25 Mart 2019 Pazartesi Nabızlar

STK’LAR TOPLANTILARDA HEP DİNLEYEN DEĞİL BİRAZ DA KONUŞAN OLMAK İSTİYOR Seçime bir hafta kala bakanlar arka arkaya illere dağılıyor. Geçtiğimiz hafta...

STK’LAR TOPLANTILARDA HEP DİNLEYEN DEĞİL BİRAZ DA KONUŞAN OLMAK İSTİYOR

Seçime bir hafta kala bakanlar arka arkaya illere dağılıyor. Geçtiğimiz hafta Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, hafta sonu Altyapı ve Ulaştırma Bakanı Cahit Turhan, bugün de Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank geliyor. Bakan Turhan dün sabah Alyans Cafe-Toplantı salonunda STK’larla bir araya geldi. Toplantıya katılan bir STK başkanı şunları söyledi, “Bizi sürekli davet edip kendi konuştuklarını dinletiyorlar. Yanlış yapıyorlar. Biz oraya giderken bazı sorunlarımızı konuşmaya belki tartışmaya gidiyoruz ama bize bu fırsatı vermiyorlar. Her zaman kendileri konuşuyor bize dinletiyorlar. AK Parti artık buna bir son vermeli. Sayın bakan orada kendileri konuşmak yerine bizi dinleseydi daha çok güven verirdi. Evet güzel ve önemli şeyler söyledi ama biz yine de biraz da bizi dinlemelerini istiyoruz’ dedi.

***

MİLLETVEKİLİ CORA, OSMAN BEŞEL’E NASIL KEFİL OLDU?

Tonya’nın Karşular, Sayraç ve Kozluca Mahallelerini ziyaret eden AK Parti Trabzon Milletvekili Av. Salih Cora, Tonya’nın beklediği yatırımlara tek tek kavuştuğunu söyledi. Tonya’nın güçlü hayalleri olduğunu belirten Cora, “Tonya, yapılan hizmetlerin farkındadır. Uzun yıllar beklediği yatırımlarına tek tek kavuşmaktadır. Tonya'nın daha büyük hedefleri var, daha güçlü hayalleri var, geleceğe dair rasyonel planları var. Bu mihvalde gece gündüz çalışan ve tarihi yatırımlara beraber imza attığımız dürüst, güvenilir, ahlaklı, adaletli ve hakkaniyetli başkanımız Sayın Osman Beşel'e her yönü ile kefilim. Huzur, barış, birlik, beraberlik ve kardeşlik içerisinde geçen seçimin partimize, ilçemize ve demokrasimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

***

KTÜ’LÜ ÖĞRENCİLER İLE BİRARAYA GELEN AKYÜZ, HANGİ KONUDA BELEDİYEYE GÖREV DÜŞTÜĞÜNÜ SÖYLEDİ?

CHP Ortahisar Belediye Başkan Adayı Mimar Salih Akyüz, Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) öğrencileri ile bir araya geldi. Öğrencilerin geçim sıkıntısı nedeniyle eğitimlerini yarım bıraktıklarını, başka şehirlere kayıtlarını aldırdıklarını ve birçoğunun da üniversiteye gidemediğini ifade eden Akyüz, bu sorunların önemli sorunlar olduğunu kaydetti. Akyüz “Bizler de zor koşullarda okuduk. Öğrencinin dertlerini biliyoruz. Belediye ve diğer kurumlara bu noktada sorumluluklar düşüyor. Trabzon insanları için de dezavantaj, bu eksiklikler nedeniyle öğrenciler başka illere geçiş yapıyor. Bu şehrin dışarıdaki temsilcileri sizlersiniz. Bu şehrin tanıtımını sizler yapacaksınız. Biz şehrimizin dışarıda öğrenci dostu bir şehir olarak anılmasını istiyoruz” ifadelerine yer verdi.

***

AKBULUT, AKÇAABAT TEKEL BİNALARINI HATIRLATINCA NELER DÜŞÜNDÜK?

Akçaabat İYİ Parti Belediye Başkan adayı Osman Akbulut Akçaabat tekel binasını gündeme getirdi. Akçaabat tekel binası 1998’li yılarda ANASOL-M hükümeti döneminde dönemin devlet bakanı Eyüp Aşık tarafından Akçaabat Belediyesine devredilmişti. O dönemde çok değerli bir binaydı. Ve Akçaabat’a çok şey katacaktı. Üstelik belediye başkanı Şefik Bey’di. Aradan tam 21 yıl geçti. 21 yıldır Akçaabat tekel binalarını değerlendiremedi.

Dönemin Bakanı Eyüp Aşık Trabzon tekel binasını ise Refah Partili Belediyeye devretmemişti. Başkan Asım Aykan’dı. Aradan yıllar geçti. AK Parti iktidar olunca 2003 yılında dönemin Belediye Başkanı Niyazi Sürmen Trabzon tekel binasını belediyeye tahsisi aldı. Şimdi hem belediye binası hem AVM olarak hizmet veriyor. Peki ya Akçaabat tekel binaları? Atıl vaziyette ve Osman Akbulut Beyin ifadesiyle yıkılmayı bekliyor. 2005 yılında işadamı Ömer Yıldız Avrasya Üniversitesini kurmak istediğinde (birlikte hareket ediyorduk ve tanığıyız) Şefik Bey’den üniversite merkezi ve fakülte yapmak için Akçaabat tekel binasını istedi. Yani “Avrasya’yı Akçaabat’ta kuralım” dedi. Şefik Bey kabul etmedi. Ömer Yıldız gitti Yomra’da fakülte binası yaptı ve Yomra kazandı. Hani İYİ Parti Başkan adayı Osman Akbulut “Şehirler batıya doğru gelişir. Trabzon ise doğuya doğru gelişiyor” biçiminde eleştiri getiriyor ya!.. Bunu biraz da Akçaabat’ı yönetenlerde aramak lazım. Akçaabat tekel binaları bize bunları düşündürttü.

***

SÜRMENE BELEDİYE BAŞKANI ÜSTÜN YARIN PİDE FESTİVALİ DÜZENLİYOR

Sürmene belediyesi marka değerlerini tanıtmaya ya da değerlerinden marka oluşturmaya uğraş veriyor. Belediye Başkanı Rahmi Üstün yarın 15.00’te Pide Festivali düzenliyor. Başkan Üstün, Sürmene pidesini tatmak isteyenleri yarın saat 15.00’te Sürmene’ye davet ediyor.

25 Mar 2019 - 10:58 - Nabız


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.