6 Şubat 2020 Perşembe Nabızlar

MİLLETVEKİLİ CORA, AK PARTİ GRUP TOPLANTISINDAN NOTLAR AKTARDI AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılı...

MİLLETVEKİLİ CORA, AK PARTİ GRUP TOPLANTISINDAN NOTLAR AKTARDI

AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla AK Parti Grup toplantısında hazır bulundu. Toplantıya ilişkin aktardığı notlarda Milletvekili Cora, “Önceki gün askerlerimize yapılan saldırı Türkiye açısından Suriye'de yeni bir dönemin miladıdır. Türk askerinin kanının aktığı bir yerde hiçbir şeyin aynı şekilde devam etmesine izin veremeyiz. Rejim şubat ayı içinde gözlem noktalarımızın gerisine çekilmezse Türkiye bu işi bizzat yapmak mecburiyetinde kalacaktır. Askerlerimize ve dostlarımıza yapılan her saldırı, kaynağın aidiyetine bakılmaksızın ve herhangi bir ikaz yapılmaksızın misliyle cevaplandırılacaktır. Her kim Türkiye'nin Suriye'de ne işi var diye soruyorsa bilin ki ya gafildir ya da taammüden bu ülkenin ve milletin hasmıdır. Allah ülkemize, milletimize güç kuvvet versin.” şeklinde ifadelere yer verdi.

***

MHP İL BAŞKANI TARIM, “TÜRK’E SAVAŞ AÇMAK ZORDUR” DEDİ

MHP Trabzon İl Başkanı Bekir Sıtkı Tarım, devleti yönetenleri es geçmeden siyaset yapma anlayışının kabul edemeyecekleri bir yöntem olduğunu açıkladı. Tarım, “Coğrafyamızda yaşananları gördükten sonra, bu kadar acımasız projelerin ortasında olmamızı bile bile başımıza gelenlerden dolayı düşmanlarımızı suçlarken, devletimizi ve yönetenlerimizi es geçmeden siyaset yapma anlayışı bizim kabul edeceğimiz bir yöntem değildir. Cumhur ittifakı kapsamında üstümüze düşeni kayıtsız ve şartsız yapacağımızı söylerken, kim neyi nasıl düşünürse düşünsün dış siyasetteki başarı, terörle mücadeledeki kararlılık, bizim bu sevdaya bakışımızı da kolaylaştırmıştır. Hiç kimse unutmasın ki Suriye topraklarına Türk askerinin kanı akmıştır ve sonuçları bizler tarafından tahmin edilebilmektedir. Çünkü biz ne olduğumuzu da kim olduğumuzu da çok iyi biliyoruz. Yaşadıklarımızdan sonra çıkan destek açıklamalarından da iyi anlıyoruz ki Türkiye’nin muhalif olduğu hiç bir meselenin bu coğrafyada başarılı olma şansı yoktur. Türk olmak zordur, Türk’e savaş açmak daha da çok zordur bunu herkes görecek. Birde içimizdeki hainleri bitirebilirsek.” açıklamasında bulundu.

***

CHP İL BAŞKANI GÜZİDE UZUN, YARIN YENİDEN ADAYLIĞINI AÇIKLAYACAK

CHP’nin Şubat ayı içerisinde yapılacak Trabzon İl Kongresi öncesinde mevcut başkan Güzide Uzun, cuma günü adaylığını açıklayacağını duyurdu. Adaylık açıklamasını kendi sosyal medya hesabından duyuran Uzun, “7 Şubat 2020 Cuma günü saat 13 30 da tüm CHP örgütümüzü ve dostlarımızı İl başkanlığımızda yapacağım adaylık açıklamama bekler sevgiler ve saygılar sunarım.” paylaşımında bulundu. Hatırlanacağı üzere İl başkanlığı için geçtiğimiz hafta Ömer Hacısalihoğlu da adaylığını açıklamıştı.

***

DERNEKPAZARI’NIN YENİCE KÖYÜ’NÜN TAKDİRLİK VE ALKIŞLIK YARDIMI...

İHH’nın başlattığı ‘İdlib’den kaçanlara bir ev de sen yap’ kampanyasına Dernekpazarı Yenice Köyü duyarsız kalmadı. Halen açta ve açıkta olan 300 bin İdlibli için 24 metre kare briket evler için toplanan 2 bin 200 TL’lik yardım kampanyasını duyunca kampanya başlatan Yenice köylüleri 25 ev parası toplayarak İHH’ya gönderdi. Köylüler kendi aralarında oluşturdukları Whatsap grubundan 10 gün içinde bu parayı toplayarak İHH’ya ulaştırdı. İHH Genel Merkezi’nin köylülere şükran mektubu göndermesi bekleniyor.

***

VAN’DA MEYDANA GELEN ÇIĞ FELAKETİNİN ACISI TRABZON’DA HİSSEDİLDİ

Van’ın Bahçesaray ilçesinde meydana gelen çığ sonrası yaşanan acı kayıplara ilişkin Trabzon’dan geçmiş olsun açıklaması yapıldı.

Van-Bahçesaray kara yolunun 33. kilometresinde üzerine çığ düşen minibüste olduğu değerlendirilen 2 kişiyi arama çalışmaları devam ederken bölgeye ikinci çığ düştü. AFAD, ikinci çığ felaketinde hayatını kaybedenlerin sayısının 33'e yükseldiğini bildirdi.

Van’da daha önce Valilik görevini yürüten Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, “Geçmiş olsun Van, başın sağ olsun Bahçesaray.” diye mesaj yayınladı. Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan, “Van’ın Bahçesaray ilçesinde minibüs ve iş makinesinin üzerine çığ düşmesi sonucunda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve sabır dilerim.” şeklinde başsağlığı dileklerini iletti. Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık ise, “Van'ın Bahçesaray ilçesinde çığ düşmesi sonucu hayatını kaybeden askerlerimiz ve vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Çığ altındaki vatandaşlarımızın sağ salim kurtarılmasını temenni ediyorum. Milletimizin başı sağ olsun.” diye mesaj yayımladı.

06 Şub 2020 - 10:39 - Nabız


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.