Sunguroğlu iddialı çalışıyor

Saadet PartisiArsin Belediye Başkan AdayıRamis Sunguroğlu31 Mart seçimleri için iddialalı çalışıyor. Arsin Belediyesinin 15 yıldır hiçbir şey yapmadığ...

Saadet PartisiArsin Belediye Başkan AdayıRamis Sunguroğlu31 Mart seçimleri için iddialalı çalışıyor. Arsin Belediyesinin 15 yıldır hiçbir şey yapmadığını ve halkı küstürdüğünü kaydeden Sunguroğlu “Gönül belediyeciliği bizim işimiz.” dedi.

Saadet Partisi Arsin Belediye Başkan Adayı Ramis Sunguroğlu, Trabzon’da siyasetin yakından tanıdığı ve değerler bütünü içinde yeri olan bir isim. Arsin’de iddialı bir seçim yürütüyor. Sayın Sunguroğlu, seçim çalışmaları kapsamında sahadasınız... Sahada neler var, ne görüyorsunuz?

Sahada şu anda Saadet Partisi var. Nedenine gelince... Arsin’de 15 senelik bir belediye yönetimi var ve bu Arsin iyi yönetilmiyor. Dolayısıyla vatandaşımızın teveccühü ile şu anda sahaya inmiş bulunuyoruz. Onlara yaptıkları için teşekkür ediyoruz ama yapamadıklarını ortaya koyup yapacağımızın sözünü veriyoruz. Şu anda Arsin’in geldiği nokta, bir sahili vardı ancak o da borca karşılık Büyükşehir’e devredildi. Yeşilyalı’daki yerleri Büyükşehir’e devredildi. Güzelyalı Mahallesi’ndeki yerleri parselizasyon yapılmış, belediyeye ait yerleri tümüyle beraber satıldı. Şu anda belediyenin ekonomik durumu da yönetimi de iyi değil. Onun için biz diyoruz ki şeffaf bir yönetim, kentli-köylü ayrımı yapmayan bir yönetim, adil ve tarafsız, yandaşa değil vatandaşa hizmet eden bir yönetim...

Arsin’de yanlı ve yanlış bir politika mı izlendi?

Evet... Arsin bundan çok rahatsız. Bir oy verenin işi görüldü, taraf olundu. Oy vermeyenin ise işi görülmedi. Bu; yol, su, kanalizasyon, altyapı, iş, güç anlamında da böyle yapıldı, böyle değerlendirildi. Ve bu konuda şu anda çok büyük bir hassasiyetle üzerinde duruyoruz. Herkesi kucaklayacağız, gönüllere dokunacağız ve Arsin’de diyeceğiz ki: “Biz biriz, beraberiz, hep beraber Arsin’iz.”

Arsin buna hazır mı?

Evet, hazır. Arsin şu anda ikaz ve değişimden yana olduğu için sahadayız. Biz inanmışız ve zafer inananlarındır. Arsin’de sıkılmadık el, çalınmadık kapı bırakmayıp gönüllerine dokunacağız.

Kitlesel anlamda dokunmadığınız bir kesim kaldı mı? Ne kadar kişiye ulaştınız?

Yaptığımız ziyaretlerin tümünde ve merkezlerde yaptığımız esnaf ziyaretlerinin tümünde 5 bin kişiye dokunmuşuzdur. Seçim sonuna kadar bütün vatandaşlarıma ulaşıp onları kucaklamaya çalışacağım.

Gönül belediyeciliği bizim işimiz mi diyorsunuz? Bu AK Parti’nin sloganı değil mi?

Gönül belediyeciliği benim işim. Adil ve samimi, duruş, altyapı, donanım, birikim benim işim. Şeffaf ve adil bir yönetimle beraber Arsin’i kucaklayacağız. Kentli-köylü ayrımı yapmadan bütün gönüllere dokunup hizmet edeceğime söz veriyorum.

Arsin size inanıyor mu? Tecrübenize mi güveniyorsunuz?

İnanıyor ve güveniyor. Önce tecrübe, birikim ve yaptıklarımla... Arsin’in altyapısını ben yaptım. Kanalizasyonunu ben yaptım. Bütün imar yollarını ben yaptım ve imara ben açtım. Suyunu ben getirdim. Ve üstüne koymaya sıra gelmişti seçimi kaybettim. 15 sene bunlara verilen destekle beraber Arsin şu an iyi yönetilmiyor. Arsin’de oturmak için bir kent meydanı dahi yapamadılar. Bir kentsel dönüşüm Arsin’e girmedi.

Muhalefet belediyesi olacaksınız... Neler yapacaksınız? Nereden yapacaksınız?

Şu anda belediyeye gelen imkânlar dâhilinde oran 40’a 60’tır. 40’ı kesilir, 60’ı belediyeye gider. Belediye gelirlerini tasarruflu bir şekilde kullanacağız ve halkın hizmetine sunacağız. Şu anda önünü açabileceğimiz, destek olabileceğimiz iş adamlarını getirip, Arsin’in Güzelyalı ve Cumhuriyet Mahallelerinde bunlara destek verip bu bölgeye yatırım yapmalarını sağlayacağız. Devlet yatırımları ile birlikte Arsin’in giriş çıkışını değiştireceğiz. Artı belediyeye gelen imkânları, parayı tasarruflu bir şekilde kullanıp vatandaşın hizmetine sunacağız.

Bakanlardan Arsin’e nasıl yatırım alacaksınız?

Süleyman Bey benim yıllardır dostum, arkadaşım. Ben devlete proje üreteceğim ve ondan da isteyeceğim. Güzelyalı diye bir beldemiz vardı. Oranın şehir görünümü her şeyi hatırlatır. O Saadet Partisi dönemindendi. TOKİ’yi de sokmuştur oraya ve şehir merkezi yapmıştır. Çarşı anlamında bir yer olmuştur. Şu an Arsin’e girilip çıkılmıyor. 15 yıldan bu yana şehrin pazarı, aile pazarı, halk pazarı yolun ortasına seriliyor.

Seçimi kaça kaç alacağınıza inanıyorsunuz?

Yüzde 65’e 35. Demek ki Arsin’de böyle biri varmış diyecekler, onun için seçimi alacağım. Şu anki iktidar iki anket yaptırdı. İkisini de kaldırdılar. Çünkü ben öndeyim.

Son olarak ne söylemek istersiniz?

Vatandaşın teveccühünü gördükten sonra vatandaşın kararını değişimden yana kullanacağına inancım tamdır.

Sayın Sunguroğlu teşekkür ederim.

Ben teşekkür ederim.

11 Şub 2019 - 12:06 -


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.