CHP kurultayında Trabzon ve Rize’nin tavrı ne olur?

CHP Genel Başkanlığı için başlatılan kurultay tartışması nasıl sonuçlanır? Öncelikle ifade etmeliyiz ki Muharrem İnce’nin CHP Genel Başkanı olması hal...

CHP Genel Başkanlığı için başlatılan kurultay tartışması nasıl sonuçlanır? Öncelikle ifade etmeliyiz ki Muharrem İnce’nin CHP Genel Başkanı olması halinde CHP’nin oy oranı artacaktır. İnce, milletle temas kurabilecek bir damar yakalamıştır. Kılıçdaroğlu’nun böyle bir şansı bugüne kadar olmadı. Edindiğimiz bilgilere göre Doğu Karadeniz Bölgesi daha çok değişimden yana. Trabzon’un il başkanı dahil on bir delegesi İnce’ye oy verecek. Yani değişimden yana. Ancak milletvekili Ahmet Kaya ise Kılıçdaroğlu’nun yanında. Rize’de ise durum daha farklı. Altı üst kurul delegesinden üçü İnce’den üçü Kılıçdaroğlu’ndan yana.

Trabzon-Rize-Gümüşhane-Giresun-Artvin-Ordu’yu toplasanız bir Bursa bile etmiyor. Dört Bursa bir İstanbul etmiyor. Şehirsel bazda İnce önde gözüküyor ancak delege bazında 635 delegeyi toplamasına pek imkan verilmiyor. Hatır eksenin de bire bir ulaşarak toplasa bile kongreden çıkabileceğine ihtimal verilmiyor. Görünen o ki İnce, CHP’nin yeni bir mağlubiyetini daha beklemesini gerekecek. İşte ondan sonradır ki köpürte köpürte genel başkanlığı alabilir. Bu arada CHP’nin içinde Alevi-Sunni kavgası da baş gösterebilir. Zira Alevi kesim Kılıçdaroğlu’na iyice sarılmış durumda imiş.

19 Tem 2018 - 12:02 - Nabız


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.