Trabzon üniversitesi Rektörlüğüne Akçaabat talebi

Trabzon’un ikinci devlet üniversitesi Trabzon Üniversitesinin rektör ataması süreci devam ediyor. Daha önce edinilen bilgilere göre rektörün seçimden...

Trabzon’un ikinci devlet üniversitesi Trabzon Üniversitesinin rektör ataması süreci devam ediyor. Daha önce edinilen bilgilere göre rektörün seçimden önce atanması bekleniyordu. Ancak gelinen süreçte rektör atamasının seçim sonrasına kalabileceği ifade ediliyor. Konuyla ilgili ulaşılan son bilgi ise Akçaabat’ın rektör atamasında etkili olmak istediği yönünde… Akçaabat’a kurulan ikinci devlet üniversitesinin rektörünün de Akçaabatlı olmasını isteyen Akçaabat STK’ları ve siyasî parti temsilcileri bu konuda Ankara’ya baskı yapmaya başlamış. YÖK’te ve bazı üniversitelerde görevli bazı Akçaabatlı akademisyenleri rektörlüğe lâyık gören Akçaabat, bu isimlere ulaşarak rektör adaylığına başvurmalarını istemiş. Bunun üzerine rektör adaylarından oluşan bir de liste hazırlamış. Bu liste Ankara’ya ulaştırılmış. Ancak bu gelişmelerle birlikte üniversitenin yerelleşmemesi için rektörün dışarıdan olması gerektiğini düşünenler de var. Bakalım sonuç ne olacak?

19 Haz 2018 - 11:47 - Nabız


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.