Rize’de AVM tartışmaları ticaret kurallarının dışında yaşanıyor

RTE Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon Birimi tarafından "Rize'de Alışveriş Merkezi ve Tüketici Tutumlarının İncelenmesi" adında b...

RTE Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon Birimi tarafından "Rize'de Alışveriş Merkezi ve Tüketici Tutumlarının İncelenmesi" adında bir çalışma yapıldı. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Profesör Doktor Alaattin Kızıltan, Öğretim Görevlisi Abdulmuttalib Platin ve Araştırma Görevlisi Vildan Yavuz'un yaptığı olduğu araştırmada Rize halkına çeşitli sorular soruldu. Yapılan araştırmaya göre, kentte 40 bin 313 hane sahiplerinin alışveriş merkezlerinden aylık 6 milyon TL, yılda ise yaklaşık 72 milyon TL tutarında alış veriş yaptıkları açıklandı. Halk Rize’de AVM beklerken üniversitenin bu çalışmasının gerçekçi olmadığını vurgulamalıyız. AVM’lerin nüfus bazında kurulduğu, Rize’nin nüfusunun bir AVM’yi ayakta tutup tutmayacağı gözden kaçırıldı. Ayrıca AVM’ler ticari kurallarla kurulur. Rize’de AVM kuracak olan firma kar edeceğini bilirse gelir kendisi zaten kurar. Diğer türlü kursanız bile zarar eder ve kapanır gider. Trabzon bile 2 AVM’yi kaldırmıyor. Arap’lar olmasa Cevahir çoktan kapanmıştı.

03 Şub 2018 - 13:33 - Nabız


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.