22 Haziran 2019 Cumartesi Nabızlar

İSTANBUL SEÇİMİNİ APO’NUN ÇAĞRISI MI BELİRLEYECEK? Türkiye nefesini tuttu İstanbul seçimlerinin sonuçlarını bekliyor. Anketlere göre sürecin sonuna...

İSTANBUL SEÇİMİNİ APO’NUN ÇAĞRISI MI BELİRLEYECEK?

Türkiye nefesini tuttu İstanbul seçimlerinin sonuçlarını bekliyor. Anketlere göre sürecin sonuna kadar önde giden İmamoğlu, acaba sandıktan çıkabilecek mi?

Günebakış gazetesi olarak 15 gün önce AK Parti’nin seçimi almasını üç önemli şarta bağlamıştık.1. AK Parti’yi eleştiren muhafazakârların ikna edilmesi... Muhafazakârlar ikna edildi. Sandığı küfür sayan radikaller hariç geri kalanın tamamı sandığa gidiyor. 2. İYİ Parti’ye gitmeyen MHP’liler… Bunların bir kısmı da Binali Yıldırm’a döndü. 3. Apo’nun “Bu bizim seçimimiz değil, sandığa gitmeyin” çağrısı üzerine sandığa gitmeyecek HDP’liler. Yukarıdaki iki maddedeki unsurlar bile AK Parti’nin kazanması için yetmiyor. Ancak HDP’den Apo’nun çağrısı üzerine yüzde 2’i kadar da olsa bir seçmen kitlesi şayet sandığa gitmezse; İmamoğlu kaybedebilir.

Şimdi gözler HDP’nin iç bünyesine çevrildi. Mevcut HDP yönetimi Apo’nun çağrısına direniyor. Lakin bu direniş HDP için tehlikeli. Zira bölünme getirebilir. Bu nedenle İstanbul seçimleri daha girift bir hal aldı. Türkiye’de taşları yerinden oynatan bu seçimi bakalım kim kazanacak!

***

CORA, YAŞANILMASI MUHTEMEL AFETLER KONUSUNDA VATANDAŞIN NASIL HAREKET ETMESİNİ İSTEDİ?

Trabzon’un son birkaç gündür şiddetli yağışlar nedeniyle zor zamanlar geçirdiği belirten AK Parti Trabzon Milletvekili Av. Salih Cora, yaşanılması muhtemel afetler konusunda vatandaşları daha bilinçli ve dikkatli olmaya davet etti. Cora “Trabzon'da bir kaç gündür yağan sağanak yağmur şehir merkezinde hayatı olumsuz etkilemiş ve sellere neden olmuş, bazı dükkanları su basmış, şehir içi ve mahalle arası yolları zarar görmüştür. Valiliğimiz, Belediyelerimiz, ilgili kurum ve kuruluşlarımız vatandaşımızı önceden uyarmış ayrıca zamanında müdahaleler, titiz ve gayretli çalışmalar sonucunda can kaybı ve daha büyük hasarların önüne geçilmiştir” dedi. Çalışma sürdüren bütün kurum ve personellere teşekkür eden Cora “Vatandaşlarımıza ve şehrimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz” dedi.

***

GENÇ, GEÇMİŞ OLSUN ZİYARETİNDE BULUNDU

Trabzon Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Araklı’da sel felaketinin ardından yaraları sarmak için Hükümet Konağı’nda oluşturulan kriz masasını ziyaret ederek çalışmaları yerinde inceledi. Genç, “Yaralarını sarmaya çalışan Araklı’mızın acısını paylaşmak niyetiyle Araklı Hükümet Konağı’nda kurulan kriz masasını ziyaret ederek Trabzon Valimiz Sayın İsmail Ustaoğlu ve Araklı Belediye Başkanımız Sayın Recep Çebi’ye geçmiş olsun dileklerimizi ilettik.” dedi. Aynı zamanda mecliste sağanak yağış sonrası oluşan zararlara karşı bazı kararların alındığını söyleyen Genç, “Trabzon Büyükşehir Belediyemizin Haziran ayı Belediye Meclis toplantısına katıldık. Şehrimizde meydana gelen sağanak yağış sonrası yaşananlarla alakalı açıklamalarda bulunduk. Toplantımızın ve alınan kararların şehrimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.” diye açıkladı.

***

ORTAHİSAR İLÇE BAŞKANI GEDİKLİ, HDP VE PKK’NIN MİLLET İTTİFAKI GİBİ ÇALIŞTIĞINI SÖYLEDİ

İBB seçimlerine son bir gün kala MHP Trabzon Ortahisar İlçe Başkanı Murat Gedikli, çarpıcı açıklamalarda bulundu. HDP ve PKK temsilcilerinin Millet İttifakının adayı Ekrem İmamoğlu’na desteklerini açıkladıklarını hatırlatan Başkan Gedikli, HDP ve PKK’nın Millet İttifakı kadar sahada çalıştıklarını iddia etti. Başkan Gedikli “HDP ve PKK temsilcileri şimdiye kadar her fırsatta ve platformda; ‘Millet İttifakına’ desteğini deklare etmiş ve en az Millet ittifakı kadar sahada çalışmışlardır. Alçak Bebek katili dün tarafsızlık açıklaması yapınca bu güruhta bir telaş başladı? PKK'nın desteğini yitirdik telaşı olmalı bu... Bakıyorum da; PKK'nın tarafsızlık çağrısından bu kadar endişeye kapılanlar bir şekilde PKK tarafı olduklarını da açıklamış oldular” dedi.

***

ARAKLI VE ARSİN YARALARINI SARIYOR

Trabzon’da hafta içi yağan aşırı derecede yağmurun ardından oluşan maddi zararlar onarılmaya başlandı. Belediyeler hem sel felaketinin yeniden yaşanmasına karşılık önlem almaya çalışırken kamu ve özel mallara gelen zararları gidermek için kolları sıvadı. Araklı’da yaşanan felaket sonrası Hükümet Konağı’nda kriz masası kuruldu. Sağanak yağıştan daha az etkilenen Arsin Belediyesi ise kapanan yolları açmaya ve ufak çaplı zararları gidermeye yönelik çalışma başlattı. Çalışmaların ise, Özlü Çardaklı Grup Yolu, Fındıklı Mahallesi, Çubuklu Mahallesi, Elmaalan Mahallesinde yoğunlaştığı bilgisi verildi.

***

KAPLAN DERS ÇIKARILMASINI İSTEDİ

Hizmet-İş Sendikası Trabzon Şube Başkanı İsmail Hakkı Kaplan, Araklı’da 7 kişinin hayatını kaybettiği 3 kişinin de kaybolduğu sel felaketinin ardından yaşanan afetten ders alınması için çağrı yaptı. Yaşanan afetten büyük üzüntü duyduklarını dile getiren Kaplan, “Alın teri ve gözyaşının rengi tekdir. Elbette giden canlar geri gelmez. Ancak devlet ve millet olarak bu ve buna benzer hadiselerden ders çıkartmalıyız. Allah milletimize böyle bir acı bir daha yaşatmasın.” dedi.

22 Haz 2019 - 10:59 - Nabız


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.