Özür diliyoruz

Adı soyadı Kerim Er...Arsin Yolüstü köyünden...Avrasya Üniversitesinde okuyan 20 yaşındaki kızı Büşra Er, 1 Ekim 2017 tarihinde Sağıroğlu Şirketine ai...

Adı soyadı Kerim Er...Arsin Yolüstü köyünden...Avrasya Üniversitesinde okuyan 20 yaşındaki kızı Büşra Er, 1 Ekim 2017 tarihinde Sağıroğlu Şirketine ait bir kamyonunun çarpması sonucu paramparça oluyor. Öyle ilginç ki bu vahim kaza hiçbir gazete, televizyon ve internet sitesinde yer almıyor. günebakış da dâhil hiçbir basın kuruluşu haberi duymuyor ve yer vermiyor. Kaza, rutin sayılabilecek ve her zaman karşılaştığımız kazalardan biri değil. Hayatını kaybeden 20 yaşındaki bir üniversite öğrencisi kız çocuğu. Yani haber algısı açısından gazeteciler için manşet statüsünde bir haber. Ancak basında tek kelime bile yer almıyor. Sadece bir internet sitesinde 4-5 satırlık bir bilgi notu olarak geçiyormuş. Ardından internet sitesi de bu haberi kaldırıyormuş!..

Arsinli aile, bu garabete oldukça şaşırıyor. Nitekim baba Kerim Er, önceki günkü basın toplantısında yerel basına sitem ederek “Benim bildiğim yerel basın halkın yanındadır.” diyor. Ardından sözlerini şöyle sürdürüyor: “Kazadan hemen sonra Vali Bey’in koruması ve özel kalemi hastaneye geldi. Bana geçmiş olsun dileklerini iletti. Kaza ile ilgilendiler. Oradaki polisler ve görevlilerle görüştüler. Ben de içimden takdir ettim. Bu uygulamayı herkese yaptıklarını düşünerek içimden tebrik ettim. Ancak Vali Bey daha sonra beni aramadı. Bana taziyelerini iletmedi. Cenazeme de gelmedi. Sadece hastane boyutuyla ilgilendi. Davanın seyri şimdi bana bunları sorgulatıyor.”

20 yaşındaki kızını kaybeden acılı baba, olay yerinde MOBESE kamerası olduğunu ancak görüntülerin bulunamadığını, daha uzak bir mahalden kamera kaydı çıktığını bunun da dosyadan kaybolduğunu söylüyor. Ardından ilave ediyor: “Kaza örtbas ediliyor. Sağıroğlu’nun oğlu, o gün o dakika kaza görüntülerine müdahale etti. Şu an görüntüler ortada yok.” dedi. İddialar vahim ve her şey hukuka emanet...

1) 1 Ekim’de Trabzon Havalimanı kavşağında Yomra Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu’nun oğlunun şirketine ait bir kamyon, 20 yaşındaki üniversite öğrencisi genç bir kızı eziyor.

2) Haber polis bültenlerinde yer almıyor.

3) Vali Bey, çocuk daha hastanede ölümle pençeleşirken hastaneye korumasını ve özel kalemini gönderiyor. Üzüntülerini iletiyor ama ne babayı arıyor ne de cenazesine gidiyor. Baba soruyor: “Vali Bey her kaza sonrası iki çalışanını hastanelere kadar gönderir mi?”

4) Kavşağa en yakın MOBESE kamerası görüntü veremiyor!..

5) Biraz daha uzaktaki kamera kayıtları ise dosyadan kayboluyor! Karşımızda cevap arayan 5 soru var. Siz bu olayla ilgili ne düşünürsünüz?

Bize en çok dokunanı kendimize düşen pay. Bu tablo bizim için utanç vesilesi sayılmalı. Haberi atlamak ya da bültenlerde yer almaması mazeret değil. Bu ülkede kediye tekme attığı için bir asker günlerce kamuoyunun haklı tepkisine hedef oldu. Karşımızda 20 yaşında üniversite öğrencisi genç bir kız ve Arsin Yolüstü köyünden gariban ama “Bize Allah yeter.” diyerek Allah’a sığınan bir aile. Gazete olarak böylesi bir haberi atladığımız için Er ailesinden kendi payımıza özür diliyoruz.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Ali Öztürk - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.

02

Ahmed Faruk RDOĞAN - Allah sizden razı olsun.Çok güzel tespit etmişsiniz.Bu hassasiyetiniz hakikaten ülkenin en iyi yerel gazetesi olmanızı da teyit ediyor.Sizin yazılarınızı ve gazetenizi takip eden bir okurunuz olarak başarılarınızın devamını temenni ediyorum.Bize Allah yeter diyen kardeşimize de Allah sabır versin diyorum.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 12 Aralık 11:05
01

Hakkı - süleyman soylu ankara'da trafikte darp edilen engelli gazileri ziyaret etmişti, ne güzel. bu kişileri arayıp bir bilgi aldı mı?

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 12 Aralık 11:05


Anket Trabzonspor bu sezon ligi kaçıncı sırada bitirir?
Tüm anketler