Of’un 2023 vizyonunu belirledi

Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, ikinci dönem için kolları sıvadı

Bir tek içme suyu hattımız kaldı, o da yüzde 85’ler seviyesinde. Halkımız bu arada biraz rahatsızlık duydu. “Zamanı mıydı, şimdi seçim zamanı?” diye serzenişte bulundu. Ama hizmetin zamanı yoktur. Ben sevgili vatandaşlarıma sizler vasıtasıyla şunu söylemek istiyorum: Zaten her zaman yanlarındayım. Özür diliyor, helallik istiyorum. Başlarını biraz ağrıttık ama önümüzdeki 35-40 yıl bütün altyapısını tamamlamış ve il ayarında zaten marka olan bir ilçede hayatlarını çok daha müreffeh sürdürecekler. Ben onları çok seviyorum, ben onların bir evladıyım. Şu anda üzerinde oturduğumuz binada 2 katlı küçük bir belediye binası vardı. Onun bahçesinde kısa pantolonla top oynadığım günleri hatırlıyorum. Onların arasında doğdum, büyüdüm ve yetiştim. Onlara hizmet etme şerefini Cenâb-ı Allah (CC) bizlere nasip etti. Büyük bir şeref, her şeyimizi onlara borçluyuz.

İkinci etapta yine ilçemizin batı tarafında şu anda stadyumun yapıldığı alanda büyük bir rekreasyon alanımız var. Onu Of’umuza kazandıracağız. Ve orada inşallah 4 minareli, 5 bin kişilik bir cami ve içerisinde proje okulu olan bir külliye yapmayı düşünüyoruz. Ki burada anasınıfından başlayıp liseyi bitirene kadar hem fenni hem sosyal hem de dini ilimler olacak ve oradan mezun olan çocukların hepsi hafız olarak yetişecek. Bu bir proje okulu ve belki de Türkiye’de bir ilk olacak. Bunun avam projesi yapılmış durumda.

Ve yine çok büyük bir sanayi bölgesi var. Bin dönümlük bir alan. Yani 100 hektarlık bir alan. Burada bütün çay fabrikalarımızı ve paketleme fabrikalarımızı Of’a mahsus ve devlete ait bütün fabrikaları bu bölgede toparlayıp, Çaykara yolu üzerinde devlete ve özel sektöre ait fabrikaları da bizim üniversitenin teknoloji fakültesine bitişik olmaları hasebiyle üniversiteye kazandırma projemiz var.

Şehre hem akıllı kavşak hem de bir viyadük projemiz var. Evet, projeyi yaptık. İstanbul Büyükşehir Ulaşım AŞ’de profesyonel bir ekibe yaptırdık ve Karayollarına sunduk. Şu anda proje genel müdürlükte. Biz bu projeyi taslak olarak yapmıştık, şimdi uygulama projesi aşamasında. Taslağı da ne tevafuktur ki Sayın Ulaştırma Bakanı’mız o zaman genel müdürdü. “Siyaseti aşamıyoruz!” demişti. Şimdi Cenâb-ı Allah (CC) nasip etti, onu bakan olarak karşımıza çıkardı. Şimdi kendisiyle bir ön görüşme de yaptık. Bölge milletvekillerimiz ve Oktay Bey’le ziyarete gideceğiz, kendisinden sözünü aldık.

Trabzon’un Of ilçesinde ikinci dönem belediye başkanlığı için yeniden kolları sıvayan Salim Salih Sarıalioğlu ile 5 yıllık hizmet dönemini ve önümüzdeki dönem hedeflerini konuştuk.

İnşaat mühendisi olması hasebiyle sadece belediyede bulunduğu dönemlerde değil, hayatının her döneminde ilçeye önemli hizmetler yaptığı bilinen Sarıalioğlu, “Kısa pantolonla bahçesinde top oynadığım belediye hizmet binasında bugün hizmet vermek benim için en büyük onur ve şeref kaynağı.” diyerek de ilçesine duyduğu sevgiyi anlattı. Görevde bulunduğu 5 yılda ilçesinin altyapı hizmetlerini büyük oranda tamamladıklarını belirten Sarıalioğlu, bu arada sosyokültürel ve eğitim alanında da ilçede çok önemli hizmetleri hayata geçirdiklerini belirtti. Sarıalioğlu, bütün bu hizmetleri de ilçesinin vefalı iş adamlarının büyük desteği ile gerçekleştirdiklerine vurgu yaptı. Başarılı geçen bir hizmet döneminde hayata geçirdiği başarılı projelere rağmen tevazuyu da elden bırakmayan Sarıalioğlu, “Yaptıklarımız sadece bana ait değil, biz ilçemize her şeyi Oflularla birlikte yaptık. Yanlış anlaşılmaktan ve kibirlenmekten çok korkarım. Asla ‘ben yaptım’ demiyorum. Oflu hemşehrilerimizin ve onların Sayın Cumhurbaşkanı’mıza verdikleri yüzde 86 gibi destekle ve onun atadığı kadrolarla oldu bu. Elbette Sayın İçişleri Bakanı’mız Süleyman Soylu da sadece Trabzon’umuza değil, Of’umuza, büyük Türkiye’ye yeni bir moral kazandırdı. Hem Cumhurbaşkanı’mıza hem İçişleri Bakanı’mıza ülkemizin her yerinde büyük teveccüh olması bizleri de ayrıca gururlandırmaktadır.” sözleriyle de mensubu olduğu partiye duyduğu minnet duygusunu dile getiriyor.

5 yıl sonra yeni bir görevle karşı karşıya kalacağız Allah nasip ederse... 5 yıllık sürecin heyecanından bahseder misiniz?

Öncelikle bu fırsatı bana verdiğiniz için çok teşekkür ediyorum. Sizin vesilenizle günebakış okuyucularına da saygılarımı ve sevgilerimi iletmiş olayım. Evet, zaman çok çabuk geçiyor. Seçimlere 4 ay gibi bir süre kaldı. Yani 4 ayı çıkarsak 56 ayı tamamlamış olduk. Ömür çok çabuk geçiyor. Aynı zamanda 52 yaşını da tamamlamış olduk. 29 yıldır da belediyecilik yapıyorum. İnşaat mühendisi olmam sebebiyle sadece 3 yıl kendi özel işlerimde müteahhitlik denemelerim var. Meslekte yaklaşık olarak 29 yılımı tamamlayacağım. Meslek hayatımın tamamına yakını Oflulara hizmet etmekle geçti. 5 yıllık bir Ankara deneyimimiz var. 4 yıldır Of’ta her taşın altında, inşaat mühendisi olarak da son 25 yılda yapılan hizmetlerin hepsinin altında imzamız var. Of kabuğunu kıran bir ilçe. Sadece iki harfle ifade edilebilecek bir ilçe değil. Of, belediyecilik anlamında da geçmişi, tarihi, kurumsal hafızası olan bir belediye. Tabii ki fen işlerinde hizmet yapmak bir tarafa, başkan olarak Oflulara hizmet yapmak başka bir şey. Onun onuru hayatım boyunca taşıyabileceğim en büyük madalya, çocuklarıma bırakabileceğim en büyük sermaye, hazine ve miras. Dolayısıyla 150 yıllık bir belediyede son 5 yıllında, Allah nasip ederse önümüzdeki 5 yılda da devam etme niyetindeyiz. Yakın bir zamanda da partimiz büyük bir ihtimalle önce illeri, sonra ilçeleri açıklayacak. 5 yıl önceki duam da bugünkü duam da aynı. Rabbim en iyi hizmeti, Of’a en güzel hizmetleri kim yapacaksa o kardeşime nasip etsin. Bizim duamız hep böyle olmuştur, bundan sonra da böyle olacaktır.

Of’ta görev yapmanın gururu, onuru, şerefi hakikaten önemli. Her ilçedeki belediye başkanı bunu söyler. Siz bunun dışında başka bir mana mı yükleyerek bunu ifade ettiniz? Yani Oflu olmanın bir ayrıcalığı ekseninde bir perspektif mi çizmek istediniz?

O yanlış anlaşılır, öyle demek istemem asla. Ama Of’un özelliği bir adım önde gider. Hem o var hem de Kurtuluş Savaşı’nda ondan önceki yıllarda da Of merkez olmuş, çok büyük âlimler, devlet adamları yetiştirmiştir. Bu gelenek devam ediyor. Tarihî misyonuna atıf yaparak bunu söyledim. Yoksa öteki ilçeleri küçük göremem. Annem ve babaannem Sürmeneli, yüzde 50 de Sürmeneliyim. Aynı zamanda eşim de Rizeli. Dolayısıyla biraz da Rizelilik var. Yine de Of’un ayrı bir vaka olduğunu kabul etmek lazım. İşin bilimsel yanı da var. Her dönemde başarılı olmuş, vatanına, devletine, milletine, dinine, diyanetine hem bağlı hem de kuvvetli isimler çıkarmış bir ilçede belediye başkanlığı yapmak kolay değildir. Onun sorumluluğunu taşıyoruz. O sorumluluk ve misyonla bir vizyonumuz var. Of’u daha ileriye taşımak ve bu misyonla birlikte marka olan bir ilçenin hak ettiği bir şekilde yıldızını parlatmak... Bahsettiğim gurur, şeref ve onuru böyle yorumlayınız lütfen…

Of’ta hedeflerinizin ne kadarına ulaştınız? 5 yıllık süreçte neler yaptınız?

Şunu söyleyebilirim: 56 ayın hiçbir günü boş geçmedi. Gücümüz ve kuvvetimiz nispetinde gerek Ankara’daki projelerin takibinde ve zamanında yetiştirilmesinde gerekse ilçede belediye olarak yapacağımız ve yaptığımız yatırımlarla ve gerekse de her zaman söylediğim gibi birinci önceliğimiz olan eğitim noktasında Millî Eğitim Müdürlüğümüz, Kaymakamlığımız ve ilçe dinamikleriyle bir ve beraber olduk. Tabii ki AK Parti teşkilatının da bize vermiş olduğu çok kuvvetli sinerji ve bizi arkadan iteklemesi de çok önemli. Of’un altyapı sorunlarını bitirmekle kalmadık, yaşamın her alanına el attık.

Millî Eğitim, sağlık ve belediye... Yani siz burada tek başına belediye işleri değil, onun dışında sosyal projeler de sürüklediniz, onu mu söylüyorsunuz?

Tabii.. Hem sosyal hem kültürel hem de eğitim projeleri… Burada belediye başkanı olmak demek her şey demektir. Zaten böyle olmasaydı 150 yıldır bu aile bu belediyeyi yönetemezdi. Onun da ayrı bir ayrıcalığı var. Burada bunu bir üstünlük taslama bâbında söylemiyorum. Bu aile burada denge unsuru olmayı başarabilmiş ve bütün problemlerin çözümü noktasında da birinci unsur olmuştur. Sorumluluk üstlenmiş ve dolayısıyla Of’ta huzur, adalet hâkim olmuş. Bu adalet hizmete yansımış. Bugün Of’ta olmayan okul yok. Fen lisesinden tutun sağlık bilimleri lisesi ve Anadolu liselerine kadar… Yetinmeyip Oflular olarak bizler yerlerimizi bağışlamış ve Of’umuza KTÜ’ye bağlı bir teknoloji fakültesi kazandırmışız. Ve teknoloji fakültelerinde inşaat mühendisliği, yazılım sistemleri mühendisliği, enerji sistemleri mühendisliği bölümleri ve bu yıl da elektrik-elektronik ve haberleşme mühendisliği bölümü açıldı. İlçemizde kız öğrenci yurdu yoktu. Bir ziyaretimiz esnasında Zafer Yıldırım ağabeyimize gittiğimde bizi kardeşi gibi bağrına basarak 7 yıldız ayarında 150 kişilik her odası özel, televizyonuna, tuvaletine, banyosuna kadar bütün teşrifatıyla ilçemize 15 milyon liralık bir yatırım yaptı. Bu büyük bir hizmet. Geçtiğimiz yıl annesinin adına hizmete sunduk. Gençlik merkezinden yüzme havuzuna, stadyumuna, ilçemizde yaptığımız meydanlara altyapısını tamamlayan tek ilçeyiz şu anda. Doğal gazından internetine ve enerji nakil hatlarının yer altına alınmasına kadar bütün hizmetlerimizi tamamladık. Bir tek içme suyu hattımız kaldı, o da yüzde 85’ler seviyesinde. Halkımız bu arada biraz rahatsızlık duydu. “Zamanı mıydı, şimdi seçim zamanı?” diye serzenişte bulundu. Ama hizmetin zamanı yoktur. Sevgili vatandaşlarıma sizler vasıtasıyla şunu söylemek istiyorum: Zaten her zaman yanlarındayım. Özür diliyor, helallik istiyorum. Başlarını biraz ağrıttık ama önümüzdeki 35-40 yıl bütün altyapısını tamamlamış ve il ayarında zaten marka olan bir ilçede hayatlarını çok daha müreffeh sürdürecekler. Ben onları çok seviyorum, ben onların bir evladıyım. Şu anda üzerinde oturduğumuz binada 2 katlı küçük bir belediye binası vardı. Onun bahçesinde kısa pantolonla top oynadığım günleri hatırlıyorum, onların arasında doğdum, büyüdüm ve yetiştim. Onlara hizmet etme şerefini Cenâb-ı Allah (CC) bizlere nasip etti. Büyük bir şeref, her şeyimizi onlara borçluyuz.

Yanınızda hiçbir şey getirmediniz ve yeni bir 5 yıla hazırsınız öyle mi?

Getirmedim ve Allah’ın izniyle hazırız. Yaptıklarımızı Oflularla yaptık. Bana ait bir şey değil, sakın yanlış anlaşılmasın. Yanlış anlaşılmaktan ve kibirlenmekten çok korkarım. Asla ‘ben yaptım’ demiyorum. Oflu hemşehrilerimizin ve onların Sayın Cumhurbaşkanı’mıza verdikleri yüzde 86 gibi destekle ve onun atadığı kadrolarla oldu bu. Bu arada İçişleri Bakanı’mız sadece Trabzon’umuza değil, Of’umuza, büyük Türkiye’ye yeni bir moral kazandırdı. Yakın bir zamanda bir gönül projesi kapsamında Güneydoğu illerini ziyaret etme fırsatımız oldu. Belediyemizin Midyat Belediyesi ile “kardeş belediye” olması hasebiyle orayı da görme fırsatımız oldu. Hem Cumhurbaşkanı’mıza hem de İçişleri Bakanı’mıza çok büyük bir teveccüh var. Bu müthiş bir şey. Gel de şimdi onur duyma. Birisi Rizeli, birisi Oflu…

Sayın Sarıalioğlu, önümüzdeki döneme hazırsınız, projeleri hazırladınız mı? Yeni markanın üzerine yeni yıldızlar açmaya hazır mısınız? Bir iki ipucu verebilir misiniz?

Verebilirim. Of’un altyapısı bu dönem itibarıyla yüzde 99,9 tamamlanıyor. Bundan sonra artık üzerine işlemeye başlayacağız. Atatürk Bulvarı Projemiz var, kentsel dönüşüm ve kentsel yenileme… Kredisi çıkmış, ilk etapta onu yapacağız. İkinci etapta yine ilçemizin batı tarafında şu anda stadyumun yapıldığı alanda büyük bir rekreasyon alanımız var. Onu Of’umuza kazandıracağız ve orada inşallah 4 minareli, 5 bin kişilik bir cami ve içerisinde proje okulu olan bir külliye yapmayı düşünüyoruz. Ki burada anasınıfından başlayıp liseyi bitirene kadar hem fenni hem sosyal hem de dini ilimler olacak ve oradan mezun olan çocukların hepsi hafız olarak yetişecek. Bu bir proje okulu ve belki de Türkiye’de bir ilk olacak. Bunun avam projesi yapılmış durumda. Bizim Of’ta çok sayıda Kur’an kurslarımız var ve çok dağınık durumdalar. Onları bir çatı altında toplamayı hedeflemiş durumdayız. Hepsini merkezde toplayacağız. Bunu siyasî büyüklerimizle de iş adamlarımızla da paylaştık. Hepsinden destek sözü aldık. Bu örnek proje olacak. O rekreasyon alanının içerisinde ve o külliyenin içerisinde kütüphanesinden öğretmen lojmanına, öğrenci yatakhanesinden yemekhanesine, sağlık ocağına kadar bütün birimlerin toplanacağı, 35-40 dönümlük bir alanda bu külliye inşa edilecek.

Sayın Başkan, ne kadar bir nüfus yoğunluğu olacak? Of buna hazır mı?

Tabii ki bu sadece Of’a hizmet etmeyecek. Bu, çevre ilçelere de hizmet edecek. Buradaki kanayan yaralardan bir tanesi, Kur’an kurslarındaki öğrencilerimizin ya da ailelerin tercih edilmemesi nedeniyle özellikle Güneydoğu’dan getirilen çocuklar var. Eyvallah onlar da gelsin ama böyle bir okul için ben inanıyorum ki bütün aileler yarış edecek. Belki de o okul ilerleyen tarihlerde sınavla öğrenci alacak. Onun dışında 150 dönümlük alanın 50 dönümünü Spor Bakanlığına tahsis etmiştik. Orada şu anda spor kompleksinin ilk ayağı olan 5 bin kişilik stadyum bitmek üzere. Zannediyorum yılbaşından sonra da hizmete girecek. İlçemizi aynı zamanda bir turizm merkezi hâline getirmeyi hedeflemiş durumdayız. Bunlar imar planına işlenmiş durumda. Çaykara, Uzungöl ve Sultanmurat hattı üzerinde imar planlarında turizm bölgesi olarak ayırdığımız alanlar var. Sanayi, Teknoloji ve Turizm Bakanlığımız ile yaptığımız görüşmeler neticesinde bir takım faktörleri de devreye sokarak buradaki yatırımcıların ilçemize yatırım yapmalarını ve istihdama destek olmalarını sağlayacak projeler var. Ve yine hedeflediğimiz bir sanayi bölgesi var. Bin dönümlük bir alan. Yani 100 hektarlık bir alan. Burada bütün çay fabrikalarımızı ve paketleme fabrikalarımızı Of’a mahsus ve devlete ait bütün fabrikaları bu bölgede toparlayıp, Çaykara yolu üzerinde devlete ve özel sektöre ait fabrikaları da bizim üniversitenin teknoloji fakültesine bitişik olmaları hasebiyle üniversiteye kazandırma projemiz var. Bunu yaptığımızda ne olacak? Buradaki fakülte sayısı 1, bölüm sayısı 4… Yarın ikinci fakülte sosyal bilimler fakültesi, edebiyat fakültesi, mimarlık fakültesi… Yani fakülte sayılarını artırma hedefimiz var.

Orası bir sanayi bölgesi mi olacak?

Evet, sanayi bölgesi olacak. O da hemen İyidere yolu üzerinde yerini imar planlarında tahsis etmiş durumdayız. Yeni sanayiyi de oraya taşıyacağız. Aynı zamanda Eskipazar yolu üzerinde organize sanayi bölgesi adı altında da 400 dönümlük bir yerimiz var. Şu anda Of’ta 120’ye yakın sanayide dükkân var ve sanayi iş kolunda hizmet eden kardeşlerimizin daha büyük, daha intizamlı, daha nizamlı organize sanayi bölgesinde hizmet etmelerine imkân tanıyacağız. Bunun da bütün altyapısı tamamlanmış ve şu anda kamulaştırma haritaları yapılıyor. Of büyüdü, eski Of değil, bu aynı zamanda şehir içerisinde sanayi iş kolunda iştigal eden ne kadar iş yeri varsa onları da oraya taşımak suretiyle ilçe içerisindeki trafiği bir nebze rahatlatmış olacağız diye düşünüyorum. Bunlar olmazsa olmazlarımız. Yine en büyük projelerimizden bir tanesi maalesef gençlik ve acemilik dönemimize rastladığı yıllarda Karadeniz sahil yolu yapıldı. Ve o dönemde istediğimiz gibi müdahil olamadık. Sözümüzün geçmediği ve bizim de çok dinlenmediğimiz dönemlerdi ve muhalif belediyeydik. Oktay Bey belediye başkanı seçildiğinde Fazilet Partisinden seçilmiştik. Burada birçok ilçede görürsünüz, ilçeyle yol bağlantılı. Ama bizim Of ilçesiyle maalesef bir tane bağlantısı var, bunu kaçırdınız mı direkt Eskipazar’a, Kıyıcık’a gidiyorsunuz. Adamcağız da Kıyıcık’a gitti mi “Zaten bir daha Of’a niye döneyim? Buraya kadar geldim, bari Rize’ye gideyim.” diyor. Ben bunun şakasını da böyle yapıyorum. Onunla ilgili olarak da şehre hem akıllı kavşak hem de bir viyadük projemiz var. Evet, projeyi yaptık. İstanbul Büyükşehir Ulaşım AŞ’de profesyonel bir ekibe yaptırdık ve Karayollarına sunduk. Şu anda proje genel müdürlükte. Biz bu projeyi taslak olarak yapmıştık, şimdi uygulama projesi aşamasında. Taslağı da ne tevafuktur ki Sayın Ulaştırma Bakanı’mız o zaman genel müdürdü. “Siyaseti aşamıyoruz!” demişti. Şimdi Cenâb-ı Allah (CC) nasip etti, onu bakan olarak karşımıza çıkardı. Şimdi kendisiyle bir ön görüşme de yaptık. Bölge milletvekillerimiz ve Oktay Bey’le ziyarete gideceğiz, kendisinden sözünü aldık. Hem ilçemizin doğusuyla batısını birbirine kavuşturacak orada yeni bir düzenlemeyle Of’u inşallah hep beraber, yine Oflulardan aldığımız destek ve onların teveccühü ile beraber daha yaşanılır ve daha güzel bir Of yapma gayretinde olmaya devam edeceğiz. Ofluları çok seviyorum, onların evladı olmaktan da ayrı bir gurur duyuyorum.

Sayın Başkan çok teşekkür ediyoruz.

Bu fırsatı bana verdiğiniz için ben size teşekkür ediyorum.

29 Kas 2018 - 12:34 -


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.