Pekşen, İş Bankası ile ilgili hangi belgeyi paylaşıp, tartışmalara nokta koydu!

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) İş Bankası hisseleriyle ilgili AK Parti'de başlatılan çalışmada, hisselerin Hazine'ye devrine yönelik çok yönlü ince...

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) İş Bankası hisseleriyle ilgili AK Parti'de başlatılan çalışmada, hisselerin Hazine'ye devrine yönelik çok yönlü inceleme yürütülüyor. Kararı eleştiren ve CHP’nin sembolik hisselerine saldırıldığını belirten CHP Parti Meclis Üyesi ve Trabzon Eski Milletvekili Av. Haluk Pekşen, sosyal medya hesabından 1963 yılında CHP’nin İş Bankasındaki ‘temsil hakkının’ kanunla elinden alınması kararının iptali olan belgeyi paylaştı. Daha öncede bu konunun gündem olduğunu belirten Pekşen “Yıl 1963 Konu CHP’nin İş Bankasındaki ‘temsil hakkının’ 6195 sayılı kanunla elinden alınması kararının iptalidir. Anayasa Mahkemesinin:1963/124E. 243K sayılı ilamı. Kısacası mülkiyet ve miras Anayasal bir haktır. Hiç kimsenin malına mülküne göz dikmeyin. Nokta!” dedi.

16 Eki 2018 - 12:42 - Nabız


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.