmanız en iyisidir. Prosedürünüzün programlanmasından yaklaşık 2 hafta önce, kendi başınıza gidemeyeceğiniz için, prosedürünüzden sonra sizi klinikten eve götürmek üzere ayarlanmış bir arkadaşınız ya da aile üyeniz olmasını öneririz. Ayrıca, ameliyattan en az 24 saat boyunca yanınızda birisinin kalmasını sağlamanız da önerilir. Dinamik burun estetiği hastaları; market, çocuk bakımı ve evcil hayvan bakımı gibi günlük sorumluluklar da bir yakınından destek aldıkları zaman, daha kolay ve stressiz bir iyileşme süreci geçirirler. Yemek hazırlama gibi işlerle uğraşmamak da iyileşme sürecinde rahat etmenizde yardımcı olabilir.

Dinamik burun estetiğinden önceki son iki hafta

Dinamik burun estetiğinden yaklaşık 2 hafta önce, alkol ve sigara içmeyi bırakmanız çok önemlidir. Alkolün kan üzerinde bir incelme etkisi olabilir, bu da morarmayı artırır ve sigaradaki kimyasallar kan akışını azaltır ve bu nedenle iyileşmeyi engelleyebilir.

Dinamik burun prosedürünüzden önce hatırlamanız gereken bir diğer önemli ipucu da aspirin gibi kan sulandırıcı ilaç kullanmaktan kaçınmaktır. Birçok ilaç kanın pıhtılaşma yeteneğini etkilediğinden, ameliyattan önce ya da hemen sonra almak risklidir. İşlemden önceki 2 hafta içinde ağrı kesici ilaçlara ihtiyacınız olursa, bunu size cerrahınızın reçete etmesi gerekir.

Birçok insan bitkisel takviyeleri günlük rutinlerinin bir parçası olarak kullanır. Ancak, burun estetiği cerrahınız, sizin neleri aldığınızı bilmek isteyecek ve olumsuz sonuçlara yol açabildikleri için çoğu ilacı bırakmanızı tavsiye edecektir. Cerrahınıza kullandığınız ilaç ve takviyeleri bildirin. Unutmayın operasyonun başarısının en önemli aşaması korumadır.

Dinamik burun estetiğinde hasta odaklı yaklaşım

Dinamik burun estetiği ameliyatından bir hafta önce, alışverişe çıkmak ve ihtiyacınız olabilecek şeyleri aldığınızdan emin olmak iyi bir fikirdir. Laksatifler veya dışkı yumuşatıcılar, bazı insanlar için yararlıdır çünkü azalmış aktivite, gıda alımı ve ilaçlar kabızlığa yol açabilir. Rahat kıyafetler, özellikle de başın üzerinden geçenlerin yerine ön kısımdan düğmeli ya da fermuarlı olanlar, gereksiz rahatsızlıklardan kaçınmanıza ve yeni burnunuzu güvende tutmanıza yardımcı olabilir.

İlk birkaç gün boyunca ağzınızdan nefes almanız gerekeceğinden, ağızda geçici olarak kuruluk olabileceğinden, pastiller, dudak kremi ve içecekler almak iyi bir fikirdir.

Estetik cerrahide hastaya yönelik titiz ve sabır odaklı yaklaşım çok önemlidir. Herhangi bir prosedürden önce kliniğimiz, iyileşme süresini mümkün olduğunca düzgün hale getirmek ve en uygun sonuçları sağlamak için planlanmış kapsamlı bir talimat listesi sunacaktır.

Dinamik burun estetiği hakkında size özel daha fazla bilgi almak için Op. Dr. Güncel Öztürk’ten randevu alabilirsiniz.

#DinamikBurunEstetiği

06 Kas 2018 - 15:06 - Sağlık


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.