Rize ile Trabzon'u ayırmak ve beraberlik üzerine!

Kuzey ve Güney Kore nasıl birbirinden ayrılmışlar duymuşsunuzdur. Onlar bölünecek hiçbir şey bulamamışlar kuzeyli güneyli diye ikiye bölünmüşler. Bu b...

Kuzey ve Güney Kore nasıl birbirinden ayrılmışlar duymuşsunuzdur. Onlar bölünecek hiçbir şey bulamamışlar kuzeyli güneyli diye ikiye bölünmüşler. Bu bizim Of dolmuşçuları da yıllarca Rizeli dolmuşçularla sen ben kavgası yapadurdular. Tartışmaları türkülere bile konu olmuştu. Oysaki aynı derenin iki balığı gibiydiler. Daha sonra iş Rizespor’un küme düşmesinden Trabzonspor'a kadar uzanmış, iki takımın holiganları tarafından araya iyice ayrılık tohumları ekilmişti. Futbol maçı seyretmem, ilgi duymam ama çevremdeki Trabzonspor ve Rizespor fanatiği arkadaşları görünce ister istemez konuya dâhil oluyoruz. Benim meselem futbol değil, benim derdim futbolun sosyal yaşantımıza olan olumsuz etkileri. Trabzon’u Rize’den ayırmak, eti kemikten ayırmak gibi bir şey olsa gerek. Trabzon’un Rize’ye, Rize'nin de Trabzon’a ihtiyacı vardır her zaman. Aramızdaki kültür birliği, kan bağları, aile dostlukları vs. birçok ilişiklerimiz bizi birbirine sıkıca bağlamış durumda. Futbol takımlarımız birbirini rakip değil kardeş takım olarak görmelidirler. Bizim Rize ile olan köklü bağlarımız sağlam temellere dayanır. Öyle futbolla falan zedelenecek zafiyette değildirler. Bu vesile ile bir Trabzonlu olarak kardeş takım Rizespor'umuza Süper Lig’e tekrardan hoş geldin diyorum. Sonuç olarak ifade etmek gerekirse Kürt-Türk, Arap-Acem, Sünni-Alevi diye ümmet paramparça olmuşken bizim daha fazla bölünme gibi bir lüksümüz yoktur. Bizim gidecek başka bir yerimiz de yoktur. O yüzden bizleri bölmek isteyenlere inat daha fazla bütünleşeceğiz, kenetleneceğiz, bir olacağız, diri olacağız. Kalın sağlıcakla.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Yaşar Falcı - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.



Anket Trabzonspor bu sezon ligi kaçıncı sırada bitirir?
Tüm anketler