25 Ağustos 2019 Pazar Nabızlar

CUMHURBAŞKIN ERDOĞAN’IN TONYA SÜRPRİZİ Bir dizi program ve ziyaretler için bölgemizde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Tonya sürprizi. Trabzon Büyü...

CUMHURBAŞKIN ERDOĞAN’IN TONYA SÜRPRİZİ

Bir dizi program ve ziyaretler için bölgemizde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Tonya sürprizi.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Atilla Ataman’ın sahibi olduğu Erikbeli Yaylası’ndaki turizm tesislerinin açılışını yapmak için Tonya Erikbeli’ne gideceği belirtilen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın programında değişiklik yapıldı. Yapılan değişiklikle önce Tonya ilçe merkezinde halkla buluşacağı belirtilen Erdoğan, saat 12.30’da Tonya’daki İlçe Stadyumu’nda halka hitap edecek. Ardından da Erikbeli’ndeki turizm tesislerinin açılışını gerçekleştirecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Tonya ziyareti kapsamında Kaymakam ve Belediye Başkanı’na da bir ziyarette bulunması bekleniyor.

Tonya’da ise bu gelişmenin ardından hummalı bir çalışma başlatıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Tonya’ya yaptığı hizmetler posterlerle güzergah boyunca asılarak teşekkür edilecek. Tonyalı vatandaşlara da programa iştirak etmeleri için sosyal medya hesapları ile telefonlar üzerinden dün akşam çağrıda bulunuldu.

Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın programına Tonya ziyaretini ekletmek konusunda Milletvekili Salih Cora’nın büyük gayretlerinin olduğu öğrenildi.

***

MİLLETVEKİLİ AYVAZOĞLU, YOMRALILARA NEYİN SÖZÜNÜ VERDİ?

AK Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu, Yomra’ya bir ziyaret gerçekleştirerek devletin imkânlarının her bireye eşit dağıtılması için gayret gösterdiklerini ifade etti. Yomra esnafı ve halkıyla buluşan Ayvazoğlu, “Yomra programımıza pazar esnafımızı ve alışverişe gelen vatandaşımızı dinleyerek, soru ve sorunlarına birlikte çözüm arayarak devam ediyoruz. Halkımızın, Yomra da daha müreffeh standartlarda yaşayabilmesi için bizlere düşen sorumluluğun bilinciyle, devletimizin imkânlarının ülkemizdeki her bireye eşit dağıtılabilmesi için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz daha da gayret sarf edeceğimizin sözünü veriyoruz.” şeklinde açıklamada bulundu.

***

BAŞKAN GENÇ, EKOPARK’A SÜRPRİZ ZİYARET GERÇEKLEŞTİRDİ

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, dün Trabzon’da Ekopark’ı ziyaret etti. Vatandaşları da rahat edecekleri Ekopark’a davet eden Genç, “Bugün Ekopark’ımızı ziyaret ederken sürpriz bir doğum gününe denk geldik. Kıymetli yavrularımız Kutay Sancak ve Emir Haktan Saka’ya Rabbim’den hayırlı ömürler diliyorum. Tüm vatandaşlarımızı gönül rahatlığı ile feraha erecekleri Ekopark’ımıza davet ediyorum.” şeklinde bir paylaşımda bulundu.

***

İKTİDAR VE ANA MUHALEFET İL KADIN KOLLARI TEK YÜREK OLDU “ÖLMEK İSTEMİYORUZ” DEDİ

AK Parti ve CHP Trabzon Kadın Kolları Başkanları, Emine Bulut cinayetine tepki gösterdi. Ölen annenin evladı ve ailesine her türlü desteğe hazır olduklarını belirten AK Parti Trabzon İl Kadın Kolları Başkanı Meryem Çelenk Sürmen, “‘Ölmek istemiyorum’ diyen bir “Anne”ve “Anne lütfen ölme! ” diyen bir çocuk. Sözün bittiği yüreklerin hüzün kapladığı yerdeyiz. Kadına karşı yapılan her türlü şiddeti kınıyoruz ve adalet sistemimizin bu caniye en ağır cezayı vermesini temenni ediyoruz. Hiçbir anne, hiçbir kadın ve hiçbir çocuk böyle bir olaya maruz kalmamalı. Anne ve baba kelimeleri hiç bu kadar yürek acıtmamıştı. Bundan sonraki en önemli görevimiz Emine Bulut’un evladına sahip çıkmaktır. Teşkilat olarak acili aileye her turlu desteği vermeye hazırız. Emine Bulut’a Allah’tan rahmet, yakınlarına sabırlar dilerim.” şeklinde acısını paylaştı.

İyi hal indirimleri gibi uygulamalara son verilmedikçe cinayetlerin bitmeyeceğini vurgulayan CHP Trabzon İl Kadın Kolları Başkanı Hava Türkmen Olcayto, “Dün sadece Emine Bulut'un haykırışını izledik ama 2019'da erkekler tarafından katledilen 223 kadın da ölmek istemiyorum diye haykırdı. Neden kadın cinayetlerine, kadına şiddete son veremiyoruz? Caydırıcı ve uygulanabilir cezalar gelmediği sürece, kadın cinayetlerini önlemek üzere konulan 6284 sayılı koruma kanunu ve İstanbul Sözleşmesi tam olarak uygulanmadığı, katil erkeklere ödül gibi dağıtılan indirimlere bir son verilmediği sürece BİT-ME-YE-CEK! Emine Bulut bir tane değil, bir kerelik değil, tesadüfi değil. Biz iyi hal indirimi istemiyoruz Tahrik indirimi istemiyoruz. ÖLMEK İSTEMİYORUZ.” diye haykırdı.

***

TRABZON SİYASETİ BİR KENARA KOYUP NEDEN BİRLİK OLAMIYOR?

Türkiye, önceki gün 4 yıl önce boşandığı eşi tarafından 10 yaşındaki kızının gözleri önünde hayatını yitiren Emine Bulut’u konuştu. Emine Bulut’un “Ölmek istemiyorum” ve kızının “Anne ölme” sözleri yürekleri burkarken, erkek terörüne ise lanet okundu. Trabzon’da ise Bulut’un katledişi tüm Türkiye gibi geniş yankı uyandırdı ve yürüyüşlerle basın açıklamaları gerçekleştirildi. Ancak siyasetiyle belki de Türkiye’yi yöneten Trabzon’da, birlik oluşturulup bir tepki ortaya koyulmadı. AK Parti, CHP, MHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, STK’lar ortak bir açıklama yapmadı, bir araya gelmedi. Bu sadece tabii ki Trabzon için değil tüm Türkiye’de ne yazık ki böyle yaşandı. Ortak ve güçlü bir tepki gösterilmedi çünkü siyaset Türkiye’de insanlığın önüne geçmiş durumda.

25 Ağu 2019 - 12:09 - Nabız


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.