CORA, SÜMELA’DA İĞNEYLE KUYU KAZILDIĞINI SÖYLEDİ

AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, Sümela’nın açılışında hazır bulundu. Cora, Sümela için “Tarihe ve kültüre saygı medeniyetimizin en büyük niş...

AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, Sümela’nın açılışında hazır bulundu. Cora, Sümela için “Tarihe ve kültüre saygı medeniyetimizin en büyük nişanesidir.” şeklinde bahsetti. Sözlerinin devamında ise “Trabzon bir kültür, tarih ve sanat şehridir. Tarihimizin ve kültürümüzün en büyük miraslarından yaklaşık 1600 yıllık Sümela Manastırı’nın ilk etabı yeniden turistlerin ziyaretine açıldı. Büyük bir maliyetle, iğne ile kuyu kazar gibi titiz bir çalışma sonucunda bu büyük restorasyonun ilk etabı tamamlandı. Turizm İl Müdürlüğü'müz nezdinde bu tarihi restorasyonun yapımında emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Açılışı katılımları ile onurlandıran Kültür ve Turizm Bakan Yardımcımız Sayın Nadir Alparslan Bey'e şükranlarımızı sunuyoruz.” şeklinde açıklama yaptı.

26 May 2019 - 11:04 - Nabız


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.