27 Eylül 2019 Cuma Nabızlar

KTÜ REKTÖRÜ BAYKAL, KİMLERDEN DAVACI OLACAK? Bir süredir kamuoyunda KTÜ Farabi Hastanesinin 60 Milyon TL zarara uğratıldığı, artık malzeme alamadığı,...

KTÜ REKTÖRÜ BAYKAL, KİMLERDEN DAVACI OLACAK?

Bir süredir kamuoyunda KTÜ Farabi Hastanesinin 60 Milyon TL zarara uğratıldığı, artık malzeme alamadığı, eğitimcilerin ders ücretini ödeyemediği, çalışanların döner sermayesini ödeyemez hale geldiğinin iddia edilmesinin ardından önemli gelişmeler yaşandı. Hatırlanacağı üzere Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Baykal hakkında da bir takım haberler yapılmıştı. Bu haberlerin ardından iddialara göre Rektör Baykal, kendisi ve ailesi hakkında yayın yapan gazetelere manevi tazminat davası açacağı ileri sürüldü.

***

CHP’Lİ HAMZAÇEBİ, MARMARA DEPREMİYLE İLGİLİ DİKKAT ÇEKEN SÖZLER SÖYLEDİ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Mehmet Akif Hamzaçebi, Marmara Denizinde meydana gelen 5,8 şiddetindeki depremle ilgili olarak defalarca uyarılarda bulunduklarını ancak bu uyarıların dikkate alınmadığını dile getirdi. Hamzaçebi, “İstanbul'a geçmiş olsun. Deprem gerçeği ne yazık ki bu korkuyu hissetmeyince akıllara gelmiyor. Deprem toplanma alanları ve kentsel dönüşüme birçok kez değindik. 16 milyonluk İstanbul gibi yapı stoğunun hassas olduğu bir şehirde bu önlemler çok büyük bir öncelik olmalı.” dedi.

***

AZMİ KUVVETLİ KİMİ KASTETTİ?

İYİ Parti Trabzon İl Başkanı Azmi Kuvvetli, sosyal medya hesabından ilginç bir paylaşımda bulundu. Kuvvetli paylaşımında, “İYİ Parti’nin kısaltması yoktur. Lâkin İYİ partiye hala ip diyenler, İYİ demeleri için tasmalarına ip mi takmamız gerekiyor?” dedi. Kuvvetli bu paylaşımıyla, geçtiğimiz günlerde AK Parti İl Başkanı Haydar Revi’nin Koray Aydınla ilgili açıklamalarında ‘İYİ Parti’ yerine ‘İP’ ibaresini kullanmasını akıllara getirdi. Acaba, İYİ Parti Trabzon İl Başkanı Azmi Kuvvetli, “İYİ partiye hala ip diyenler, İYİ demeleri için tasmalarına ip mi takmamız gerekiyor?” diyerek, AK Parti İl Başkanı Haydar Revi’yi mi kastetti. Neyse bekleyip, göreceğiz…

***

TRABZON MÜFTÜLÜĞÜ’NDEN KUTLAMA VE DAVET

Trabzon Müftülüğü, 1-7 Ekim Camiler ve Din görevlileri haftası münasebetiyle mesaj yayınladı. İl Müftüsü Osman Aydın imzalı yayınlanan mesajda, “İl Müftülüğü olarak merkez ve ilçelerimizde farklı etkinliklerle “Huzur, mutluluk, kardeşlik ve dayanışma mekânları olan camileri kendimiz için fırsat mekânları olarak değerlendirelim. Zira camideki tevazu iş hayatına, merhamet aile hayatına, şefkat insan ilişkilerine yansır. Caminin bireye kazandırdığı adalet, merhamet ve yardımlaşma gibi ahlaki değerler şehrin huzur ve güvenini sağlar. Birçok konuda olduğu gibi İnanç, ibadet, ahlaki özellikleri ve Kur’an hizmetiyle örnek gösterilen Trabzon halkımız, inşallah bu sene 2019 yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftasına ilgi ve destekleriyle insanımızın huzur ve mutluluğuna sebep olacaklar. Bu sebeple saygıdeğer halkımızı 1 Ekim 2019 Salı günü saat 13.30’da Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezinde açılış programımıza ve aşağıdaki etkinliklerimize davet ediyoruz. Birlik, beraberlik, kardeşlik, paylaşma, dayanışma ve bereket için bekliyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle camiler ve din görevlileri haftasının camiamız, ilimiz, ülkemiz ve insanlık için hayırlara vesile olmasını diliyor, vefat eden din görevlilerimize, şehitlerimize, gazilerimize ve hayır sahiplerine ve tüm ölmüşlerimize yüce Allah’tan rahmet diliyor saygılarımı sunuyorum.” ifadeleri yer aldı.

***

SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Araklılı hayırsever iş adamı Hamit Özdağ Araklı’nın Ayvadere mahallesinde kılınan cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze namazına Zonguldak Milletvekili Polat Türkmen, Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Ak Parti İl Başkan Yardımcısı Hasan Dilekoğlu, Ak Parti İlçe Başkanı Şaban Bıyık, muhtarlar, meclis üyeleri ve çok sayıda kişinin katıldı. Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi, ”Allah rahmet eylesin. Yapmış olduğu hayır işlerin mükâfatını Rabbim karşısına getirsin.” dedi.

27 Eyl 2019 - 10:42 - Nabız


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.