Rüzgâr eken fırtına biçer!

17 Aralık 2018 tarihinde Fransa’da başlayan sokak eylemleri 27 gündür devam ediyor. Sokaklar ateşe verildi Arabalar yakıldı. Dükkânlar yağmalandı. “Sa...

17 Aralık 2018 tarihinde Fransa’da başlayan sokak eylemleri 27 gündür devam ediyor. Sokaklar ateşe verildi Arabalar yakıldı. Dükkânlar yağmalandı. “Sarı yelekli” adını alan eylemcilerden 800 e yakını tutuklandı. Polis ve asker orantısız güç kullanarak sert tutumunu dünyaya gösterdi. Hükûmetin akaryakıt ile elektrik ve doğalgaza yaptığı %20 zam protestolara neden oldu.

Avrupa’nın Almanya’dan sonra en güçlü devleti olan Fransa hem NATO hem de AB kurucularındandır. Nüfusu 67 milyon, yüzölçümü 644 bin kilometre karedir. Birleşmiş Milletler daimi komisyonunda veto hakkı olan beş devletten biridir. Dünya Savaşında Nazi rejiminin işgaline maruz kaldı. Rejim çöktü. İşgalin kalkmasından sonra cumhuriyet ilan edildi. Bu da 1954-1961 yılları arasında Cezayir ile yapılan savaşlar sırasında çöktü. Bu savaşlarda 150 bin Cezayirli öldürüldü. Afrika’daki altın madenlerini sömürerek halkı fakirleştirmiştir. Nihayet Charles de Gualle tarafından 1958 yılında beşinci kez ilan edilen cumhuriyetle bugüne kadar devam edildi. İngiltere’ye karşı sürdürülen “Yüzyıl” savaşlarında galip oldu. 16. yüzyılda başlayan mezhep savaşlarından olumsuz etkilendi. Fransa’nın hâkim güç olması 14.Louis zamanına denk düşer.1789 Fransız İhtilali ile krallık yıkıldı. Cumhuriyet rejimine geçildi. Dünyanın ilk cumhuriyet rejimlerinden biri oldu. Napolyon dönemine geçildikten sonra cumhuriyet kaldırıldı, imparatorluğa geçildi.1870 yılında üçüncü kez cumhuriyete geçilmiştir. Birinci ve ikinci dünya savaşlarında galip gelen taraflardan oldu.

Bu galibiyet sonucu ile Avrupalı diğer leş kargaları ile birlikte yurdumuza üşüştüler. Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde Antep, Adana taraflarını işgal ettiler. Fransa, Alman İmparatoru V. Karl’a karşı mektup yazarak Osmanlı İmparatorluğundan yardım istedi. Kanuni Sultan Süleyman isteğini yerine getirdi. Buraya kadar Fransa tarihinin kısaca özetini belirttik. Mazisine bakıldığında kirli bir mazi önümüze çıkar. Ana kıta dışındaki sömürgelerine yaptığı zulüm ve işkenceler birer ibret abidesidir. Türkiye’nin terör örgütleri ile yaptığı mücadelede terör örgütlerinin tarafını tutmuş, onları saraylarında karşılamış, her türlü lojistik desteği vermekten çekinmemiştir. Afrin harekâtında teröristlerin yaptığı koruganlar bizzat Fransa tarafından finanse edilip inşa edilmiştir. AB’ye girmemize karşı çıkan ülkelerden biridir.

Bu dünya “etme, bulma” dünyasıdır. Herkes ektiğini biçer. İlahi adalet yapılan zulümlerin cezasını bir başka sebeple sorgular ve cezalandırır. Yıllardır içinde barındırdığı ve beslediği PKK’lılar bir gün sokaklarında terör estirir! 7-25 Aralık ile Gezi Olaylarında Avrupa’nın düşmanca tutumu açığa çıkmıştır. Yüzlerce FETÖ suçluları Avrupa’da kol geziyor. Tamamı bunlara kucak açıyor. Demokrasiyi dilinen düşürmeyenler, bu olaylarda gösterici ve öğrencilere nasıl davranıldığını görmüştür. Sosyal medyada yayınlanan mesajla “Fransa’da sarı yelekliler varken Türkiye’de yeşil olmaz” diyecek kadar kin kusan hainler var. Türkiye’deki yöneticilerin arkalarında halk desteği varken hiçbir sorun yaşanmaz. Bunu en son 15 Temmuz Olaylarında halkımız göstermiştir. Boşuna heveslenmeyin.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Ahmet Aksoy - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.



Anket Trabzonspor bu sezon ligi kaçıncı sırada bitirir?
Tüm anketler