Çarşıbaşı’nı kucaklayacağız

AK Parti Çarşıbaşı Belediye Başkan Aday Adayı Kamuran Çalış’la adaylığını ve Çarşıbaşı’nı konuştuk

Çalış: “Çarşıbaşı’nın sevgiye ihtiyacı var, o sevgiyi verecek yürek de bizde fazlasıyla var.”

Trabzon’un Çarşıbaşı ilçesinde 2014 Yerel Seçimlerinde de AK Parti’den Belediye Başkan Aday Adayı olan ancak aday gösterilmeyen Makine Mühendisi Kamuran Çalış, şansını 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak olan yerel seçimler için yeniden deneyerek aday adayı oldu. Aday adayı olduktan sonra ilçe merkezinde sıkılmadık el bırakmayan Çalış, bu kez aday yapılacağına inandığını belirterek, görev verilmesi hâlinde her kesimi kucaklayarak Çarşıbaşı’nda özlenen birlik ve beraberliği tesis edeceğini söyledi. günebakış Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Aydın Gelleci’nin sorularını yanıtlayan Kamuran Çalış’ın röportajıyla sizleri baş başa bırakıyoruz.

BEN ÇARŞIBAŞI SEVDALISIYIM

Sayın Çalış, öncelikle hayırlı olsun. Çarşıbaşı için belediye başkanlığı görevine talip oldunuz. Daha önce de aday adayı olmuştunuz. Göreve talip olma gerekçeniz nedir? Kısaca anlatır mısınız?

Ben bir Çarşıbaşı sevdalısıyım. Benim hayal ettiğim bir Çarşıbaşı var. Herkesin sahiplenildiği, insanların karşılıklı saygı, sevgi, hoşgörü ve samimiyet içerisinde yaşadığı, temelinde adaletin hâkim olduğu bir Çarşıbaşı hayalim var. Üzerimizdeki bu sorumluluğun bilinciyle bu hayalimizi gerçeğe dönüştürmek için 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak olan yerel seçimlerde AK Partimizden Çarşıbaşı Belediye Başkan Aday Adayı oldum. Ankara’da Genel Merkezde yapılan son değerlendirmeler neticesinde ismimizin üst kurula kadar gittiğini öğrendik. Bundan sonrası artık AK Parti Genel Merkezimizin, büyüklerimizin vereceği karardır. Hakkımızda hayırlısı ne ise o olsun diyorum. Görev verilirse 7/24 ilçemizin hak ettiği hizmeti alması için çalışacağız. İlim ve bilimin ışığında çalışma sözü veriyoruz. AK Parti Belediyeciliği 16 yıldır nice belde, ilçe, il ve büyükşehirlere büyük bir değişim ve dönüşüm yaşattı. Biz bu değişim ve dönüşümden Çarşıbaşı’nın da hak ettiği payı alması için uğraş vereceğiz. Çarşıbaşı olarak bu hakkımız mı? Evet, hakkımız.

Çarşıbaşı’nda önemli bir sorundan bahsediliyor. Birlik ve beraberlik yok deniyor. Siz bu sorunla nasıl mücadele edeceksiniz? Çarşıbaşı’na bu noktada neler vereceksiniz?

21 yaşında İstanbul’u fethetmiş, peygamber methine mazhar olmuş bir Osmanlı Padişahı var… Fatih Sultan Mehmet... Ne diyor? 'Hüner bir şehri bünyad eylemektir, reaya kalbin abad eylemektir.' Diğer bir deyişle, ‘Başkan, şehri imar kalpleri ihya edendir.’ diyor. Biz birlikteliğin, sevginin, saygının, samimiyetin olmadığı yerde başarının olmayacağını çok iyi bilen bir nesilden geliyoruz. Dolayısıyla biz önce kaybolan, son dönemlerde de zirve yapan bu kardeşlik, birlik ve beraberlik ortamını yeniden sağlayacağız. Ocu bucu, şucu meselesini ortadan kaldıracağız. Böyle kollarımızı açacağız, 67 km2 yüzölçümü olan Çarşıbaşı’nı sevgimizle kucaklayacağız. Zaten bunu sağladıktan sonra hizmet ve yatırımlar kendiliğinden gelecek. Şehrin girişi sorunu, fakülte/yüksekokul, sahil düzenlemesi, dere boyu düzenlemesi, Kaldırım Yayla turizmi, dağ ve deniz turizmi... Bunlar çorap söküğü gibi gelir. Yeter ki biz birlik ve beraberlik ruhunu yeniden kazanalım. 1991 yılı Ağustos ayında ilçe olduğumuzda gösterdiğimiz birlik ve beraberliği yeniden inşa etmeliyiz. Bunu tekrar başarabilirsek AK Parti’nin dönüşüm hizmetlerinden çok daha fazlasını alacağımıza düşünüyorum. Biz Çarşıbaşı’nın hiçbir değerini âtıl vaziyette bırakmayacağız. Onların gelmesini beklemeden kendimiz onların ayaklarına gideceğiz. Bu birlik ve beraberlikte etkin rol oynamalarını sağlayacağız. Hep birlikte sözde değil özde Çarşıbaşı’na uygulayacağız.

PROJELERİMİZ HAZIR, ADAY OLURSAK AÇIKLARIZ

Peki, Çarşıbaşı için projeleriniz var mı? Hazırlık yaptınız mı?

Elbette, bütün hazırlıklarımızı yaptık. Ekibimizle birlikte hazırladığımız 21 tane proje var. Ancak AK Parti İl Başkanlığımızın talimatı gereği tanıtım dışında broşür hazırlanmaması ve anlatılmaması istendi. Biz aynı zamanda devlet memuruyuz. İstifa ederek aday olduk ama disiplinden asla taviz vermeyiz. Parti teşkilatımızın “Uyun!” dediği talimatlara uyarız. Bizi kimse başkalarına benzetmesin. Aday yapılmamız hâlinde bu konudaki projelerimizi açıklayacağız. Eğer fırsat olursa sizlerin aracılığıyla da yine buradan paylaşırız.

Peki, aday adaylığı çalışmaları nasıl gidiyor? Ziyaretler yapıyor musunuz? Size karşı halkın teveccühü nasıl?

Çalışmalarımızı ağırlıklı olarak Merkez Mahallesi olmak üzere diğer mahallelerimizde sürdürüyoruz. Halkımızla, esnafımızla buluşup yapacaklarımızı anlatıyoruz. Çarşıbaşı’nın mahalle mahalle sorunlarını ve bu sorunların çözümü için neler yapılabileceğini biliyoruz. Sayın Aydın Gelleci siz de biliyorsunuz, sonuçta siz de 2014 yılında yine bizimle beraber aday adayı olmuştunuz. Gazetecisiniz ve iyi bir Çarşıbaşılısınız. Sorunlarımız ortak, bilinen sorunlar. Siz de belediye başkanı olsanız benim gibi ev ödevinizi biliyorsunuz. Bu sorunları nerede ve nasıl çözeceğini bilen insanların, daha doğrusu akla, bilime, tekniğe inanan, ortak aklı harekete geçirecek insanların göreve gelmesi önemlidir. Biz o göreve geldiğimizde mazbatayı alıp bir gün sonra göreve başladığımızda nereden başlayacağımızı çok iyi biliyoruz. O nedenle ilçeyi tanıyorum, ilçemin halkını tanıyorum, ilçenin sorunlarını biliyorum Ortak akılla da bütün sorunları çözeceğimize inanıyorum.

GÖNÜL BELEDİYECİLİĞİNİ ÇARŞIBAŞI’NA KAZANDIRACAĞIZ

Çarşıbaşı halkına son olarak neler söylemek istersiniz?

Bir kere ilçedeki her kesimin sesini dinleyeceğiz. Yatırımcımızın yanında olacağız. Yol göstereceğiz, sorunlarını çözeceğiz. İşçisinden memuruna, esnafından tüccarına, ev hanımından tezgahtarına, gencinden yaşlısına her kesimle ama her kesimle çok daha iyi iletişim içinde olan sosyal belediyecilik anlayışı ile gönül belediyeciliğini Çarşıbaşı’na kalkındıracağız. İşimiz zor, yolumuz uzun, yükümüz ağır. Bunun bilincindeyiz. Ama işi azaltmak, yolu kısaltmak, yükü hafifletmek için bu kardeşiniz hazırdır. İnşallah çok iyi bir ekiple bunu başaracağız. Kalbi Çarşıbaşı için atan bütün vatandaşlarımın desteğine ve oyuna talibim. O nedenledir ki yeniden aşkla, şevkle, birlik ve beraberlik içerisinde yollara düştük. Destek verirlerse, özellikle bunun altını çizerek söylüyorum: Bilimin, ilimin, tekniğin ışığında ortak aklı anayasamız yapacağız, gönül belediyeciliği ile Çarşıbaşı’mızı hak ettiği muasır medeniyet seviyesine taşıyacağız. Destek versinler, 7 gün 24 saat ben ve ekibim çalışmaya hazırız.

Sayın Çalış, teşekkür ediyoruz, kolaylıklar diliyoruz.

Ben de kendimi ifade etme fırsatını sunduğunuz için size teşekkür ediyorum.

KAMURAN ÇALIŞ KİMDİR?

1968 yılında Trabzon’un Çarşıbaşı ilçesinde doğdum. İlk ve orta öğrenimimi Çarşıbaşı’nda tamamladım. 1992 yılında Cumhuriyet Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümünden mezun oldum. Vatani görevimi 1994 yılında Bandırma’da tamamladım. Özel sektörde, sektörün önde gelen sanayi kuruluşlarında makine mühendisi olarak çalıştım. 2003-2007 yılları arasında Adalet ve Kalkınma Partisi Çarşıbaşı İlçe Başkanlığında İlçe Başkan Yardımcısı ve daha sonra İlçe Başkanlığı görevlerinde bulundum. 2008 yılında Karayolları 10. Bölge Müdürlüğünde Asfalt Şefi olarak görev yapmaya başladım. Çeşitli spor kulüplerinde kulüp başkanlığı ve yöneticiliği yapmaktayım. 1461 Trabzon Futbol Okulunun kurucu başkanıyım. Evli ve iki çocuk babasıyım.

01 Ara 2018 - 10:32 -


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.