24 Haziran 2019 Pazartesi Nabızlar

İSTANBUL’DA SAHAYI BİRAN OLSUN TERK ETMEYEN TRABZONLU VEKİL KİM? Türkiye’nin yaklaşık 2 aydır beklediği İBB seçimleri dün gerçekleşti. AK Parti Trabz...

İSTANBUL’DA SAHAYI BİRAN OLSUN TERK ETMEYEN TRABZONLU VEKİL KİM?

Türkiye’nin yaklaşık 2 aydır beklediği İBB seçimleri dün gerçekleşti. AK Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu, dün sahayı biran olsun terk etmedi. Sabahın erken saatlerinde İstanbul’daki okulları gezmeye başlayan, sandık görevlilerini ziyaret eden Milletvekili Ayvazoğlu, oy kullanmaya gelen vatandaşlarla da İstanbul üzerine bol bol sohbet etti. Adalet, tecrübe ve dürüstlükle yönetilmesi gereken Şehr-i İstanbul'a emin ve ehil bir başkan gerektiğinin altını bir kez daha çizen Milletvekili Ayvazoğlu “O da elbette Binali Yıldırım'dır. Hepimiz için hedef bu seçimin demokrasi şölenine dönüşerek tamamlanması ve sonucunda da işin ehline başkanlığın teslim edilmesi. Bu hedefin bilincinde olan tüm sandık kurulu görevlilerine ve seçmenlerimize teşekkür ediyoruz” dedi.

***

MHP İL BAŞKANI BEKİR SITKI TARIM KİMİNLE HESAPLAŞACAK?

MHP Trabzon İl Başkanı Bekir Sıtkı Tarım, önceki gün sık kullandığı sosyal medya hesabı üzerinden terörist başı Abdullah Öcalan’la ilgili bir yazı kaleme aldı. Bu yazı sonrası Tarım’a MHP Trabzon eski Milletvekili Adayı Dr. Hasan Akyüz, bu yazı ve daha önceki yazılarla ilgili cevap verdi. Tarım’ın günümüze kadar yapmış olduğu yorumları hayretle okuduğunu belirten Akyüz, bu zamana kadar kırgınlık olmasın diye cevap vermediğini söyledi. Akyüz, Tarım’a seslenişinde, “Bekir bey yaptığınız yorumları okuyorum ve kırgınlık olmadın diye cevap vermiyorum. Fakat artık yorumlarınız makul mantık sınırlarını çok aşıyor. Bu nedenle cevap verip hala benim için çok değerli olan kişi ve lider kadrosundan bağımsız MHP tüzel kişiliğine karşı bir incitme olmaması için sizi arkadaş listemden siliyorum.” diyerek Tarım’ı sosyal medyadan sildiğini duyurdu. Bunun üzerine Akyüz’e cevap veren Tarım, “MHP il başkanlığını rencide edecek küçültecek bir yorumumu bana gösteremezsen yüz yüze hesaplaşacağımızı da bir kenara yaz sayın doktor bey.” dedi. Akyüz ise bu çıkışa, “Ne yüz yüze hesaplaşmasından bahsediyorsunuz Allah aşkına. Slogan atıyorsunuz tuhaf cevaplar veriyorsunuz? diyerek cevap verdi.

***

BEKAROĞLU, SEÇİM SONUCUYLA İLGİLİ NELER SÖYLEDİ?

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan seçimini Millet İttifakı adayı Ekrem İmamoğlu’nun kazanmasıyla “Bu milletin iradesiyle alay etmeyeceksin” şeklinde sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulundu. Herkesin kazandığını söyleyen Bekaroğlu, “Bu milletin aklıyla/iradesiyle alay etmeyeceksin; Erdoğan ve AKP kurmaylarının bunu bilmesi gerekirdi. Türkiye kazandı, demokrasi kazandı, hepimiz kazandık; hayırlı olsun!” şeklinde İstanbul seçim sonuçlarının heyecanını paylaştı.

***

ESKİ MÜSTEŞAR YARDIMCISI YILDIRIMHAN, BAKAN ALBAYRAK’A YAPILAN İFTİRALARA NE DEDİ?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı eski Müsteşar Yardımcısı Mazhar Yıldırımhan, son günlerde Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’la ilgili yapılan ve kutsal Türk aile yapısının itibarını zedeleyici haberlere tepki gösterdi. Bakan Albayrak hakkında yapılan asılsız iddialarla gündeme getirilen haberlere ateş püsküren Yıldırımhan, “Dünyanın en ağır kelimesi nedir acaba.. Şerefsiz hafif kaçar.. Domuz desek domuza hakaret.. Köpek desek onlardan daha haysiyetlidir.. Bunlara takılacak sıfat bulamıyorum gerçekten. İnsan haysiyeti onuru diye bir kavram yok lügatlarında..

Kendileri her türlü pisliğin içinde yüzüyorlar. Başkasını da öyle zannediyorlar. Evet bunlar bir dışkıdır ve her yere öyle bakıyorlar.. İşte montajladıkları görüntü. Bunu yapanlara hayat hakkı tanımak bile zuldür.” dedi.

***

BIYIK'IN TAVRI TAKDİR TOPLUYOR

Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık'ın tarzı kamuoyunda taktir topluyor. Adaylığını açıkladığı günden itibaren farklı bir siyaset tarzı ortaya koyan Bıyık, Yomra'daki sel ve heyelanlarla mücadele çalışmalarında ilgili kamu kurumları ile tam koordinasyon sağladı. Muhalefet partisine mensup olmasına rağmen başta Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu olmak üzere ilgili kamu kurumlarına Yomra'daki çalışmalarından ötürü sosyal medya hesaplarından açık açık teşekkür eden Bıyık'ın bu tavrı, Yomralılardan takdir topladı. AK Parti'ye mensup ilçe belediyeleri bile AK Parti'li Büyükşehir Belediyesine bu şekilde teşekkür etmezken, Bıyık bu tutumu ile seçim öncesi halka verdiği, "Asla siyasi hareket etmeyeceğim. İlgili kamu kurumları ile kavgam olmayacak. Kavga için değil, halka hizmet için geliyorum" sözünü de tuttuğunu gösterdi. Öte yandan Bıyık'ın ilçedeki çalışmalarla ilgili olarak sosyal medya hesaplarından açık ve net şekilde bilgi paylaşımı yapması da ayrıca takdir ediliyor.

24 Haz 2019 - 10:59 - Nabız


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.