22 Ocak 2020 Çarşamba Nabızlar

MİLLETVEKİLİ AYVAZOĞLU, TRABZONLULARI NİÇİN İL BAŞKANLIĞINA DAVET ETTİ? AK Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu, tüm vatandaşları “AK Parti Siy...

MİLLETVEKİLİ AYVAZOĞLU, TRABZONLULARI NİÇİN İL BAŞKANLIĞINA DAVET ETTİ?

AK Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu, tüm vatandaşları “AK Parti Siyaset Akademisi” ne davet etti… AK Parti Siyaset Akademisi’nin yakında başlayacağını belirten Trabzon Milletvekili Ayvazoğlu, müracaatta bulunmak isteyenleri Trabzon İl Başkanlığına davet etti. Ayvazoğlu, “Siyasal ve kültürel donanım kazandırmak, bu sayede siyasi hassasiyetleri olan sorumluluk sahibi vatandaşlarımıza zemin hazırlamak, geleceğin Türkiye’sinin şekillenmesinde etkin rol üstlenecek Parti ve siyasal görüş ayırt edilmeksizin 18 yaşın üzerindeki her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının siyasete merakını geliştirmek amacıyla AK Parti Siyaset Akademisi başlıyor.” dedi. AK Parti Siyaset Akademisine katılmak isteyen Trabzonlular 13-27 Ocak tarihleri arasında Partinin İl Başkanlıklarına müracaat edebilecekleri gibi https://akademi.akparti.org.tr/basvuru web sayfası üzerinden de başvuru yapabilecek.

***

AK PARTİLİ MİLLETVEKİLLERİ, BELEDİYE BAŞKANI VE İL BAŞKANI TOPLANTIDA NELERİ KONUŞTU?

AK Parti’de bir süre önce parti içinde yaşanan tartışma ve gerilim yerini uzlaşma ve birlikteliğe bıraktı. 7 Haziran 2018 seçiminden sonra AK Parti Trabzon Milletvekilleri ilk kez böylesi bir toplantıyla şehrin ve partinin sorunlarını görüştü. AK Parti İl Başkanı Haydar Revi’nin daveti üzerine 4 milletvekili ve Büyükşehir Belediye Başkanı önceki gün bir araya geldi. Milletvekilleri Muhammet Balta, Adnan Günnar, Bahar Ayvazoğlu ve Salih Cora’nın yanı sıra il başkanı Haydar Revi ile Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nun katıldığı toplantıda hem ilçelerin kongre süreci ele alındı hem kentin önemli sorunları ve beklentileri konuşuldu. İl Başkanı Haydar Revi, merak edilen toplantıya ilişkin ayrıntı vermedi ancak genel hatlar üzerinde konuştu. Revi, “Uzun zamandır bir araya gelememiştik. Toplantıda ilçelerin kongre sürecini değerlendirdik. Arkadaşlar ilçeler üzerinde görüş belirtti. Ancak isim telaffuzu olmadı. Siyaset akademisini konuştuk. Kentin problemleri arasında en fazla araç trafiği, yani dolmuş sistemi değerlendirildi. Hangi, sistemin Trabzon’da daha doğru olacağı konuşuldu. Herkes fikrini beyan etti.” dedi. Revi’ye dolmuş değişimi konusunda parti olarak sorumluluğu üzerinize mi aldınız? Sorusunu yönelttik. Revi, “Hayır öyle bir şey yok. Olamaz da zaten. Büyükşehir belediye başkanımız bir sunum yaptı. Dolmuşlar yenilenecek. Nasıl olacak? Biz o konuda doğrunun ne olduğunu zaten bilemeyiz. Dolayısıyla sorumluluk almak diye bir şey doğru değil. Orada herkes fikrini beyan etti ve bu konuda belediye başkanımızın çalışmasının sonuçları beklenecek. Ondan sonra gerekirse tekrar değerlendirilecek. Ancak. Şoförler odasının sorumluluğunda olan bir konunun partinin sorumluluğuna alınması diye bir şey söz konusu değil.” dedi.

Garabete bakınız ki trafikte işe yine tersinden başlanıyor. Önce trafik sorunu çözülecekken dolmuş sorunu çözülüyor. Sanki dolmuş sorunu çözülürse trafik sorunu da çözülecek. Halbuki şehirde yapılan tüm anketler şehrin en öncelikli sorununun işsizlik ve trafik olduğunu ortaya koymuştu.

***

BAŞKAN ZORLUOĞLU VE GENÇ HANGİ KONULARI İSTİŞARE ETMEK İÇİN BİR ARAYA GELDİ?

Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve Ortahisar Belediyesi ortak çalışmalarını değerlendirdi… Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ile Ortahisar Belediye Başkanı A. Metin Genç, Büyükşehir’in Meydan’daki tarihi binasında dün bir araya geldi. Büyükşehir ve Ortahisar Belediyeleri ortak yürüttükleri projeleri masaya yatırdı. Taş binada gerçekleşen toplantıda Başkan Zorluoğlu ve Başkan Genç’in ortak projeleri istişare ettiği ve yürütülen projeler ve çalışmalar hakkında karşılıklı bilgi alışverişinde bulunulduğu öğrenildi.

***

VAKFIKEBİR BELEDİYE BAŞKANI BALTA, ÖMER YILDIZ’LA NEDEN GÖRÜŞTÜ?

Trabzon’un ve bölgenin tek özel üniversitesi Avrasya Üniversitesinin Yomra Kampüsünde Yomra Belediyesiyle yaşadığı sorun gündemdeki yerini korurken son olarak Çarşıbaşı Belediye Başkanı Mümin Nuhoğlu, Avrasya Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ömer Yıldız’dan ilçesine fakülte istemişti. Mümin Nuhoğlu’nun bu istediğinin ardından ise şimdi de Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta ve AK Parti Vakfıkebir İlçe Başkanı Ahmet Uzun, Avrasya Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ömer Yıldız’ı ziyaret etti. Yıldız’ı ziyaretleriyle ilgili konuşan Başkan Balta, yeni görüşmenin nezaket ziyareti olduğunu aktararak fakülte taleplerinin bu görüşmede olmadığını söyledi. Ancak değerlendirmelerini sürdüren Balta, daha önce söylediği gibi Trabzon Üniversitesi ve Avrasya Üniversitesinden Vakfıkebir’e fakülte açılması taleplerinden vazgeçmediklerini dile getirdi. Öte yandan AK Parti döneminde ilçeye kazandırılan MYO, ilçeye büyük katkı kazandırdı.

***

KESK BAŞKANI NUR, TOKALAŞMAMASININ NEDENİNİ AÇIKLADI...

CHP Ortahisar İlçe Kongresinde salona giren KESK Başkanı Engin Nur’un ayağa kalkıp elini uzatan CHP Ortahisar İlçe eski Başkanı Ömer Hacısalihoğlu’yla tokalaşmadığını nabız köşemizde dile getirmiştik. Yazdığımız bu nabız üzerine gazetemizi arayan KESK Başkanı Engin Nur, Hacısalihoğlu ile aralarında her hangi olumsuz bir durumun söz konusu olmadığını söyledi. Nur, “Bizim Ömer Hacısalihoğlu’yla bir sorunumuz yok. Salonun girişinde biz zaten karşılaşmıştık. Sarılıp, öpüştük, sohbet ettik. Kendisi benden önce içeri girmiş. Ben daha sonra girince tekrar tokalaşmadım. Toplantı sonrası da yine görüştük, sohbet ettik. Dışarıdan öyle görülmüş olabilir ancak aramızda olumsuz bir durum yok. Biz KESK olarak CHP’nin adaylarına eşit uzaklıktaydık. Herhangi birisinin yanında ya da karşısında değildik. Zaten demokratik yarış içerisindeydiler. Bu yaklaşım içerisinde olduk.” diye konuştu

22 Oca 2020 - 10:53 - Nabız


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.

01

Hacı - Vekil hanım Trb. Ne verdinizki çagırıyorsunuz. Eşinize dost. İş öğlemi. Ne verdiniz. Nalet dalcıkmı yoksa Trb. Bitiren adını değiştirin k. Bulv. Ne verdiniz.pelitliden darıcaya kadar araç kuyruğunumu yoksa Allahın bahşettiği denizimi. Söyle Trabzona turist niye gelsin. Bu millet en fazla oyu verdi siz ne verdiniz viyadükler yükselirken gururla seyredeceğiniz boztepeyimi ne ne

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 22 Ocak 10:53