Rize’nin kurtuluş savaşı

Antalya kampında sorunlarını çözemeyip nokta transferlerini yapamayan Rizespor'da en büyük değişim Okan Buruk’un kayıtsız şartsız egemenliği Ç.Rize...

Antalya kampında sorunlarını çözemeyip nokta transferlerini yapamayan Rizespor'da en büyük değişim Okan Buruk’un kayıtsız şartsız egemenliği

Ç.Rizespor Antalya kampını tamamladı. Kasımpaşa maçı hazırlıklarına bugün Rize’de start verecek. Bununla da şimdi sıra geldi kampın değerlendirmesine. Yıllardır Rizespor’u takip eden biri olarak bir kampı daha geride bıraktık. Büyük hayal kırıklığı ile tamamlanan ilk yarının ardından Rizespor kampa büyük bir değişimle başladı. Sezon başı transfer edilen Jaroslaw Jach ve Armand Traore Rize’de bırakıldı. Antalya kampında önce sürpriz bir şekilde gurbetçi oyunculardan Robin Yalçın, ardından Süleyman Koç ve son olarak Ali Çamdalı ile yollar ayrıldı. Sırada başka isimlerde var. Hiçbir oyuncu transfer edilmeden bu isimlerle yolların ayrılması biraz şok etkisi yaratsa da fazla önemsenmedi.

Rizespor sezon başında eski başkan Kemal Yardımcı ve İbrahim Üzülmez döneminden transfer konusunda gerekli dersi almadığından yine aynı sıkıntıları yaşıyor. Gelenek ve göreneklerine bağlı olarak transferde bir kez daha çok geç kaldı. Bizde yine de bunda da bir hayır vardır deyip beklemekten başka çaremiz yok. Okan Buruk kampa sıkı bir çalışma programı ile başladı. Daha sonra dozu azattı. İkinci yarı öncesi futbolcuların dayanıklılık yerine teknik kapasitelerin ön plana çıkartan uyum idmanlarını gördük. Futbolcularına yüklenmeden gönül alıcı çalışmalar benimseyip dozu hafif tuttu. Organizasyon antrenmanları yapmadı. Genç çalıştırıcı saha içinde taktiğini açıklarken bunun nasıl yapılacağını futbolcularına tecrübelerine ve yaratıcılıklarına emanet etti.

Rizespor Süper Lig’in ilk devresini 12 puanla son sırada tamamladı. Tarihinin en başarısız dönemini geçirdi. 2. devre oynayacağı 17 maçta ligde kalma savaşı verecek. Elbette işimiz çok zor ama ancak imkansız değil. Ligdeki her takımın kendine göre hesapları var. Tabi Rizespor’un da hesabı lig de kalmak. Bunun sağlanması içinde yapılan ve bir an önce yapılması gereken transferlerin uyum sorunu yaşamadan takıma katkı sağlamaları. 10 gün süren Antalya kampını çok fazla değerlendirmeye gerek yok. İyi olan taraf oynanan iki hazırlık maçının kazanılması. Çünkü takımda maç kazanamama sıkıntısı olduğundan bu güven kazandırdı. Şimdi asıl olan kurtuluş savaşında herkes cephedeki yerini alıp sonuna kadar savaşmak. Beyler büyük kurtuluş savaşı başladı.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Alihan Telatar - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.



Anket Trabzonspor bu sezon ligi kaçıncı sırada bitirir?
Tüm anketler