Panik havası Trabzon’u yaktı

Trabzonspor son üç galibiyetin morali ile İstanbul’a gelirken, Beşiktaş ise gerek Avrupa’da yaşadığı şok gerekse de ligdeki kötü gidişi ile moralsiz h...

Trabzonspor son üç galibiyetin morali ile İstanbul’a gelirken, Beşiktaş ise gerek Avrupa’da yaşadığı şok gerekse de ligdeki kötü gidişi ile moralsiz halde çıktı sahaya. Bu yönde bordo-mavili takım daha özgüvenli sahaya çıktı ve bunu ilk yarıda rakibin üzerinde kurduğu baskı ile gösterdi. Nwakame’nin direkten dönen topu, Sosa’nın kaçırdığı fırsatın yanında Abdülkadir’in zenginleştirdiği hücumlar ile Trabzonspor ilk yarıda gole yakın taraftı. Bu süreçte Beşiktaş ani ataklar ile golü bulmaya çalışırken, Trabzonspor’un defansında genç Hüseyin’in başarısı, Onazi’nin buna katkısı ile rakibe fazla fırsat vermedi. Bu yarıda baskıya rağmen tam soyunma odasına golsüz gideceğimizi düşünürken, Trabzonspor’un son dakikada Rodallega ile bulduğu gol geldi. İşte bu gol tabiki Trabzonspor’un güveninin daha da artmasını sağladı.

Maçın ilk yarısını bitirirken golü bulan Trabzonspor, ikinci yarıya da golle başladı. Bu goller rakibin direncini kırdı ama Trabzonspor bu süreçte önemli fırsatlar yakalayıp atamayarak adeta Beşiktaş’ın tamamen maçtan kopmasını engelledi. Ve bunun sonucu Beşiktaş golü buldu. Bu gol sonrası Beşiktaş iştahlanırken, Trabzonspor ne yazık ki bu süreçte oyunu soğutamazken paniklemeye başladı. Bu süreçte Beşiktaş, Trabzon kalesinde baskı kurmaya başladı.

Art arda pozisyonlar yakalayan Beşiktaş’a karşı Trabzonspor direnç gösteremedi. Bunun sonucu baskı yedi ve adeta kalesine hapsoldu. Tabiki burada tecrübeli oyuncuların devreye girmesi gerekirken, Sosa’nın çıkışı, Yusuf’un bu baskıda etkili olamaması sonrası panik hava artarak sürdü. Ardından Beşiktaş ikinci golü Dorukan ile bulurken ‘VAR’ın bunu iptal etmesi sonrası işler Trabzon lehine dönmeye başladı. Beşiktaş’ın motivasyonu düşerken Trabzon yine pozisyonlar bulmaya başladı. Ancak ‘atamayana atarlar’ realitesi yine gerçekleşti ve Trabzon hakettiği galibiyet son anlarda elinden uçtu gitti. Ne yazık ki beraberliğe üzülen Trabzon oldu. Yine de genel anlamda futbolu ile zirve yarışında bundan sonra varolacağını da herkese gösterdi.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Mehmet Yılmaz - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.

01

baksoy - sayın yılmaz sizlerde alt yapıyı gözlemleyin gelecek vadeden futbolcuları bu kulübe önerin ? maalesef batuhan sınıfta kaldı diğer cengaverler sahada savaşırken maalesef o hiç mücadele edemedi ?

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 17 Aralık 11:02


Anket Trabzonspor bu sezon ligi kaçıncı sırada bitirir?
Tüm anketler