OHAL hukuki bir süreçtir

OHAL’in hukuki bir süreç olmasına rağmen hala kabullenmeyenler OHAL’i gayrimeşru, darbeyi meşru sayanlar var.15 Temmuz Darbe girişimine bir türlü darb...

OHAL’in hukuki bir süreç olmasına rağmen hala kabullenmeyenler OHAL’i gayrimeşru, darbeyi meşru sayanlar var.15 Temmuz Darbe girişimine bir türlü darbe diyemeyenler mevcut. AB ülkelerinin büyük çoğunluğu inadına ve maksatlı olarak darbe diyemiyor. Tıpkı bizimkiler gibi. Bu ne hırs, bu ne kin.249 vatan evladı şehit oldu. İki binin üstünde yaralı, sakat ve gazi var. Buna rağmen 15 Temmuza “Tiyatro”, 20 Temmuz’a “darbe” ismini taktılar.

Ana Muhalefet Partisinin “Adalet Yürüyüşü”nü,15 Temmuz Şehitler gününü andık, darbeleri lanetledik. Elbette ki sokaklara çıkmak demokratik bir yöntemdir. Cumhuriyetin sağlığı için buna ihtiyaç vardır. Ancak olağanüstü bir dönemden geçtiğimiz bu dönemde, her türlü casus ajanlar ortalıkta kol gezerken “sokaklara” sıkça başvurmak akıl, mantık ve vatanseverlikle asla bağdaşmaz. Zira sokaklar terörün azdığı bir dönemde her türlü tuzak ve provokasyonlara hazırdır. Sorumsuz davranış gösterenler bunun hesabını kanun önünde vermek durumuna kalırlar.

Türkiye düşmanları Türkiye’ye karşı özel bir tuzak hazırladılar. Bu tuzağa karşı canla başla mücadele ederken kişisel menfaatler, basit siyasi çıkarları öne çıkararak mücadeleyi zora sokacak her türlü eylemleri kaldırmalıyız.

15 Temmuz Darbe girişiminden sonra dış ülkelere kaçan vatan haini şerefsizler, gittikleri ülkelerde de yıkıcı faaliyetlerine devam ediyorlar. Sadece Almanya’ya 3000 darbe failleri iltica için başvuru yaptılar. Dünya kanun kaçaklarına kucak açtı. Kırk yıldan beri kanun kaçakları bu devletlerce himaye görüyor. Uluslararası sözleşmeye göre bu suçluların iadesine ilgili devletlerin mahkemeleri karar veriyor. Hâlbuki buna devletlerin karar vermesi gerekirdi. Maalesef mahkemeleri kalkan yapıp siyasi iradelerini öne çıkarıyorlar. Yunanistan, Almanya, Hollanda, Belçika ve Avusturya’da müracaat edenlerin ilticaları kabul edildi.

Durmadan Türkiye aleyhine tuzak hazırlayanlar, en son Büyükada’da yakalandı. Çeşitli yasal kuruluş adı altında bir araya gelip tıpkı, Gezi, 17-25 Aralık ve 15 Temmuz darbe girişimlerinde olduğu gibi senaryolar hazırlıyorlar. Bunlar görüldüğü, bilindiği hâlde hâlâ anlamamakta ısrar ediyoruz. Siyasette önde gelen kişileri karalıyor, iftiralarda bulunuyoruz. Hâlbuki onlar arkasındaki milyonlar tarafından hür irade ile seçildiklerini göz ardı ediyoruz.

İç ve dış teröre karşı ilan edilen OHAL üç ay daha uzatıldı. Belki gerekli görülürse tekrar uzatılabilir. Buna Milli Güvenlik Kurulu karar verir. Devlet ve millet güvenliği sağlanıncaya kadar da devam edebilir. Fransa’da hala devam ediyor. Komşularından bir tehdit olmadığı halde tek bir terör eylemine karşı bu karar aldılar. Bizde komşularımızdan devamlı tehdit alınmaktadır. Onlarca bombalı eylem yapıldı. Yüzlerce insanımız öldü. Niçin OHAL devam etmesin? Kime zararı dokunuyor? Zararı dokunan PKK ve FETÖ mensuplarıdır. Türkiye’de kimse olağan üstü yönetimden rahatsız değil, zarar görmüyor. Bunu her defa gündeme getirenlerin iyi niyetlerinden şüphe etmek lazım.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Ahmet Aksoy - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.

01

İhsan - Sevgiler,selamlar,tebrikler.elinize sağlık aziz kardeş.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 21 Temmuz 12:21


Anket Trabzonspor bu sezon ligi kaçıncı sırada bitirir?
Tüm anketler