Şike unutulmuyor

Şike Platformu’nun yaptırdığı anıt şikeyi yeniden gündeme getirdi

Şike Platformu’nun organize ettiği yeni şike anıtı Medical Park Stadyumu’nun yanında ve Trabzonspor yönetiminin gösterdiği yere yerleştirildi. Konuyla ilgili günebakış ’ı ziyaret eden Plartform üyesi ve Trabzonspor sevdalısı Ayça Kurgan günebakış ’ın sorularını cevaplandırdı.

günebakış: Trabzon’da şike anıtı tartışmaları gündemde. Trabzon gündemine yeniden gelen şike anıtı ile ilgili çalışmalarınızı anlatır mısınız bize?

Ayça Kurgan: Trabzonlu olmayan Trabzonspor ve Trabzon sevdalısıyım. Şike Anıtı, tamamen taraftarların bu olayı kapatmadıkları, unutmadıkları ve hala kanayan bir yara olduğunu ve inancımızı da kaybetmediğimizi göstermek için bağışlarla yapılan bir anttır. Bu anıt bir liradan bin liraya tutun da malzemeye kadar herkesin bağışlarıyla yapıldı. Yani İMECE usulü ile yapılan bir anıt oldu. Pazar günkü maçta da çok şükür bize gösterilen yere yerleştirip Kulübümüze hediye ettik. Artık bundan sonrası kulübümüzde ve şehrin idarecilerinde.

günebakış: Trabzonspor Kulübü ortaya çıkan Şike Anıtının Medical Park Stadı’nın yanında yerleşmesine onay verdi değil mi?

Ayça Kurgan: Evet bize bir yer gösterdiler. Ancak hala şu anda tekerlekli olarak yaptığımız araçtan indirilmedi. Hala o aracın üstünde. Sanıyorum kulübümüz yakın bir zamanda bize sabit bir yer gösterecek ve sabit olan yara monte edeceğiz.

günebakış: Ne bekliyorsunuz? Şike Anıtı neyi hayata geçirecek yada neyi hatırlatacak, nedir karşılığı?

Ayça Kurgan: Trabzon halkının, Trabzonspor taraftarının sussa bile bazı şeyleri hala unutmadığını ve hala bu davanın bitmediğinin gösterilmesidir. Hala pes etmedik, çünkü biz haklı olduğumuza inanıyoruz. Karar ne çıkarsa çıksın ne vicdanlarımızda ne gönlümüzde kimse bunu değiştiremez. Bunun unutulmamasını istedik. Gerek şehir, gerek yönetimler unutmasın istiyoruz. Bu bir tavır değil, taraftarın birleşerek bir şeyler yaptığının göstergesi olsun istedik. Biz omuz omuzayız, beraberiz ve bu davadan vazgeçmediğimizin göstergesidir. Umarım gereken etkiyi yaratır, umarım bizler kadar herkes sahip çıkar. Yardım eden herkese teşekkürler. Çünkü hiçbirimizin bu davadan çıkarı yok. Hepimiz burada işi var, tamamen gönül için yaptık bu işi sevdamız için yaptık. Sağ olsun 1500 kişi destek oldu bize. Çocuklarının kumbarasından para çıkartıp gönderenler oldu, yurt dışından özellikle çok destek veren oldu. Biz beraberken her şeyi yapabiliriz, yeter ki davamızdan vazgeçmeyelim.

günebakış: Şike hadisesinin üzerine giden, şikeyi yargılayan ve şikeyi ortaya çıkaran hakim ve savcıların hepsi FETÖ’den yargılandı. Ya hapisteler ya da yurtdışana kaçtılar. Ama şikenin varlığı ve inkar edilemezliği Trabzonspor camiasında devam ediyor. Tüm hafızalara kazındı. Bunu nasıl yorumluyorsunuz?

Ayça Kurgan: Siyasi boyutuna çok fazla girmek istemiyorum. Çünkü hiç kimseden taraf olmak istemiyoruz. Kulüp yöneticilerimiz, şehri yönetenler yada bu işlerle uğraşanlar buna daha net ve doğru cevap vereceklerdir. Ancak bizler taraftar olarak okumayazma bilen ve mantığı çalışan insanlar olarak neyin ne olduğunu biliyor, fotoğrafı çok net görebiliyoruz. Bizim gördüğümüz fotoğrafı eminim herkes net görebilmiyordur.

günebakış: ilave etmek istediğiniz bir şey var mı?

Ayça Kurgan: Bizherkese sonsuz teşekkür ediyoruz. Hala biraz maddi eksiğimiz var, destek olmak isteyen arkadaşlarımız sosyal medyadaki hesaplardan bize ulaşabilirler. Şike Platformu twitter hesabı üzerinden bize ulaşabilirler. Ayrıca herkesin yaptığı bağışlar akşamları oradan yayınlanıyor. İsmini belirtmek istemeyen destekçilerin de hassasiyetine önem vererek üzerlerini kapatıyoruz. Desteklerinden ötürü herkese teşekkür ediyoruz.

03 Şub 2018 - 15:56 -


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.