Bu dönem başka olacak

Ortahisar Belediye Başkanı AHMET METİN Genç’i ziyaret ettik.

Ortahisar ve Büyükşehir arasında ve tüm ilçelere karşı yeni bir dönem ve güven ortamı oluştuğunu kaydeden Genç, ‘Trabzon bu sinerjiden çok şey kazanacak’ dedi.

günebakış habercileri sordu, başkan Genç cevap verdi.

Trafik sorunu önceliğimiz olacak

Ortahisar ve Büyükşehir başkan adaylarının ortak vaadi trafik sorununu çözme yönündeydi. Aradan geçen yıllara rağmen hala çözülemeyen bir trafik sorunu var, siz bu sorunu çözebilecek misiniz? (Filiz YILDIRIM)

Ortak hareket etmek çok önemli. Trafik sorunu ve konusu UKOME ve dolayısıyla Büyükşehir’imizin yetki alanında olmakla beraber çözülemediği doğrudur. Ama artık ortak hareket etmenin daha hızlı, daha etkin ve daha verimli netice vereceğinden hareketle hem biz hem Büyükşehir Belediyemiz ayrı ayrı proje kitapçığımıza müşterek koyduk. Tebaruz eden en önemli sorunumuz olduğunu bu dönemde de gördük. İnşallah kısa dönemde adımlar atmaya çalışacağız. Trafik sorununu bir plan dahilinde çözeceğiz.

Ortahisar binasının yerini vatandaşla paylaştık

Geçmişe baktığımızda çok büyük sıkıntılar yaşadığınızı biliyoruz, şehir de biliyor, Büyükşehir ile bir anlaşmazlığınız vardı, burada sorun nereden kaynaklandı? ‘Yeni belediye binası vadinin önünü kesiyor’ deniyor. Bu değiştirilemez miydi? (Enis YILDIRIM)

Bu bir ihtiyaç ve bir tercih tabi ki. Burası Pazarkapı doğal olarak tarihten gelen bir alan değil, ticaretin olduğu bir yaşam alanı. Ama vadide de tarihi doku olduğu için vadiyi ortaya çıkardık. Kuru bir vadiyi denize taşımayalım. Mutlaka orada bir yerleşim olacak. Ortahisar’ın da merkezi, orada Ortahisar’ın kimliğini teşekkül ettirecek hizmet üniteleri. Ve hemen yanı başında bu projeyi kamuoyuyla da paylaştık, bu projenin onay merci Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu’dur. Birkaç defa gitti geldi projemiz. Oradan onaylanarak. Vadileri denize açalım diye bir şey yok. Mutlaka oradaki yaşam alanını o tarihi hüviyetine uygun olarak teşekkül ettirmemiz lazım.

Yetki konusu, bir sistem bir kurulum. İlla da yönetim anlayışlarının farklı olması kadar mevzuatın da (eminim çok paylaştık) düzenlenmesi lazım. Aynı alanda yetki kullanan büyükşehir ve ilçe belediyeleri olarak hep birlikte ele alınıp da bu kurulum sürecinde uygulama teamülü de oluşmadığı, için ister-istemez sıkıntılar oldu tabi ki. Ama artık inşallah olmayacak. İnşallah yeni bir dönem başlayacak.

Denizle buluşturmak önceliğimiz olacak

Yeni dönemde öncelikleriniz neler olacak? (Songül MAZLUM)

Deniz konusunda ciddi ihtiyaç vardı. Denize erişim konusunda İskele Park Projelerimiz var, Plaj Projemiz var. Kurumlar arasında yargı süreci bittikten sonra Kale Park’ı halka açmak ve inşallah Boztepe’de bu dönemde projemiz olan bir ‘Seyir Terası’ projemiz var. Orası şehrimizin en güzel temaşa alanı. Bunlar öncelikler ama. Büyük ölçekte de Büyükşehir Belediyemizle beraber trafik sorunu. Sanayi sitelerinin nakli çok önemli.

Şu anda devam eden projelerimi hızlı olarak tamamlamam lazım. Allah nasip ederse 2 ay içinde hedefimiz, (uygulama projesi bitti) Mağmat’ta bu büyük projemizi ihaleye çıkıyoruz. Tünel Akvaryum’un yarısı bitti, orayı da bu sene bitirmeyi düşünüyoruz. Kale Park’taki yargı süreci tamamlanır tamamlanmaz sadece rehabilite etmek ve halka açmak kısa bir zaman. Yargı sürecinden dolayı zaman veremiyoruz. Şu söylediklerimi önceliğe alarak bir çalışma takvimi oluşturuyoruz. Hangi zamanda hangi adımı atacağımızı da kamuoyuyla paylaşacağız.

‘Siyaseti samimiyet üzerine kurguladım’

Herkesin ve her kesimin oyunu alarak Trabzon siyasetine damga vuran ender siyasetçilerden biri oldunuz. Son yıllarda Trabzon’da farklı bir çizginiz var. Ahmet Metin Genç hep bu muydu, yoksa siyaset mi böyle gerektiriyordu? (Nurgül GÜNAYDIN)

Yaptığım her şeyi siyaseten diye tanımladığımız değil, samimiyeten yaptığım için (Bu kavram mevcut siyaset kavramının üstüne çıktığı için) herkesten ve her kesimden destek aldım. Bunun doğru olduğunu düşünüyorum, buna inanıyorum ve bunu samimiyetimle yapıyorum. Yani siyaseti samimiyet esası üzerine kurgularsanız attığınız adımları, kazanım elde etmeniz lazım. Siyaset yapıyorsunuz, iddianızın ,görüşünüzün kabul görmesi için halkaların etrafınızda toplanması lazım. Temeline samimiyeti koyarsanız (ki bu seçimdeki sloganımız da oydu tevazu, samimiyet) üstündeki eksiklikleri halkımız müsamaha gösteriyor. Bu anlayışla devam etmemiz lazım.

Seçim çalışmaları esnasında vatandaş bizden sorunları çözmemizi istiyor. Yerelde tabi olarak şehrimizde biriken sorunlar var. Trafik başta olmak üzere, estetikten yoksun kalan caddelerimiz var. Trafikle beraber eş zamanlı düzenleyeceğimiz caddelerimiz var. Ve yanı sıra mücavir sahalarda altyapı, kanalizasyon sorunumuz var, imarla ilgili çalışmalarımız var. Hepsini bu dönem tamamlayacağız. Söylediğimiz bizim ve Büyükşehir Belediyemizin projelerini Allah nasip ederse o özgüvenimiz ve kararlılığımızla, kamuoyunun da bu projelerimizin arkasında olduğunu bilerek, Ankara’daki dinamik güçlerimizle şehrimize kazandıracağız. Hedef en mutlu şehir.

Trabzonspor yönetiminin arkasında duracağız

Trabzonspor hassasiyetinizi biliyoruz. İlk görev sürenizde Trabzonspor 3 yönetim eskitti. Trabzonspor kendi değerlerini çok çabuk tüketen ve yok eden bir hale geldi. Sizce bunun sıkıntısı nedir, bu sorun nasıl aşılabilir? (Rahman TURAN)

Trabzonspor geçmiş dönemlerdekinin aksine iyi bir yolda, şu anda iyi yönetiliyor. Ve bütün şehrin arzuladığı öze dönüş konusunda adımlar atıldı. Kendi benliğini kazandıran karakteristik değerlerine döndü Trabzonspor. O nedenle hep beraber arkasında olalım. Bu dönem 3 yönetim değişmez. Bursa maçında takımımıza başarılar diliyoruz. Bursaspor’u yenersek 4.lüğü garantileriz, bu futbolu devam ettirebilirsek 3. de bitirebiliriz inşallah.

Vatandaş bize güvenini yitirmesin

Hep sizden bir şeyler istendi, siz Trabzon halkından ne ister, ne beklersiniz? (Ayşen SARI)

2014 yılında yüzde 51.6 ile güven veren halkımız şu anda yüzde 59.5’la güven tazeledi. Artan bir oranla güvenin karşılığı yani o beklediğimizi bize verdi halkımız. Biz de bu dönemin biraz önce söylediğim anlayışıyla beraber hizmet olarak halkımıza karşılığını veriyoruz. Bize oy versin vermesin. Diğer 40.5 da bizim hemşehrimiz hepsine aynı anlayışla hizmet etmeye devam edeceğiz. Beklentimiz bize güvenlerini kaybetmemeleri...

Karşılıklı güven çok şey katacak

Biz günebakış gazetesi olarak Büyükşehir Belediye Başkanımızı ziyaret ettik. Arkadaşımızın sorusu üzerine; kendisiyle aranızdaki diyalog ve işbirliğinin kişisel dostluk noktasına kadar vardığını gözlemledik. Ve oradan da gördük ki aranızda tam bir güven oluştu. Bu çok keyif verici. Ve sanıyorum gerek sizin gerekse sayın Büyükşehir Belediye Başkanı’nın aldığı oy oranında bu birlikteliğin, önemli yeri var.

Benim sorum şu; Bu sinerji Trabzon’a ne getirdi? Yeni dönemde Trabzon bu sinerji ile nerelere gelir? (Ali ÖZTÜRK)

Kısa zamanda, söz verdiklerimizi yapmamızı getirir. Bu kadar basit. Bunlar yapılabilir şeyler. Yapılabilir projeler vaat ettik. Ortahisar’ı ‘En Mutlu Şehir’ yapmayı vaat ettik. Bu sinerji ile yapacağız inşallah. Bu dönem başka olacak. Bu birliktelik Trabzon’a çok ama çok şey kazandıracak. Yalnız Ortahisar’a değil. Tüm şehir kazanacak.

12 Nis 2019 - 13:10 -


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.