Estetik dokunuşlarla Yomra’da göreve talibiz

AK Parti Yomra Belediye Başkan Aday Adayı Tülay Adanur

“Önce Allah’ın nasip etmesi gerekiyor. Sayın Cumhurbaşkanı’mızın kadınlara verdiği destek ortada. Kadınların siyasette önünü açması ile bizler daha fazla şans bularak hizmet kervanında yer alabiliyoruz. Bu fırsatın verilmesi hâlinde neler yapabileceğimizi en iyi şekilde göstereceğimizden kimsenin şüphesi olmasın.”

“Bütün gözlerin üzerimizde olacağının bilincindeyiz. Ancak biz bu heyecanı yaşamamıza rağmen altından kalkabileceğimize olan inancımız da sonsuz. Gezdiğimiz, gördüğümüz şehirlere bakarak bu yaşımıza kadar edindiğimiz bütün tecrübeleri harmanlayıp Yomra’ya katkı koymak için bu yola çıktık. Yomra için 9 aday adayının olması ilçemiz adına sevindirici.”

“Yomra doğduğumuz, yaşadığımız, havasını soluduğumuz yer. Yomra bizim nefes aldığımız bir yer. Yomra’nın iyi olmasını istiyoruz.” diyerek sözlerine başlıyor AK Parti Yomra Belediye Başkan Aday Adayı Tülay Adanur… Öyle ya, nefes aldığınız yerin daha iyi olmasını istemek, sadece istemekle kalmayıp bunun için elini taşın altına koyma adına göreve talip olmak… Hem anne hem eş hem de bir mühendis olarak takdir gerekçesidir. Yomra’nın haritasını önüne koysanız, kılcal damarlar misali, gitmediği, bilmediği, dokunmadığı yeri kalmamış belki de… Adanur bunu da “Eşim Yomra’nın bir köyünden, ben bir başka köyünden… İşim Yomra’da, evim Yomra’da… Bir günde şehri en az 3 kez arşınlayarak yaşıyoruz ilçemizi. Hâliyle de her ânına, her sorununa, her şeyine vâkıf oluyoruz. Ve biz de bu birikimden hareketle göreve talip olduk.” diyor.

Adanur’un, “Yapılan çalışmalar var ve biz bu çalışmaların üzerine katkı koymak istiyoruz.” şeklindeki sözü tıpkı “Estetik dokunuşlarla Yomra’yı daha iyi bir noktaya getirmek arzusundayız.” sözündeki estetik kelimesiyle öylesine güzel örtüşüyor ki… Mevcuda saygı gösterip yapılanı takdir ederek misyon belirlediğini söylesek yanlış olmaz sanırız. Ve “Sonuçta bu bir hizmet yarışı. Kim daha iyi hizmet verecekse ona görev verilsin istiyoruz.” sözleri de bu estetik bakışın sonucu olarak kendisini gösteriyor. Aday adalığının çok olumlu karşılandığını söyleyen Adanur, bunun kendisini daha da motive ettiğini belirtti. Adanur, “Başta Yomra AK Parti İlçe teşkilatımız, Yomra halkımızdan ve çevremden çok olumlu yönde destek aldım. Bu beni daha da memnun ediyor. Hattâ gelen bu olumlu tepkiler bazı arkadaşlarımın, ‘Bir dahaki dönem ben de aday olacağım.’ şeklinde düşünce oluşmasına vesile olduğumu görmek de çok güzel.” ifadelerini kullandı.

YOMRA’NIN ESTETİK DOKUNUŞA İHTİYACI VAR

Yomra’nın estetik dokunuşlar anlamında eksik kaldığının altını çizen Adanur, gelişim anlamında Trabzon’un belki de en önde giden ilçelerinden olan Yomra için görev yapmanın heyecanını derinden yaşadığını dile getirdi. Adanur, “Görev elbette çok zor olacak ama bu yükün ağırlığını heyecanımla da hissediyorum. Heyecanımız da zaten bu yükün ağırlığıyla ilgili. Ama bunu yapabileceğimize, altından kalkabileceğimize inanıyorum. Bunun da farkındayız. Allah’ın izniyle bu yükün altından kalkabileceğime olan inancımız tam.” diye konuştu.

YOMRA İÇİN TAM ZAMANI

Yomra için yapılacak çok şey olduğuna inandığını ve bunun için de tam zamanı olduğunu ifade eden Adanur, “Başlayan ve devam eden çalışmalar var. Hızlandırılması gereken çalışlalar da var. Şu aşamada Yomra’ya yapılabilecek çok şey var.” dedi. Mesleğinde bugüne kadar başarılı projelere imza atan ve bu anlamda da mesleğinin belediye başkanlığı için kendisine avantaj olduğunu ifade eden Adanur, Yomra’nın yaşamında her yönüyle yaşayan bir aile olduklarını dile getirdi. Adanur, “Eve giderken, okula giderken, işimize giderken geçtiğimiz bütün yollarda ilçemizi gün be gün yaşadık. Teknik olarak fikir sahibiyiz, şimdi uygulama tarafında olmak için şans bekliyoruz. Elbette nasipte varsa bunun da olacağına inancımız tam.” şeklinde konuştu.

SOSYAL DONATI EKSİKLİĞİ…

Bir mühendis, anne, Yomra sakini olarak bakıldığında Yomra’nın özellikle sosyal donatılar anlamında da büyük eksiklik yaşadığının altını çizen Tülay Adanur, “Yomra ilçemiz şehirle bütünleşti. Dışarıdan gelen önce Yomra ile tanışıyor. Son dönemlerde ikamet etme anlamında en çok tercih edilen yerlerinin belki de başında gelen bir ilçe olmasına karşın sosyal donatı olarak biraz eksik kaldığını düşünüyoruz. Bu anlamda çalışmalar yapılabilir kanaatindeyiz.” diye konuştu.

***

Kısa sorularla Adanur'un adaylık gerekçeleri ve sonrası

Neden AK Parti?

Kadına yönetim kademesinde hak ettiği değeri en çok gösteren parti AK Parti. Ve ben aktif siyasete AK Parti ile adım attım. Bundan dolayı da bugün, “İyi ki öyle yapmışım.” diyorum.

Tülay Adanur neden belediye başkan adayı seçilmeli?

Bir insanın bir ilçeyi yönetebilmesi için ilçeyi en ince ayrıntısına kadar yaşaması lazım. İlçeyi yaşayabilen de benim. Ben ilçemi iş olarak, insan olarak, çocuk olarak, köydeki kadın olarak, şehirdeki kadın olarak yaşıyorum. Her noktası ile empati kurabilecek bir noktadayım. Burası 40 bin nüfuslu bir ilçe. Şehirle bütünleşmiş bir kent gibi aynı zamanda. Benim bu ilçede köy yaşantım var, köyde bağ-bahçeden tutun da fındığına, evime kadar her şey var, iş yaşantım var bu ilçede. Her noktasındaki insanla konuşacak, sohbet edecek yaşanmışlığım var.

Adaylıktan önce ya da adaylık sürecinde nasıl bir strateji izlediniz?

Temayülden önce teşkilat mensuplarına, eski başkanlara, kurucu başkanlara ve daha önce Yomra’ya hizmet eden insanlara ulaşmaya çalıştık. Yomra ilçemizin önemli yapı taşı olarak sayabileceğimiz büyüklerimizi ziyaret ettik. Hem partimize hem Yomra Teşkilatımıza, hem de iş yeri Yomra’da olan büyüklerimizi de ziyaret etmeye devam ediyorum. Ve basın yayın organları vasıtasıyla da kendimi tanıtmaya çalışıyorum.

Aday gösterilmezseniz?

Aday olup olmamakla ilgili bir duruş değişikliğimiz olmayacak. Baştaki çizgimiz neyse, bize görev verildiği takdirde ya da görev verilen arkadaşımızın yanında olmak şeklinde çalışmalarımız devam edecek.

TÜLAY ADANUR KİMDİR?

1978 yılında Yomra’da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise eğitimini Trabzon’da tamamladı. 2000 yılında KTÜ Mühendislik Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu. 2000-2003 yılları arasında Yomra ilçesinde faaliyete geçirdiği mühendislik bürosunda proje faaliyetleri yürüttü. 2002 yılında KPSS atamasıyla Adalet Bakanlığında başladığı devlet memurluğu görevini 2006 yılında istifa etmek suretiyle sonlandırdı. 2009 Yerel Seçimlerinde Yomra’dan İl Genel Meclisi aday adayı oldu. 2011-2014 yılları arasında AK Parti Trabzon Merkez İlçe Başkan Yardımcılığı görevinde bulundu. Çeşitli kadın derneklerinde kadınların iş hayatına kazandırılması ile ilgili projelerde görev yapan Adanur, iyi derecede İngilizce biliyor. Adanur, evli ve üç̧ çocuk annesi.

26 Kas 2018 - 10:15 -


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.