Ormanlar Yanarken Dünya “İmdat!” diyor

Dünya, “yaratılış dengemi bozdunuz, artık ölçü kaçıyor; ey insanlar, sizi uyarıyorum; eğer bundan vazgeçmezseniz başınıza daha büyük belalar gelecek”...

Dünya, “yaratılış dengemi bozdunuz, artık ölçü kaçıyor; ey insanlar, sizi uyarıyorum; eğer bundan vazgeçmezseniz başınıza daha büyük belalar gelecek” diyor.

Bunu nasıl diyor? Gördüğünü anlayanlar için sel, heyelan, kasırga, hortum, deprem, orman yangınları, yanardağ patlamaları, tusunami, hortum, iklimin değişmesi, yani yazın yaz olmaktan kışın kış olmaktan çıkması, baharların hızlı geçişi, buzulların erimesi, ozonun delinmesi, kanser ve genetik hastalıkların artış göstermesi gibi daha birçok şekilde diyor!

Sos! Diyor, İmdat diyor! Her dilde feryat ediyor. Böyle giderseniz canınızı yakacağım!. Bağrımı deldiniz; petrol ve doğalgaz, kaya gazı çıkartarak içimi boşalttınız; diğer madenleri çıkartacağım diye dağlarımın içini oyuklarla doldurdunuz; yer altı sularını yer üstüne çıkardınız, açtığınız sondaj delikleri ile magma tabakamı zorluyorsunuz; hiç korkmuyor musunuz? Diyor!

Suyumu kirlettiniz, balıklarımı yok ettiniz; ormanlarımı yaktınız, bütün canlıları öldürdünüz; nefesimi kestiniz; nefesinizi keseceğim haberiniz olsun! Diyor.

Tohumların, bitkilerin, hayvanların ve insanların genetiği ile oynadınız; nesli bozdunuz, fıtratı bozdunuz; yaratılış kodlarıyla oynadınız! Evrenin kimyasını bozdunuz! Ruhları kirlettiniz, ahlakı kirlettiniz, vicdanları öldürdünüz! Diyor.

Yeryüzünü çöplüğe çevirdiniz; cam, plastik, pil, kurşun ve diğer sayısını burada yazılırsa sayfaları dolduracak atıklarla yaşanacak bir dünya olmaktan çıkarttınız! Nükleer denemelerle canımı çok acıttınız; canınızı acıtacağım! Diyor.

Radyasyon ve radyoaktif dalgalar yayan o kadar çok araç gereç ürettiniz ki artık tahammülüm kalmadı! Sadece cep telefonları ve onların piller yeter de artar! Bu gidişle ve bu hırs dolu yarışla kimse dünyanın ölümüne kulak asacağa benzemiyor; en iyisi ben gerekeni yapayım da bir görün diye dünya insanoğlunu tehdit ediyor! Hala kimsenin umurunda değil!

Gelecek kuşaklara nasıl bir dünyayı miras bırakmak istiyorsunuz? Her birisi Hiroşima ve Nagazaki’ye atılan atom bombalarından kat kat etkili olan binlerce nükleer başlıklı füzenin tehdit ettiği, nükleer denizaltıların sularda tehlike saçtığı bir dünya sizce yaşanacak bir dünya mıdır?

Kıyamet Allah’ın izni, iradesi, bilgisi ve emri ile kopacaktır. Ama insanın yaptıklarının bir sonucu olacaktır! Sebebi insan olacaktır. Yani insanoğlu korktuğu kıyamete kendi eliyle zemin hazırlamaktadır. İnsanın bindiği dalı keserken dal kırılınca düşeceğini hesap etmemesi olacak şey değildir!

Yalnız kazanç ve menfaat sağlama niyetiyle insanların bizzat elleriyle yaptıkları faaliyetler, işledikleri günahlar sebebiyle kırsal bölgelerde, gelişmiş merkezlerde, karalarda ve denizlerde, kesinlikle bozulmalar dengesizlikler, anarşi ortaya çıkarak hâkim olacak, sonuçta, Allah, dünyada, bu kötülükleri yapanlara, yaptıklarının bir kısmının cezasını tattıracak. Günahlardan, kötülüklerden vazgeçip hakka dönmelerine vesile olur diye onları uyarıyoruz.” (Rum-41)

“Başınıza gelen musibetler, felaketler kendi ellerinizle işlediğiniz ameller, yüklendiğiniz günahlar yüzündendir. “ (Şura-30)

Bu açık uyarılar üzerine başka söze gerek yoktur. Başka bir dünya da yoktur. Dünyamızı koruyalım. Gelecek nesillere güzel, sağlıklı, düzenli ve yaşanabilir bir dünya bırakalım.

Kalın sağlıcakla!

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Abdullah Gülay - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.



Anket Trabzonspor bu sezon ligi kaçıncı sırada bitirir?
Tüm anketler