Bazı ilçelerde aday adayı sayısı nasıl değişim gösterdi?

Trabzon’da AK Parti’ye belediye başkanı olmak isteyen 102 isim başvuru yaptı. 2014’te bu rakam 124’tü. Tabi aday adayı dışında Genel Merkez’le istişa...

Trabzon’da AK Parti’ye belediye başkanı olmak isteyen 102 isim başvuru yaptı. 2014’te bu rakam 124’tü.

Tabi aday adayı dışında Genel Merkez’le istişare eden ancak resmi bir başvuru yapmayanlar da var.

Büyükşehir için ise 7 isim başvuru yaptı. Bu sayı 2014’te sadece 1’di. En çok aday adayı başvurusu yapan ilçe ise 11’er isim ile Araklı ve Şalpazarı oldu. Bu iki ilçeyi 8’er aday adayı ile Akçaabat, Sürmene ve Yomra takip etti. Vakfıkebir’de ise hiç başvuru yapılmadı. Of ve Hayrat’ta 1’er isim başvuru yaptı. Beşikdüzü ve Tonya’da 2014’te olduğu gibi 2’de kaldı. Beşikdüzü ve Tonya adayları ne gariptir ki 2014’te aday adayı olmayan isimlerden belirlenmişti.

2014’e göre Akçaabat, Çarşıbaşı, Çaykara, Dernekpazarı, Düzköy, Ortahisar, Sürmene, Of, Hayrat ve Vakfıkebir’de aday sayısı azaldı.

2014’e göre Büyükşehir, Araklı, Arsin ve Şalpazarı’nda aday adayı sayısı arttı.

20 Kas 2018 - 12:13 - Nabız


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.