ÖRNEK  BİR  BAŞBAKAN

Dünyanın öbür ucunda, Zelanda’da geçen hafta iki camiye yapılan saldırıda elli masum insan öldürüldü .Üçü Türk vatandaşı Ama hepsi önce insan ve Müslü...

Dünyanın öbür ucunda, Zelanda’da geçen hafta iki camiye yapılan saldırıda elli masum insan öldürüldü .Üçü Türk vatandaşı Ama hepsi önce insan ve Müslümandı..Cuma namazlarını kılarken bu katliam sonucu öldürüldüler. Öldürülenlerden daha çok yaralılar da var .Bunların çoğu ağır durumda. .Ölenlere Allah’tan rahmet ,yaralılara acil şifalar diliyorum. başsağlığı dileklerimi iletiyorum.

Olaydan sonra katil yakalandı. İfadesi alınıp sorgulanıyor. Her ne kadar olayı bir kişi üstleniyorsa da olay önceden tasarlanıp ,planlanmış organize bir eylem. Arkasında hangi devlet ve güçlerin olduğu tahmin edilse de zamanla daha iyi anlaşılacak. Çanakkale Savaşı’nda İngiliz’lerin Avusturalya ve yeni Zelanda’dan getirdikleri paralı asker Anzak’ların bu bölgede bize karşı savaşırken pisi pisine öldükleri bir gerçek .Şimdi Çanakkale Şehitliğinde onlar için de ayrı bir anıt mezarlık yapılmıştır .Ama acılar unutulmuş, yaralar sarılmışken ,Haçlı ruhu yeniden canlatılmış ,kin ve nefret duyguları yeniden yeşertilmeğe çalışılmıştır.

Bütün bu olup bitenlerden sonra Yeni Zelanda bayan başbakanının sergilediği tavır ve beyanatları ile acılı yüreklere su serpmiştir..Batı’daki devlet başkanlarına insanlık dersi vermiştir .Senin benim teröristim diye ayrımcılık yapmamıştır. Başına örtü alarak camilere girmiş ve inançlara karşı saygısını göstermiştir .Ölü yakınlarını tek tek ziyaret ederek acılarını paylaşmış ,yaralıları hastahanelerde bizzat ziyaret edip şifalar dilemiştir. .Ayrıca bundan sonra aynı acıları yaşamamak için camilere koruma görevlileri yerleştirmiş ,silahların satışı kanununda değişiklik için talimat vermiştir .Ama Avusturalya’ya hükümetinden aynı ilgi görülmemiştir .Bu ülkede yaşayan Müslümanların sayısı çok azdır. Çoğunluk hiristiyan olmasına rağmen halkın tepkisi yine acılı yüreklere ferahlık getirmiştir .Ölenleri anısına konan çiçekler caddeyi doldurmuştur.

Ama ne yazık ki Avrupa ve ABD. den açık bir kınama dile getirilememiştir. saptırmak uğruna kem küm ederek net bir şekilde tavır ortaya koyamamıştır .Ama Paris’te bir dergi yayınevinde öldürülen insanlar için dünyayı ayağa kaldırmışlardır .Ne yazık ki biz de o törene başbakanlık seviyesinde temsilci göndermişiz. Benim insanımın, askerlerimin güneydoğuda toplu katliama maruz kalmasına seslerini bile çıkarmamışlar ,bilakis her türlü para ve silah yardımını yaparak teröristleri açıkça desteklemişlerdir ABD. binlerce tır dolusu silah ve mühimmatı alenen Kuzey Irak’taki PKK. ve yandaşlarına göndermekte hiçbir sakınca görmemiştir. Bunların hepsinin bu bayan başbakandan insanlık dersi almağa ihtiyaçları vardır.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Ahmet Aksoy - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.



Anket Trabzonspor bu sezon ligi kaçıncı sırada bitirir?
Tüm anketler