Üniversite mahallesi’nin kapatılan yol sorunu nasıl çözüldü?

KTÜ Çocuk Hastanesi inşaatı nedeniyle Üniversite Mahallesi’nde kapatılan yol haftalarca çileye dönüştü. Mahalle sakinleri gitmedik yer bırakmadı. Sonu...

KTÜ Çocuk Hastanesi inşaatı nedeniyle Üniversite Mahallesi’nde kapatılan yol haftalarca çileye dönüştü. Mahalle sakinleri gitmedik yer bırakmadı. Sonunda vatandaşın Trabzon’daki kapısı haline gelen Milletvekili Salih Cora’ya başvurdular. Cora, yanına ilçe başkanı ve Ortahisar Belediye Başkanını da alarak önce vatandaşı dinledi, sonra yerinde incelemeye gitti. Ardından Rektör Prof. Dr. Süleyman Baykal’ı ziyaret ederek sorunu iletti. Ancak Rektör, sorunun kendi ellerinde olmadığını belirterek diretti. Cora da işin peşini bırakmadı. Aynı şekilde Ortahisar Belediye Başkanı A. Metin Genç de ciddi irade koydu. Sonunda yeni bir güzergâh açıldı ve dört günde tamamlandı.

Milletvekili Cora, hassasiyeti şu şekilde yorumladı: “Bunlar basit gibi görünen ama önemli hadiseler. Millet zaten ekonomik olarak burnundan soluyor. Okullar açıldı, sıkıntılar arttı. Bir de vatandaşın önünde bu tür sıkıntıyı bırakmamak lazım. Olur ki çıkar üç-beş provokatör sorunu istismar eder. Bu tür istismarlara açık kapı bırakmamak lazım. Sorunun üzerine çözüm bulana kadar bu nedenle gittik.”

17 Eyl 2018 - 12:19 - Nabız


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.