“Gönüller yapmaya geliyorum”

İYİ Parti Yomra Belediye Başkan Adayı Mustafa Bıyık Günebakış’a  konuştu:

YOMRA’MIZ KARARINI VERMİŞTİR,AÇIKLAMAK İÇİN 31 MART’I BEKLİYOR

Adaylığınızın fark oluşturduğunu görüyoruz. Kamuoyunda oldukça iddialı olduğunuz konuşuluyor. Yomra’da durum nedir? 31 Mart akşamı nasıl bir sonuç ortaya çıkacak?

Yomra’mız kararını vermiştir, açıklamak için 31 Mart’ı bekliyor. Yomra’mızın kırsalından merkezine, gencinden yaşlısına, kadınından erkeğine herkesin desteği ve duası ile yolumuza devam ediyoruz. Ben tek bir siyasi görüşün, bir ideolojinin ya da bir grubun adayı olarak sahaya inmedim. Yomra’da değişim ve gelişim isteyen Yomralıların talebi ile göreve talip oldum. Yomralılar bizlere teveccüh gösterdiler. Bugün Yomra’ya gidin. Önünüze çıkan 10 kişi ile konuşun en az 7’sinin tarafımıza destek olduğunu görürsünüz. 31 Mart akşamı Yomra halkı değişim kararını ilan etmiş olacak.

İLK İŞİM BANA OY VERMEYENLERLE KUCAKLAŞMAK OLACAK

Anket yaptırıyor musunuz?

Şahsen hiç anket yaptırmadım. Ama öğrendiğim sağlam anket sonuçları var. Geride kalan hafta içinde tarafımıza olan desteğin yüzde 65’e ulaştığı görüldü. Seçime kadar farkı daha da açmayı hedefliyoruz. 31 Mart’ta sandıktan en güçlü şekilde çıkacağız ve bizim için seçim o akşam bitecek. 1 Nisan sabahı 5 yıllık hizmet dönemi başlayacak. Bu dönemde asla siyasi davranmayacağım. 1 Nisan sabahı ilk işim bana oy vermeyen insanlar ile kucaklaşmak olacak. Yomra’mızda müthiş bir birlik tesis edeceğiz. Bizim ilçemiz kısır tartışmalardan çok sıkıldı. İnsanlarımızın özlediği birlik ve beraberliği ilçemize kazandıracağız.

BİRİLERİ ÖYLE İFADELER KULLANIYOR Kİ SANKİ SEÇİME DEĞİL SAVAŞA GİRİYORLAR

Seçim sürecinde Trabzon’un en konuşulan ilçelerinden birisi Yomra oldu. Karşılıklı açıklamalar görüyoruz. Yomra’da nasıl bir seçim süreci yaşanıyor?

Benim siyaset anlayışımda, çamur atmak, karalama siyaseti yapmak yok. Karalama siyaseti yapmak istesem elimde çok malzeme var. Bildiklerimin onda biri kadar konuşmadım. Çünkü Yomra’nın huzura, barışa, kardeşliğe ihtiyacı var. Seçimler biter, dünya hayatı gelir geçer. Ahrette herkes hesap verecek. Kalp kırmak benim yapacağım iş değil. Ben gönüller yapmaya, gönüller kazanamaya geliyorum. Hz. Mevlana bir şiirinde “Ben gelmedim davi için, benim işim sevi için, gönüller dost evi için, gönüller yapmaya geldim” diyor. Bu sözü şiar edinmişimdir. Lakin Yomra halkının bizlere olan teveccühünü görenler çağ dışı bir kampanya süreci yürütmek istedi. Şahsımı karalayarak, bana oy verecek olan binlerce Yomralıya ithamlarda bulunarak seçim kazanabileceğini zannedenler ilk günden itibaren nefret dolu açıklamalar yaptılar. Birçoğuna cevap bile vermedim. Ben şahsen bir ilçedeki belediye başkan adaylarının kampanya süreci boyunca ara sıra bir araya gelmesinden, istişare yapılmasından yanayım. Ama birileri öyle ifadeler kullanıyor ki sanki seçime değil de savaşa giriyorlar. Varsın isteyen istediği gibi konuşsun. Yomra halkı 31 Mart’ta gerekeni yapacak.

YOMRA’YI GÖRENLERİN HAYRAN KALACAĞI HALE GETİRECEĞİZ

Projelerinizde Yomra’nın temel eksik ve ihtiyaçlarına vurgu yaptığınızı görüyoruz. Bu projeleri Yomra’ya kazandırmak zor olmayacak mı?

Benim projelerimin hiçbiri yapılması imkânsız, halka hitap etmeyen şeyler değildir. Günümüz şartlarında hepsinin modern bir ilçede olması gerekir. Elbette bazı şeyleri başarmak zordur. Ama ne kadar zor olursa olsun bizler Yomralılar olarak ilçemizi ihya etmek zorundayız. Yomra’ya şehir meydanları, kapalı pazar yerleri, otoparklar, yeşil alanlar, park ve bahçeler, yürüyüş ve bisiklet yolu, seyir terası gibi alanları kazandırmalıyız. Aslında bugüne kadar bunları Yomra’ya kazandırmak çok çok kolaydı. Bugün artık Yomra’da arazi sorunu olduğu için işler biraz zorlaşmış olabilir ama zor diye pes edecek değiliz. Bizim bir hayalimiz var. Yomra’yı görenlerin hayran kalacağı hale getirmek istiyoruz. Bu yapabilmek için zor olanı başarmalıyız. Ben de zaten zor olanı başarmaya talibim.

NEREDE BİR YOMRALI VARSA ONA SAHİP ÇIKMAK GÖREVİMDİR

AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora’nın kendi partilisi olan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı aleyhindeki açıklamalarını içeren ses kaydı Trabzon’da hemen hemen herkese ulaştı. Sizler bir Yomralı olan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanına sahip çıkan açıklama yaptınız. O süreçte tam olarak neler yaşandı?

Sayın Milletvekili, Yomra mevcut belediye başkanı ile Yomra’mızda seçim çalışması yapıyor. Yomra’nın merkez mahallelerinin hemen hepsi perişan haldedir. Bir hemşehrimiz bu sokakların halini sorarak kendilerine oy vermeyeceğini ifade ediyor. Bunun üzerine Sayın Milletvekili kendi partilerine mensup olan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanının, Yomra’da seçimi kaybetmelerini istediği için Kaşüstü’de alt yapı çalışması yaparak yolları bozduğunu ifade ediyor. Yomra mevcut belediye başkanı da bu iddiayı doğruluyor. İnsanlar siyaset uğruna aynı partide görev yaptıkları dava arkadaşlarına bile iftira atabiliyormuş demek ki. Bunu da öğrenmiş oldum. Ama bu işler bana göre değil. Aynı partinin milletvekili, aynı partinin büyükşehir belediye başkanına iftira atıyor. O büyükşehir belediye başkanı Yomralı, Yomra Belediye Başkanı da bu iftiraya ortak oluyor. Oysa Yomra Belediye Başkanının, dünyanın neresinde bir Yomralı varsa ona sahip çıkması gerekir. Ben onlarla aynı partiden değilim ama Büyükşehir Belediye Başkanı ile aynı ilçeye mensubum. Elbette iftiraya uğrayan Büyükşehir Belediye Başkanına bir Yomralı olarak sahip çıkmak benim görevimdir. Sayın Milletvekili ve mevcut Yomra Belediye Başkanı bu tür iftiralarla seçimi kurtarabileceklerini sandılar ama bir kez daha yanıldıklarını anladılar. Az öncede söylediğim gibi, Yomra kararını çoktan vermiştir, bu kararı resmi olarak açıklamak için 31 Mart’ı bekliyor.

KAŞÜSTÜ’NÜN SORUNLARINI ÇOK İYİBİLİYORUM

Kaşüstü’de ciddi sorunlar olduğunu biliyoruz. Bu sorunlara çözüm getirebilecek misiniz?

Ben Allah’ın izniyle sorunları çözmek için göreve talibim. Biz Yomra olarak Kaşüstü mahallemizde çok büyük bir fırsat kaybettik. Trabzon Yomra’ya doğru büyümek zorunda. Çünkü başka bir alan kalmadı. Kaşüstü’de ve Yomra’mızın tüm merkez mahallelerinde akılcı bir imar planı uygulansa mükemmel bir şehir ortaya çıkardı. Bugün binlerce insanın yaşadığı ama çocukların oyun oynayabileceği tek bir parkı dahi bulunmayan, sokakları çamurdan geçilmeyen bir Kaşüstü’müz var. Kaşüstü’de halka hizmet verecek tek bir sosyal yaşam alanı yok. Bunları yapmak kimin göreviydi? Tabi ki Yomra Belediyesinin. Maalesef görevlerini yapmadılar. Mevut belediye yönetimi zaten görevini yapmış olsaydı benim adaylığıma gerek kalmazdı. Başta Sancak ve Kaşüstü olmak üzere Yomra’nın merkez mahallelerinde çok ciddi çalışmalarımız olacak. Altyapı ve doğalgaz çalışmalarının kısa sürede tamamlanmasını sağlayıp çok ciddi şekilde güzelleştirme çalışmalarımıza başlayacağız. Yomra’nın merkez mahallelerindeki cadde ve sokakları görenlerin hayran kalacağı hale getireceğiz. Bunu nasıl yapacağımızı, gerekli finansmanı nasıl temin edeceğimizi çok iyi biliyoruz. Dersimize çok iyi çalıştık. Tam donanımlı olarak göreve geliyoruz.

YOMRA’YI DOĞALGAZDAN MAHRUM BIRAKMAYA KİMSENİN HAKKI YOKTUR

Yomra’da halen doğalgaz yok değil mi?

Trabzon’un merkezi olan Ortahisar ilçesinde doğalgaz oldukça yayınlaştı. Arsin’e doğalgaz geldi ama Ortahisar ile Arsin’in arasında bulunan Yomra’mıza doğalgaz gelmedi. Doğalgaz günümüzdeki en ucuz ve en konforlu sistemdir. Yomra’da yaşayan binlerce insanı bu konfordan mahrum bırakmaya kimsenin hakkı yoktur. Doğalgaz çalışmaları, projelerim arasında öncelikli sıradadır. Yomra’nın merkez mahallelerinin olabildiği en kısa sürede doğalgaz ile donatılmasını temin etmeye mecburuz. Bunu başaracağız. Bu kadar Yomralı ayağa kalkıp doğalgaz isteyecekte o çalışmalar hızlanmayacak öyle mi? Seçim sürecine girilene kadar Yomra adına kimse doğalgazı sorgulamadı, talep etmedi, takip etmedi. Gereken çalışmalar yapılmış olsa Arsin’den önce Yomra’ya doğalgaz gelirdi. Yomra’da yaşayanlar birlikte el ele kol kola omuz omuza mücadele ederek Yomra’nın en kısa sürede doğalgaza kavuşmasını temin edeceğiz.

İNSANLARI TEHDİT EDİYORLAR

İYİ Parti Yomra İlçe eski Başkanı partinizden istifa ederek mevcut Yomra Belediye Başkanını destekleyeceğini açıkladı. Neler yaşandı?

Ben değişik siyasi partilere hizmet etmiş, teşkilatlarında görev almış, gönül vermiş insanların destek ve duası ile yola çıktım. Adaylığımı açıkladığım ilk günden itibaren değişik partilere aidiyetleri bilinen insanların şahsıma destek açıklamaları oldu. AK Parti’nin kurucu ve yöneticilerinden MHP’li efsane ülkücülere, Milli Görüş hareketinin ilçemizdeki duayenlerinden CHP’li sosyal demokratlara kadar her partiden insanların ortak adayı olarak yola devam ediyorum. Mevcut belediye başkanı şahsıma yapılan destek açıklamaları karşısında kendisine karşı bir destek açıklaması olmadığını görünce böyle bir yola başvurmayı tercih etmiş. İYİ Parti eski İlçe Başkanı Gündoğdu bey, Yomra’da konut inşaatı yapıyor. Kendisini işleri ile tehdit etmişler, ruhsatlarını iptal etmekle vs tehdit edip böyle bir açıklama yapmasını istemişler. O da kabul etmiş. Bizim için bu açıklamanın hiçbir önemi yoktur. Kendisi zaten eski ilçe başkanıdır. İYİ Parti Yomra İlçe Başkanı Sayın Zekeriya Akgül’dür. Sayın Akgül ve yönetimi dimdik ayaktadır. Ben adaylığımı açıkladığımda zaten Gündoğdu Bey görevden ayrılmış, Sayın Akgül ilçe başkanı olarak atanmıştı. Eski bir ilçe başkanının açıklamasını, mevcut ilçe yönetiminin istifası şeklinde haberleştiren medya organları oldu. Bu hususta ben bir şey söylemek istemiyorum. Yomra halkın neyin ne olduğunu çok iyi biliyor.

GÜÇ YETTİREBİLECEKLERİ HERKESE BASKI UYGULAMAYA ÇALIŞIYORLAR

Yomra’da bu şekilde baskıya uğrayan başka insanlarda var mı?

Tabi ki var. Esnafından muhtarına, memurundan gencine güç yettirebilecekleri herkese baskı uygulamaya çalışıyorlar. Yomralının tehdit ile baskı ile oyunun rengini değiştirmeyeceğini onlarda biliyorlar. Yomra 31 Mart’ta herkes, kimsenin tehditle, baskıyla, şantajla, çeşitli oyunlarla ihya olamayacağını, seçim kazanamayacağını görecek. Yomra’da 31 Mart’ta çok şey değişecek.

HİÇ KİMSE BANA GÜVENİP BİR BAŞKASINA ÜSTÜNLÜK KURAMAYACAK

Nasıl bir belediye başkanı olacaksınız?

Adil olacağım. Herkese eşit olacağım. Benim adamım olmayacak, kimsenin de adamı olmayacağım. Herkese eşit olacağım. Derdine derman arayan bana gelecek. Herkesin derdine derman olmaya gayret edeceğim. Hiç kimse bana güvenip bir başkasına üstünlük kuramayacak. İnsanları asla bana oy veren/vermeyen diye ayırmayacağım. Gruplaşmalara müsaade etmeyeceğim. Ayıran değil birleştiren olacağım. Kavga çıkaran değil barıştıran olacağım. Uzaklaştıran değil uzlaştıran olacağım. Hz. Mevlana’nın dediği gibi, ‘ben gönüller yapmaya geldim.’ Yomra kısır çekişmelerden bıktı usandı. Birliği, beraberliği en güzel şekilde tesis edeceğim. Allah’ın izni ile 5 yıllık görev sürem sona erdiğinde insanlar benim için ‘gerçekten de adildi, herkese eşit davrandı’ diyecek. Ben 5 yıl sonra insanlara bunu dedirtemeyeceksem Allah bana o görevi nasip etmesin.

MAKAM KAPISINI AÇMAK MARİFET DEĞİL, HERKESE KALBİNİ AÇMALI İNSAN

Makam kapısını açmak, makam odasının arkasında başka bir makam odası daha yapmak marifet değildir. Bir belediye başkanı önce herkese kalbini açmalı. Kalbinde kin ve nefret olan bir belediye başkanı olmayacağım. Kapımda, gönlümde herkese açık olacak.

YOMRALI BÜYÜKLERİMİN EVLADI, KÜÇÜKLERİMİN MUSTAFA ABİSİYİM

Sayın Bıyık, bizlere zaman ayırdığınız, sorularımıza içtenlikle yanıt verdiğiniz için çok teşekkür ederim. Son olarak Yomra halkına neler söylemek istersiniz.

Bu fırsatı şahsıma tanıdığınız için ben teşekkür ederim. Hemşehrilerim bana güvensinler.1 Nisan sabahı vatanın, milletin, Yomra’nın her bir kuruşunu sonuna kadar koruyan, israfı önleyen, adaletli bir yönetimi sergileyen, kurumsal ve şeffaf bir belediye yönetimi başlayacaktır. Ben Yomralı büyüklerimin evladı, küçüklerin Mustafa Abisiyim. Ben onlar için yola çıktım. Bana destek olsunlar. Yomra’yı tüm Trabzon’a konuşturtalım ama bugünkü konularla değil. Güzelliklerle konuşturtalım. Yomra’yı hep birlikte modern ve huzurlu bir şehir yapalım. Niyetimiz halistir, inşallah sonumuzda halis olacaktır.

23 Mar 2019 - 12:20 -


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.