ÖMER’LER ARANIYOR  !

Yaklaşan kongrelerde Sayın Cumhurbaşkanı yeni “ÖMER’LER”arandığını ifade etti. Bunun içinde il ve ilçe yöneticilerinin %60 ının değişmesi gerektiğini...

Yaklaşan kongrelerde Sayın Cumhurbaşkanı yeni “ÖMER’LER”arandığını ifade etti. Bunun içinde il ve ilçe yöneticilerinin %60 ının değişmesi gerektiğini açıkladı.Aslında Erdoğan önemli bir noktayı vurguladı.On yedi yıldır iktidarını başarı ile sürdüren Ak Parti kadroları derin bir rehavet ve metal yorgunluğu içindedir.Bu kadrolar değiştirilmezse başarı sağlanması mümkün görülmüyor.Şimdiye kadar sağlanan başarıların tek adresi Sayın Erdoğandır.Bu sade Trabzon ,ili için değil,Türkiye geneli için geçerlidir.Ankara’dan esen rüzgarın sayesinde ulaşılan başarıyı herkes kendi başarısı gibi görerek 17.yıla gelinmiştir.Artık birbirimizi kandırmayalım.Gerçekleri görüp,bu milletin vebalini taşımayalım.Yorulmuşsak,isteksiz isek,vatandaşı beş yılda bir değil,devamlı yanında olacak,halini,hatırını,isteklerini sorup destek olamayacaksak görevi kendi isteğimizle devretmesini bilmeliyiz.Bu da bir erdemliktir..

Bana bu işler zaten böyle olmuyor mu diye sormayınız.Olmuyor.Her şey kapalı kapılar arkasında ahbap-çavuş ilişkisi içinde oluyor.Herkes kendi çıkarını beklentisini sağlama almak için zincir kuruyor.Masa başı pazarlıklar yapılıyor.Ankara illerde kendini sağlama alacak adayları belirliyor.İller kendi varlığına destek olacak ilçe başkanlarını tespit ediyor.Partili vatandaşa da kuzu kuzu o adaylara oy vermek düşüyor.Bütün bu olup bitenleri “demokratik seçim” teranesi altında yürütülüyor .Bu yıllardır böyle geldi.Böyle gidiyor.Vatandaş artık diyor ki:”vekilimi ve başkanımı ben seçmekistiyorum.” Artık bu sese kulak verip Siyasi Partiler Kanunu ile Seçim Kanununda acilen değişiklik yapılmalıdır.Delegeden milletvekiline kadar uzanan süreçte yargı denetiminde seçim yapılması şartı getirilmelidir.Yoksa eski tas,eski hamam misali yola devam edilir.Sonuçta da vatandasın demokrasiye inancını kaybettiriyoruz.

Her kademedeki parti görevlileri seçildikten sonra işi savsaklıyor.Halka sevgi ve saygı ile yaklaşamıyor.Söz verip sözünde durmuyor,seçmenine güven veremiyor.Bu yüzden küstürülmüş partililerin sayısı gün geçtikçe çoğalıyor.Görevin kendilerine altın tepsi içinde sunulan,içinde hizmet aşkı olmayan insanlar yerine yüreğinde insan ve vatan sevgisi olan insanlar seçilmelidir.Bu bütün partiler için ölçü olmalıdır.Sadece zengin olması,şan şöhret sahibi ,tanınmış bilinmiş birinin olması ,ya da akademik kariyerinin yüksek olması asla gerekmez.Sadece gönlünde insan ve vatan sevgisi ve çalışkan olması yeter.Seçmen burnu havada,halkla haşır neşir olmayan,yanına yaklaşılamayan teşkilatları istemiyor.Maalesef bu yüzden partilerinden üşüyen insanlarımızın sayısı durmadan artıyor.

Sistemin adı “demokrasi”,söz de milletinse buna harfiyen uyulmalıdır.Sayın Cumhurbaşkanımızın “Ömer’ler aranıyor “dan maksatı bu olsa gerek.Bitkin,yorgun,vatandaşı küstürmüş teşkilatlar yerine yenileri getirilmelidir.Aksi halde Ankara’dan esecek rüzgarlar bize kadar ulaşamıyabilir.Siyasi partiler yıkıma uğrar.Halbu ki siyasi partiler demokrasinin vazgeçilmez unsurlarıdır.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Ahmet Aksoy - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.



Anket Trabzonspor bu sezon ligi kaçıncı sırada bitirir?
Tüm anketler