3 Ocak 2019 Perşembe Nabızlar

AK PARTİ TRABZON SKM’DE KİM HANGİ GÖREVE GETİRİLDİ? AK Parti Trabzon İl Başkanlığını İl Seçim Koordinasyon Merkezi toplantısında görev dağılımı yapıl...

AK PARTİ TRABZON SKM’DE KİM HANGİ GÖREVE GETİRİLDİ?

AK Parti Trabzon İl Başkanlığını İl Seçim Koordinasyon Merkezi toplantısında görev dağılımı yapıldı.Toplantıya AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, İl SKM Başkanı Bayram Öztürk, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Zorluoğlu, İl SKM Yönetimi ve İlçe SKM Başkanları katıldı. Seçim Koordinasyon Merkezinin görev dağılımı şu şekilde oluştu: İl SKM Başkanı Bayram Öztürk, SKM Başkan vekili Hanefi Topaloğlu, SKM Başkan Yardımcısı Merve Gökçen Saran, SKM Başkan Yardımcısı Recep Ali Sürmen, Program Sorumlusu Kadir Hatipoğlu, Hukuk ve Eğitim İşleri Sorumlusu Seda Taflan, Tanıtım ve Medya İzleme Sorumlusu Ahmet Uğur Zihni, Mali İşler Sorumlusu Mustafa Usta, Bilgi İşlem ve Sekreterya Sorumlusu Numan Yardım.

***

VALİ USTAOĞLU, ÜÇ KURUMDAN PROJELER HAKKINDA BRİFİNG ALDI

Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, kurum ve ilçe ziyaretlerini sürdürüyor. Dün yoğun bir program gerçekleştiren Vali Ustaoğlu ilk olarak, Karayolları 10. Bölge Müdürlüğüne iade-i ziyarette bulundu. Vali Ustaoğlu Bölge Müdürü Selahattin Bayramçavuş'tan yapılan çalışmalarla ilgili brifing aldı. Ardından İLBANK A.Ş. Trabzon Bölge Müdürlüğüne iade-i ziyarette bulunan Vali Ustaoğlu, Bölge Müdürü Volkan Bektaş'tan çalışmalar hakkında brifing aldı. Devlet Su İşleri (DSİ) 22. Bölge Müdürlüğüne de iade-i ziyarette bulunan Vali İsmail Ustaoğlu, burada yapılan toplantıda DSİ 22. Bölge Müdür Vekili Dr. Emre Akçalı'dan müdürlüğün bölgede yürüttüğü çalışmalar hakkında brifing aldı.Vali Ustaoğlu’nun son durağı ise Maçka ilçesi oldu. Eşi Şenay Ustaoğlu ile esnaf ziyareti de yapan Vali Ustaoğlu, esnafa bol kazançlar diledi.

***

ORTAHİSAR MECLİSİNDE DENETİM KOMİSYONU SEÇİLDİ

Ortahisar Belediye Meclisi 2019 yılının ilk meclis toplantısını Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç başkanlığında gerçekleştirdi. Toplantıya yeni yıl mesajıyla başlayan Genç, meclis üyelerinin gündeme ilişkin sorularını cevaplandırdı. Meclise gündem maddesi olarak gelen Denetim Komisyonuna üye seçimiyle ilgili madde kapalı zarf usulüyle tek tek oylanarak kabul edildi. AK Parti meclis grubunun önergesiyle Meclis Denetim Komisyonu'na aday gösterilen Ayşegül Yılmaz, Tahsin Bayrak, Turan Terzi, A. Kadir Soytemiz, Hasan Yılmaz meclis üyelerinin oylarıyla tekrar komisyona üye olarak seçildi.

***

KONYA’DAKİ ÜNİVERSİTEYE “KTÜ” KISALTMASI...

Konya’da Trabzon Üniversitesi gibi Selçuk Üniversitesinden bölünerek kurulan Konya Teknik Üniversitesinin kısaltması “KTÜ” olarak kullanılıyor. Konya yerel basınında geçen haberlerin hemen tamamında üniversitenin kısaltması “KTÜ” olarak yer alırken kısaltmanın Karadeniz Teknik Üniversitesine ait olduğu sanırız bilinmiyor. Üniversiteye iki ayrı internet sitesi uzantısı alınmış. Bunlardan biri “http://ktun.edu.tr” şeklindeyken diğeri “http://konyateknik.edu.tr” biçiminde. Sanırız bu yanlışlık bir süre sonra düzeltilir…

***

BİR BELEDİYE ÇALIŞANININ SİTEMİ

Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nde temizlik işlerinde çalışan bir görevlinin sitemini aktarmak istedik. Çöp toplayan kamyonların arkasından kalan çöpleri süpürerek toplamak ve yola atılan çöpleri toplamakla görevli temizlik işçilerinden birisinin muhabirimize anlattığı bir konu hayli ilginç geldi. Temizlik görevlisi Beşirli’den başlayarak süpürerek yaptığı temizlik esnasında Beşirli’de bir kadının kendisinden çöp poşeti istediğini ancak, ‘Bu belediyenin dolayısıyla devletin malı. Bundan size veremem’ şeklinde karşılık verdiğini söyledi. Kadının buradaki tepkisi ise hayli şaşırtıcı, “Biz size vergi veriyoruz, o çöp poşetlerinde bizim de hakkımız var” diyerek talebinde ısrar etmiş. Ancak temizlik görevlisi, ‘Bu poşetler bize zimmetli, üstelik üzerinde hak var, size veremem’ deyince kadın bu kez, “Sizi şikayet edeceğim” diyerek tehdit etmiş. Görevli de kendisine, “Bunun için şikayet edecekseniz ismim, soyadım budur’ diyerek adını soyadını söylemiş. Temizlik görevlisi bu diyalogdan üzüntü duyduğunu belirterek, “Trabzon’un Türkiye’nin en temiz şehri seçildiği dönemde o plaketle fotoğrafı olanlardan birisiyim. Halkımız gerçekten çevre temizliği konusunda çok duyarsızlaşmış. Bir günde elli kere süpürüp gitseniz yine etraf çöp yığını haline geliyor. Bu bir tarafa vatandaştan gelen bu talep ise bizi hem şaşırttı hem de üzdü” diyerek sitemini dile getirdi.

03 Oca 2019 - 11:01 - Nabız


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.