Ouroboros Sarsıntısı ve Volkan Abi

CHP Trabzon Milletvekili Volkan Canalioğlunun CHPnin en etkinleri ve en yetkinleri için kullandığı Ouroboros Sendromlular sözü çok tartışılacak. Tartı...

CHP Trabzon Milletvekili Volkan Canalioğlunun CHPnin en etkinleri ve en yetkinleri için kullandığı Ouroboros Sendromlular sözü çok tartışılacak. Tartışılacak oluşunun nedeni kullanılan ifadenin, yani Ouroboros ifadesinin yerine oturması değil. Zira Kuyruğundan beslenen yılan anlamına gelen Ouroborosun bunun karşılığı yok. Ancak, Volkan Abi bu ifadeye kendince anlamlar yükleyip ağır ithamlarla süsledi. Zaten tepki de buradan kaynaklandı Volkan Abi Ouroboros Sendromlular olarak netelendirdiği CHPnin etkin ve yetkinlerini bakın nasıl tariff etti:

Yanındaki esnafa selam vermezler. Cenazeye gider namaz kılmazlar. Dolmuşa binmezler. Semt pazarına gitmezler. Çay ocağında halkla oturup bir bardak çay içmezler!.. vb

**

Volkan Abinin söylemlerine şahsen katılmıyoruz. Belki 15-20 yıl önce CHP aydınında Köylü cahil sıradan göbeğini kaşıyan adam sendromu vardı. Lakin bugün ve özellikle Trabzonda bu ifadelerin bize göre CHPde karşılığı yok. CHPliler de çay ocağına gidiyor. Semt pazarını geziyor. (Doğal sebze ve meyve için daha çok geziyorlar) Esnafla selamlaşma fikri hiç doğru değil. Dolmuşa binmemeyi ve cenaze namazı bile kılmamayı ayrı yorumlamalıyız. Özel aracı olanlar, parti ayrımı yapmadan dolmuşa binmeyebilir. Cenaze namazı ve namaz ise inanç özgürlüğü bağlamında ele alınabilir. Dileyen kılar, dileyen kılmaz. Rey için namaz kılın demek eleştirmek kadar abestir.

**

CHPnin başarısızlığına bakıp, Ouroboros Sendromlular, diyebilmek kökünden yanlıştır. Ona bakılırsa, ülkenin % 70i sağcı olarak nitelendirilirken MHPnin başarısızlığını ve bir türlü iktidar alternatifi olamamasını neyle yorumlayacağız. Üstelik esnafla iç içe olmalarına rağmen cenazelere gider, namaza dururlar. Şehit cenazelerinde en önde yürürler. Dolmuşa biner, semt pazarına giderler. Buna rağmen bu ülkede hala % 20yi göremediler!... Buna hangi sendrom yakıştırması yapacaksınız?

**

Bize göre bunlar artık demode söylemler. Zengin kesimlerin, tuzu kuru kıyıların CHP ve MHPde toplanması halktan kopuklukla izah edilemez. CHPliler için laiklik, MHPliler için Kürtçülük tepkisi öne çıkıyor. Trabzon, Ordu, Rize, Samsun Karadeniz kıyılarında muhafazakar seçmen ağırlığı olmasa insanlar Egedeki gibi hayatlarına müdahaleden korkacak. Trabzona, Rizeye, Orduya, Samsuna, Manisa, Aydın, İzmir, Muğla gibi Kürt göçü yaşansa ve ayrışma ve tartışmalar öne çıksa, buralarda da Kürt tepkisi yaşanacak.

Demekki olayın Volkan Abinin tarif ettiği keyfiyetle hiçbir alakası yok. Olayın sosyolojik gerçeği bambaşka Bir de CHP tabanı bu sözleri kendilerinden birinin söylediğine inanmadığı için tepkili. Volkan Abiyi yeterince CHPli olarak görmediler. Biraz eşinden, biraz vaziyetinden idare ettiler. Lakin böylesi sözleri sarfedince de, Dur bakalım. Sen zaten CHPli deeğilsin ki biz bu sözleri özeleştiri olarak alalım deyip tepki gösterdiler.

Eh Volkan Abinin yaklaşımı da biraz sanki dışardan nizamat vermeye benzedi. Volkan Abi kendini Trabzon CHPnin vazgeçilmezi zannetti!...

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Ali Öztürk - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.



Anket Trabzonspor bu sezon ligi kaçıncı sırada bitirir?
Tüm anketler