Rize’nin savaşı

Tartışmasız ligin ikinci yarısının ilk 4 haftasında en dikkat çekici takım Çaykur Rizespor oldu. Ligin ilk yarısını sadece Fenerbahçe galibiyetiyle...

Tartışmasız ligin ikinci yarısının ilk 4 haftasında en dikkat çekici takım Çaykur Rizespor oldu.

Ligin ilk yarısını sadece Fenerbahçe galibiyetiyle kapatıp, 12 puan toplayabilen yeşil-mavili ekip ikinci yarıya ise adeta kimlik değiştirerek başladı…

Sezon başında plansız ve programsız bir şekilde mali disiplinden taviz vermeme adına yapılan transferlerin sıkıntısını yaşadı Rizespor. Öyle ki alınan birçok oyuncu ile devre arasında yollar ayrıldı.

Bugün ortaya çıkan tablo ise ayrılıkların Rizespor için sağlıklı bir tercih olduğunu gösteriyor.

Ayrılık da ne ayrılık ama…

Rizespor devre arasında tam 12 oyuncu ile yollarını ayırırken bu alanda Süper Lig’in lideri oldu. Kadroya katılan 8 oyuncu ise Rizespor’un bugün yakaladığı pozitif havanın baş karakterleridir.

Savunma kurgusunu sil baştan dizayn eden, Aatif Chahechouhe, Prejuce Nakoulma, Chidozie Awaziem, Mykola Moroziuk gibi oyuncularla da deyim yerindeyse sınıf atlayan yeşil-mavili ekip peş peşe alınan Kasımpaşa, Akhisar ve Erzurumspor galibiyetleriyle ligde kalma yolunda havaya girdi.

Son Antalya beraberliği ise 3 puanın direkten döndüğü bir karşılaşma oldu.

Evet… İlk yarı sona erdiğinde belki de birçok kişinin kümenin ilk adayı olarak gösterdiği Rizespor, bugün o bölgeden çıkması muhtemel ilk takım olarak lanse ediliyor.

Bunun en önemli nedeni ise söylediğimiz gibi devre arasında yapılan nokta transferlerdir. Bu transferler için hem teknik direktör Okan Buruk’u hem de Başkan Hasan Kartal önderliğinde tüm yönetim kurulunu tebrik etmek gerek.

Son söz ise taraftara…

Rizespor’un verdiği bu kurtuluş savaşında en önemli görevin size düştüğünü unutmayın.

Sizin desteğiniz ve motivasyonunuz Rizespor için ligde kalma yolunda en büyük güç olacaktır.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Rahman Turan - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.



Anket Trabzonspor bu sezon ligi kaçıncı sırada bitirir?
Tüm anketler