RİZE’YE NE OLDU BÖYLE

TFF 1. Lig’e fırtına gibi başlangıç yaparak ilk 4 maçını kazanan Rizespor, son 4 karşılaşmadan 2 puan alabildi ve düşüşe geçti. Bu hayrı alamet değil....

TFF 1. Lig’e fırtına gibi başlangıç yaparak ilk 4 maçını kazanan Rizespor, son 4 karşılaşmadan 2 puan alabildi ve düşüşe geçti. Bu hayrı alamet değil. Sezonun ilk 4 haftasında rakiplerini deviren bir takım, “Rahat Süper Lig’e geri döner” deniyordu ancak art arda gelen kayıplar sonrası “Neler oldu?” denmeye başladı. Peki, neler oldu? Teknik kadro değişti, Hikmet Karaman gitti, Üzülmez geldi. Üzülmez, çıktığı ilk maçta 2 puan kaybetti. Rizespor, dün Samsunspor karşısında sıradan bir takım görüntüsü vermenin ötesine gidemedi. Son zamanlarda özellikle maçın ikinci yarısında bu kadar etkisiz, üretmekten uzak durağan bir Rizespor izlememiştim. Yeşil-mavililer, maça o kadar isteksiz ve tutuk başladı ki rakip kaleye ilk pozisyonda Orhan ile golü buldu. Bu golle daha iyi olur diye bekledik ancak boşa beklemişiz. Orta sahada Petrucci, Recep ve Samudio top tutup, akıllı paslarla topu ileriye taşıyamadı. Topu hızlı çeviremedi. Hal böyle olunca da forvet topla buluşamadı ve pozisyon üretemedi. Mesafeler çok uzadı. Özellikle ikinci yarıda… Orta alan ile hücum arasında yaklaşık 20-30 metrelik boşluklar oluştu. Samsunspor’da alan ve adam markajını iyi yapıp, Rizespor’a top yapması için alan bırakmadı. 2. yarının başında attığı golle beraberliği yakalayan konuk ekip, ani kontra ataklarla sonuca gitmeye odaklandı. Bu hedefi de zaman zaman gerçekleştirdi. Ancak Rizespor, iştahsız futboluyla iyi bir görüntü vermedi. İkinci yarıda ofansif anlamda oyuna katkı sağlamak isteyen üzülmez önce Süleyman’ı sonra Halil İbrahim’i oyuna aldu. Bu değişiklilerde görüntüyü değiştiremedi. Topu aldıklarında birbirlerine bakan oyuncular, birbirinden medet beklediler. Ama hiçbiri bir şey yapamadı. Bu da “Rize’ye ne oldu böyle?” sorusunu sorduruyor. Bu sene şampiyonluğu alır götürür denen bir takım 4 maçta 2 puan alıyorsa bunun ciddi şekilde ele alınması şart. Şunu da ekliyeyim: Son 5 maçta Rizespor’un aleyhine 5 penaltı verildi. Bunların çoğu uyduruk penaltılar. Bu maçın hakemi Hakan Ceylan’da kimsenin anlam veremediği bir penaltı verdi. Ceylan, çok kötü maç yönetti. Ve MHK Başkanı Yusuf Namoğlu; hakemlere dikkat et, dikkat et! Böyle giderse guinness rekorlar kitabına girer Rizespor. Sonuç olarak. Yeşil-mavililerin hem bu maçtan hem de içinde bulunduğu durumdan çok ciddi ders çıkarması lazım. Belki puan olarak zirveden geri kaldı. Başkan, yönetim, teknik kadro ve bu kaliteli kadro puan farkını kapatıp yarışa ortak olmalıdır. Bunu da yapmaya mecburdur.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Alihan Telatar - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.



Anket Trabzonspor bu sezon ligi kaçıncı sırada bitirir?
Tüm anketler