Yoğun çekişmenin yaşandığı İstanbul bugün sandık başına gidiyor...

YOĞUN ÇEKİŞMENİN YAŞANDIĞI İSTANBUL, BUGÜN SANDIK BAŞINA GİDİYOR İBB Başkanını belirlemek için yarın 8 milyon 560 bin 963 seçmen, sandık başına gide...

YOĞUN ÇEKİŞMENİN YAŞANDIĞI

İSTANBUL, BUGÜN SANDIK BAŞINA GİDİYOR

İBB Başkanını belirlemek için yarın 8 milyon 560 bin 963 seçmen, sandık başına gidecek. 31 bin 342 sandıkta oy kullanılacak ve oy verme işlemi saat 08.00'de başlayıp 17.00'de bitecek. Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin yenilenmesine ilişkin tartışma yaratan kararının ardından İstanbul'daki 31 bin 342 sandıkta, 10 milyon 560 bin 963 seçmen yarın yeniden oy verecek. 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nin ardından Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) AK Parti'nin itirazı üzerine 6 Mayıs'ta verdiği "İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin yenilenmesi, CHP'nin adayı Ekrem İmamoğlu'nun mazbatasının iptaline" ilişkin kararı üzerine, İstanbullular bugün yeniden oy kullanacak.

***

BAKAN SOYLU VE BAŞKAN

ZORLUOĞLU KİME TEŞEKKÜR ETTİ?

Tüm Türkiye YSK kararı ile yenilenen İstanbul seçimine kilitlendi. Bugün gerçekleşecek seçimin galibi kim olacağı merak ediliyor. İttifak kuran partiler tüm yerel teşkilatlarını İstanbul’a taşıyıp adeta gece gündüz çalıştılar. Gerek Cumhur İttifakı gerekse Millet İttifakı yerel başkanları ve milletvekilleriyle deyim yerindeyse mitili İstanbul’a attılar. Bize ulaşan bilgiler arasında seçim sürecinde ortaya koyduğu çalışma ile ses getiren MHP Trabzon İl Başkanı Bekir Sıtkı Tarım’a İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu tarafından kendisine teşekkür edildi.

***

TRABZON SAĞANAK YAĞIŞLARA

KARŞI NE KADAR SAĞLAM?

Trabzon’da hafta içi yaşanan aşırı sağanak yağış sonrası birçok ilçede maddi zarar oluştururken Araklı’da can kaybına yol açmıştı. Trabzon’da yolların göle dönmesine karşılık vatandaşlar tarafından altyapı eksikliğine tepki yağdı. Bir eleştiride Zağnos Vadisi’ne geldi. Sosyal medyada Zağnos Vadisi’nin yağmur sonrası halini paylaşan Hamiyet Özen adlı vatandaş bu duruma tepki gösterdi. Özen, “Drenajı olmayan ve onca paranın gömüldüğü Zağnos Vadisi dönüşüm alanı. Kaçıncı su ve çamur altında kalışı. Buradan ders alınmadan benzer uygulama Tabakhane içinde yapılıyor. Dereyi kapatıp üzerine yapay dere yapmak hangi bilimin ürünüdür?” şeklinde tepki gösterdi.

***

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ZORLUOĞLU, ŞEHRİN ALTYAPISIYLA

İLGİLİ NE DEDİ?

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Trabzon’un Ortahisar ve Araklı ilçelerinde meydana gelen heyelan ve sellerle ilgili kısa sürede çalışmalara başlayacaklarını bunun öncelikleri arasında yer aldığını söyledi. Sosyal medyayı etkin kullandığı bilinen Zorluoğlu’na vatandaşın şehrin altyapısıyla ilgili sorduğu soruyu yanıtlayan Başkan Zorluoğlu, “Şehrin altyapısına yatırım ilk önceliğimizdir. İnşallah bu şehri birlikte daha yaşanabilir bir Trabzon yapacağız.” dedi.

***

MHP ORTAHİSAR İLÇE BAŞKANI MURAT GEDİKLİ, TERÖRİST BAŞININ “TARAFSIZLIK” ÇAĞRISI HAKKINDA NE DEDİ?

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Ortahisar İlçe Başkanı Murat Gedikli, terörist başının son dönemdeki tarafsızlık çağrısını değerlendirdi. HDP ve PKK temsilcilerinin şimdiye kadar her fırsatta ve platformda Millet İttifakına desteğini deklare ettiğini ve en az onlar kadar sahada çalıştığını ifade eden Gedikli, “Alçak Bebek katili dün tarafsızlık açıklaması yapınca bu güruhta bir telaş başladı? PKK'nın desteğini yitirdik telaşı olmalı bu... Bakıyorum da; PKK'nın tarafsızlık çağrısından bu kadar endişeye kapılanlar bir şekilde PKK tarafı olduklarını da açıklamış oldular... HDP ve PKK temsilcileri şimdiye kadar her fırsatta ve platformda; “Millet İttifakına” desteğini deklare etmiş ve en az Millet İttifakı kadar sahada çalışmışlardır.” dedi.

***

AKSU, 100 KERE DE KAYBETSEM ÖNEMLİ DEĞİL

Büyük Birlik Partisi (BBP) Trabzon İl Başkanı Yahya Aksu, bazı köşe yazarlarının kendisini haftanın kaybedenleri listesine yazdığını söyledi. Başkan Aksu, “Bazı köşe yazarları beni bu haftanın kaybedenleri bölümüne yazdı. 100 kere de kaybetsem hiç önemli değil. Yeter ki değerlerim adına doğru sözü söyleyeyim.” dedi. Değerleri adına doğruyu söylediğini belirten Aksu, "Ben terörist başı Apo'ya it oğlu it dedim. Bazı köşe yazarları beni bu haftanın kaybedenleri bölümüne yazdı. 100 kere de kaybetsem hiç önemli değil. Yeter ki değerlerim adına doğru sözü söyleyeyim. Yeter ki şehitlerimin ruhu incinmesin." şeklinde açıklamada bulundu.

23 Haz 2019 - 11:33 - Nabız


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.