ÖMRÜ UYARMAKLA GEÇEN ERBAKAN.!!!!

Erbakan geçmişten bu günleri gördü ve bizleri uyardı. Türk siyasi hayatının kıymetli ve değerli figürlerinden Necmettin Erbakan ilk olarak 1970 yılı...

Erbakan geçmişten bu günleri gördü ve bizleri uyardı.

Türk siyasi hayatının kıymetli ve değerli figürlerinden Necmettin Erbakan ilk olarak 1970 yılında Milli Nizam Partisini kurdu.Fakat onu siyasette istemeyenler konuşmalarından Allah’ı anmalarından rahatsız olanlar kısa bir süre sonra partiyi Anayasa Mahkemesi tarafından kapattılar. Sebebini de laiklik olarak gösterdiler.!!

Erbakan hayatında yılmak nedir bilmeyen bir kişiydi ve kişiliğinin gereğini yapan tek kişiydi. Kişiliğine yakışanı yapıp bu siyasi engellemelere rağmen yeni parti kurma girişimlerini başlattı.

Ekim 1973’de MNP kadrosuyla Milli Selamet Partisini kurdu.1974-1978 döneminde üç ayrı koalisyon Hükümetinde Başbakan yardımcılığı yaptı.

1974’de Kıbrıs Harekâtına destek verdi hatta Kıbrıs bayrağını Erbakan kendisi çizdi. 15 Ekim 1980’de MSP’nin yöneticileriyle birlikte laikliğe aykırı davranmaktan darbeciler tarafından partisi kapatıldı kendisi de tutuklandı. 24 Temmuz 1981 tarihinde serbest bırakıldı. 1982 yılında ise Erbakan’a siyasi yasak geldi. Anayasa gereği 10 yıl siyaset yapma yasağı getirildi ama Erbakan’ı asla yıldıramadılar yeniden parti kurma arayışına girdi partiyi kurdu.

1987 yılında halk oylamasıyla tekrar siyasete dönen Erbakan, 19 Temmuz 1983 yılında kurulan Refah Partisi’nin başına geçerek genel başkanı oldu..1991 Seçimleri’nde Konya’dan milletvekili seçildi ve yeniden Meclis’e girdi.

Refah Partisi’yle uzun bir aradan sonra 1995 seçimlerinde 158 milletvekili çıkartmasıyla sandıktan çıkan birinci parti oldu ve gündeme oturdu.

DYP-ANAP koalisyonu başarısız olduğu için DYP ile kurduğu REFAH YOL hükümetinde Erbakan 28 Haziran 1996 yılında Başbakan olarak göreve başladı. Bir ömür boyu mücadelesini bir yıllık başbakanlıkla taçlandırdı ve onun başbakanlığı dönemde ilk defa emekliye, memura, işçiye yüzde 50 zam verdi. Askerlere daha fazla verdi yüzde 50 zam yapan tek Başbakan olarak tarihe geçti.

Erbakan’ı düşürmek için 28 Şubatlar yaşandı. Sincan’dan tanklar yürütülmesinden tutunda Fadime Şahinler, Müslüm Gündüzler, Ali Kalkancılara kadar ortaya neler çıkmadı neler? Ajanlar hemen oraya atılacak bir şey buldular. ‘Laiklik elden gidiyor’ diye yürüyüşlermi yapılmadı. Bir dakika ışıkları söndürme eylemlerimi başlatılmadı. Ortaya çıkarılan piyonlar yazılan senaryolar oynanan oyunlar hepsi Erbakan’ı devirmek içindi. 21 Mayıs 1997 yılında Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Vural Savaş tarafından RP kapatılması için Anayasa Mahkemesi’ne başvuruldu ve Refah Partisi kapatıldı.

Alınan cezalar sebebiyle yaşı da göz önünde bulundurarak ev hapsine mahkûm edildi. Bunları yaşadığında çoktan 70 yaşını geçmişti. Kurucusu olduğu Milli Görüş Hareketi 2001 yılında bölündü. Bu bölünmeden iki parti kuruldu. Birisi eskiler dediğimiz Erbakan’ın desteklediği başkanlığına Recai Kutan’ın getirildiği Saadet Partisi kuruldu. Yeni kanat ise AK Parti’yi kurdu. AK Parti 2002 yılı seçimlerinde büyük başarı göstererek tek başına iktidara geldi.

Erbakan yeniden yargılamalara konu edildi. Kayıp trilyon davasından 9. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 6 Mart 2002’de 2 yıl 4 ay hapis cezası aldı Ceza alınca mecburen partisinden ayrılmak zorunda bırakıldı Erbakan çok sevdiği partisinden istifa etti..

TCK’da yapılan değişiklik sebebiyleve yaşıda yetmişin üstünde olması sebebiyle hapse gitmekten kurtuldu fakat ev hapsi devam etti.

19 Ağustos 2008’de Abdullah Gül Cumhurbaşkanı olunca Refah’tan beri hocası olan Erbakan’ı af etti. Erbakan arık yaşı bir lider olarak tarihe geçti. Yaşlanmış sağlığını kaybetmiş ama mücadelesini bırakmamış bir lider olarak tarihe geçti ve17 Ekim 2010 kendi kurduğu Saadet Partisi’nin başına geçti.

Bundan 20-22 yıl önce DAEŞ’in kurulacağını ve mesele Suriye olduğu yerde hedefin Türkiye olduğunu siyonizm ve masonların hedefinin Türkiye olduğunu söyledi. Erbakan’ın ömrü Müslümanları uyarmakla geçti. İslam Birliği’nin kurulmasını çok istedi. Müslümanları bir araya getirmeye çalıştı. Bizlere Körfez Savaşı’nı anlattı, siyonizmi anlatı, masonları, kapitalizmi, batı taklitçilerini anlattı. Yılmadan usanmadan anlattı. Ama kendini maalesef bu sahte Müslümanlara sevdiremedi. Ölünce söyledikleri ve söylemleriyle birlikte kişiliği de daha değerli hale geldi. Askerler bile övgüyle söz ediyorlar ..22 yıl önce söyledikleri doğru çıkınca izlenme rekorları kırıyor videoları.

FETÖ’nün tehlikeli ve Türkiye’ye zararlı olduğunu ilk o söyledi. ‘Çocuklarınızı onun okullarına yollamayın İsrail’e asker yetiştiriyorsunuz’ dedikçe daha fazla çocukları yolladılar. ‘Bir gün pişman olacaksınız bu adam Türkiye için zararlı’ dedi ama ikna edemedi. FETÖ’yü sevmediğini ama hiç sevmediğini açık açık söyleyen tek lider Erbakan’dı. 15 Temmuz’u yaşayınca Erbakan’ın bir sefer daha haklı olduğunu doğru tespitlerde bulunduğunu anladık. Bir ömür mücadeleyi bırakmadı siyonizmle, masonlarla, FETÖ’yle, hep mücadele içinde oldu ama hep cezalandırıldı. Söyledikleri hep doğru çıktı, zaman Erbakan’ı haklı çıkardı.

Erbakan tarafından yıllarca yapılan uyarılar için maalesef çok geç kalındı. Türk Birliği’nin mutlaka kurulması gerektiğini çsöyledi. Kimse dikkate almadı yâ da aldırılmadı. Şimdi Tayyip Erdoğan birleştirmeye bu birliği kurmaya çalışıyor. ‘Müslüman Müslüman’ın kardeşidir’ diyerek bu birliği kurma girişimlerini başlatıyor.

Erbakan olsa diyenler çok ama şimdi çok geç artık çünkü kendisi bu dünyayı terk etti. Rahman’ kavuştu. Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun.!!!

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Cemile Keskin - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.



Anket Trabzonspor bu sezon ligi kaçıncı sırada bitirir?
Tüm anketler