On bir adaylı ilçe Şalpazarı

Şalpazarı Belediye Başkanlığı aday adaylığı için Ak Parti’ye başvurular on bir kişi ile rekor sayıya ulaştı. Başvuru süresinin uzatılması dikkate al...

Şalpazarı Belediye Başkanlığı aday adaylığı için Ak Parti’ye başvurular on bir kişi ile rekor sayıya ulaştı. Başvuru süresinin uzatılması dikkate alınarak bu sayının daha da artması beklenmektedir. Öte yandan diğer siyasi partilerin adaylarının henüz belli olmadığı dikkate alındığında kısa süre sonra bu sayının ilginç bir rakama doğru gittikçe büyümesi basının da, halkın da ilgisini çekmekte, sonucun ne olacağı konusundaki merakları artırmaktadır.

Seçmen sayısı dokuz bin civarında, kullanılan oy sayısı yaklaşık sekiz bin olan bir ilçe için adaylık başvurusunun bu kadar fazla olmasının, ilgililer, yetkililer, halkın ve basının dikkatini çekmesini normal kabul etmek gerekir. Çünkü normal olmayan sayının büyüklüğüdür.

Aday adaylarının çokluğu, bazı yorumculara göre ilçenin geleceği için hayra alâmet değil, bazılarına göre bir zenginliktir. Bize göre ise; aday adaylarının samimiyetini(!) ve davaya sadakatini(!) tam(!) olarak kabul edersek(!), sürecin iyi yönetilmesi şartıyla çok seslilik, çok renklilik, kardeşlik ve zenginliktir. Ama tam olarak durumun böyle olduğuna kimse inanmıyor!

Sayın Başkan Recep Tayyip ERDOĞAN, önceki dönemlerde Şalpazarı’na ve Geyikli’ye üç defa ziyaret için teşrif etmişlerdir. Bu teşriflerinde programlarını hazırlayan, kendilerine refakat eden bir kişi olarak, Ağasar’a verdiği önemin bizzat tanığı olma fırsatım oldu.

Bugün Şalpazarı’lı sevenleri, “On yıldır %70 oranındaki seçmeni ile (Referandum %72.47) yerel seçimleri alarak Sayın Başkanımız R.Tayyip ERDOĞAN’a vefa borcumuzu ödeyememenin üzüntüsünü yaşıyoruz.” Diyorlar.

Şalpazarı’nda yenilik ve değişim istiyoruz” diyorlar. Şalpazarı halkı; “Mevcut Aday adayları ve Cuma gününe kadar yapılacak muhtemel yeni başvurular üzerinde ciddi bir inceleme ve analiz yapmak suretiyle ilçenin istikbali için en doğru kararın verileceğine inanmak istiyoruz; ancak bu çalışmaları etkileyecek yanıltma ve karalama risklerine dikkat çekmek istiyoruz.” Diyorlar.

Seçmenler, ayrıca Şalpazarı’nda artık farklı bir yönetim anlayışına sıçrama yapılmasını, ilçedeki alışılmış, statik ve onlarca yıldır sürüp gelen ama devam etmemesi gereken, her seferinde benzer şekilde tekrardan ibaret olan monoton yapılanmaların aşılmasını istiyor ve “Yıllar beşer beşer geçip gidiyor; kaybedecek bir beş yılımız daha yoktur!” diyorlar.

Bunun için “ufku geniş, dava bilincine ve bilgisine sahip aynı zamanda sadık, adil, dürüst, şaibeleri olmayan, donanımlı, idealist, girişken, hizmet heyecanı taşıyan, yöneticilik deneyimi takdir toplamış, temsil yeteneği, vizyonu ve hedefleri olan cesaretli bir aday istiyoruz; bu özellikleri taşıyan adayı da rahatlıkla ve yüksek bir oy potansiyeli ile seçmek istiyoruz” diyorlar;

Bunlara ilave olarak, aday çokluğunun, belediyeciliği herkesin yapabileceği kadar basit gösterdiğini, başkanlığı ise herkesin temsil edebileceği kadar sıradan hale getirdiğini ve bundan rahatsızlık duyduklarını.” İfade ediyorlar.

Bütün aday adaylarını yukarıdaki gerçekler ışığında tebrik ediyor, başarılar diliyorum.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Abdullah Gülay - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.



Anket Trabzonspor bu sezon ligi kaçıncı sırada bitirir?
Tüm anketler