Trabzon Havalimanı’ndaki kaza tuhaf tartışmalara bahane oluyor

Trabzon Havalimanı’nda pistten çıkarak toprağa saplanan Pegasus uçağı beraberinde farklı tartışmaları da getirdi. Hava yolu şirketinin medyayla ilişki...

Trabzon Havalimanı’nda pistten çıkarak toprağa saplanan Pegasus uçağı beraberinde farklı tartışmaları da getirdi. Hava yolu şirketinin medyayla ilişkisi nedeniyle kazaya yönelik tuhaf bakış açıları geliştirildi. Bir grup basın-yayın organı hava yolu şirketini korumak için kazanın havalimanı ve pist nedeniyle yaşandığını yazarken bir grup basın-yayın organı ise kazada pilotu ve uçağı suçladı. Hâlbuki olması gereken tüm çağdaş toplumlarda olduğu gibi çıkacak raporu beklemek ve konunun uzmanı bilim adamlarını dinlemek… Ancak ne yazık ki böylesi bir kaza bile farklı konulara alet ediliyor. Pegasus Havayolları Aydın Doğan'ın damadı Ali Sabancı'ya ait olması nedeniyle Hürriyet gazetesinin sansür yaptığı iddia edilirken bir başka tartışma da Sözcü gazetesi üzerinden yürütüldü. Muhalif kimliğiyle bilinen Gazeteci-Yazar Hulki Cevizoğlu kazadan sonra muhalif Sözcü gazetesini sansür yapmakla suçladı. Cevizoğlu twitter hesabından Sözcü’nün manşetini paylaşarak fotoğrafta uçak firmasının görünmemesine dikkat çekti ve “Bu da Sözcü'nün haberi. Fotoğraf sansürlenmiş, Akitvari habercilik olmamış mı peki? Ne adına (uğruna) acaba?” dedi. Cevizoğlu ardından Yeniçağ’ı örnek göstererek “Bu Yeniçağ'ın haberi. Büyük bir felaketten dönülmüş, haber tüm unsurları ile verilmiş, doğru yayıncılık yapılmış.” yazdı.

19 Oca 2018 - 11:19 - Nabız


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.