Ombudsmanlık Toplantısı üzerine….

KAMU Denetim Kurumu’nun gerçekleştirdiği ‘Trabzon Buluşmaları’ Novotelde yapıldı. Yaklaşık 1000 civarında davetlinin yoğun ilgi gösterdiği toplantı Ba...

KAMU Denetim Kurumu’nun gerçekleştirdiği ‘Trabzon Buluşmaları’ Novotelde yapıldı. Yaklaşık 1000 civarında davetlinin yoğun ilgi gösterdiği toplantı Başdenetçi Şeref Malkoç’un kurumu başarıyla yönettiğini gösterdi. Davetlilerin yarıya yakınının ayakta kalması hiç şüphesiz Malkoç’un Trabzon keyfiyetiydi.

STK Temsilcileri ve muhtarların katıldığı toplantıda önce Suudi Arabistan Büyükelçisi Waleed bin Abdulkerim el-Hureyci konuştu. Büyükelçi Waleed bin Abdulkerim el-Hureyci “Çok sayıda Suudi vatandaşın Trabzon ve bölgeye gösterdiği ilginin kaynağında bölgenin güzelliklerinin yanı sıra insanlarının misafirperverliği ve cömertliği de var” dedi. 2018 yılında Arabistan’dan Trabzon’a Suudi Havayolları’nın doğrudan sefer başlatacağını kaydeden Büyükelçi Waleed bin Abdulkerim el-Hureyci, yaşanan problemleri de Kamu Denetim Kurumu üzerinden takip etmeyi ve çözmeyi düşündüklerini söyledi. Hukuk dışında kalan muhtemel problemleri yerinde ve yerelinde değil de Ankara’da KDK üzerinden çözeceğini söyleyen Büyükelçi’ye Vali ve Büyükşehir Belediye Başkanı’nın brifing vermesi gerekirdi. Ne yazık ki her iki kurumda da bugüne kadar şikayetleri alacak bir yapı oluşturulmadı. Dolayısıyla Büyükelçi Trabzon’daki sorunların çözüm noktasını Ankara’da arıyor. Vali ve Büyükşehir Belediye Başkanı’nın bu yaklaşımı karşısında ne düşündüğünü bilmiyoruz ama biz böyle düşündük. Nitekim Büyükelçi’den sonra kürsüye gelen Bakan Süleyman Soylu, Büyükelçi’ye teşekkür ettikten sonra “Sayın Büyükelçi’yi dinledik. Anladık ki hala üzerimize düşen sorumluluklar var” dedi.

**********

Büyükelçi’nin ardından kürsüye gelen Bakan Soylu sözlerine, ‘Malazgirt’le başlayan Anadolu’nun Fethi Trabzon’la tamamlanmıştır. Trabzon bu kadar önemlidir’ diyerek ve Trabzon’un fethini kutlayarak başladı.

Ombudsmanlığın tarihi sürecine giren ve kurumun tamamen sivil olduğunu kaydeden Soylu, kurumun Türkiye’de geç kurulmasını ülkeye on yıllardır darbeci aklın hakim olmasına bağladı.

Ombudsmanlığın, gelişmişliğin ve modernliğin bir ölçüsü olduğunu… Aynı zamanda demokrasinin gelişmesinde gösterge olabileceğini ifade etti. Soylu, harika bir tespit ile; ‘Ombudsmanlık devletten vatandaşa değil, vatandaştan devlete yürüyen sivil bir kurumdur. KDK’nın bu buluşmaları demokrasimizi güçlendirecektir. Başka ülkelerdeki ombudsmanlıklarla bizimkini mukayese etmeyin. Bizim ombudsmanlığımız tamamen sivildir ve ombudsmanlık gerçek anlamını Türkiye’de bulacaktır” ifadelerine yer verdi.

Türkiye Ombudsmanı Malkoç’un çalışmalarını tebrik eden ve başarılı çalışmalara imza attığını kaydeden Soylu, bu çalışmaların aynı zamanda terörle mücadelenin önemli bir ayağını oluşturacağını sözlerine ekledi.

***

Dolu salona Terörle Mücadelesini de anlatan Soylu’nun sözleri bu bölümde sık sık alkışlarla kesildi. Türkiye’nin terörle mücadelesini püskürtmek ve zayıflatmak için Avrupa’nın her yola başvurduğunu kaydeden Soylu; “Şimdi kalkmış 15 kişi hakkında işkence iddiaları ortaya atıyorlar. Bu İnsan Hakları Dernekleri Güneydoğu’da öldürülen öğretmen, işçi, doktor ve memurlara karşı insan hakkı aramıyor. Binlerce operasyon arasından 15 kişinin işkenceye uğradığını söylüyor. Avrupa güya bize soracak. Hiçbir şey soramaz. Aksine 12 yaşlarında yüzlerce çocuğu dağa kaçıranları himaye eden Avrupa’ya bizim soracaklarımız var” dedi. Salon, Soylu’nun konuşmasını sık sık alkışlarla kesti.

Trabzon da faydalı ve kaliteli bir etkinliğe ev sahipliği yaptı.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Ali Öztürk - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.



Anket Trabzonspor bu sezon ligi kaçıncı sırada bitirir?
Tüm anketler