21 Temmuz 2019 Pazar Nabızlar

CORA’NIN YOĞUN TRABZON MESAİSİ Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 27. Yasama Yılı Dönemi 2. Yasama Yılı faaliyetlerinin bitimi ile birlikte TBMM tatile...

CORA’NIN YOĞUN TRABZON MESAİSİ

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 27. Yasama Yılı Dönemi 2. Yasama Yılı faaliyetlerinin bitimi ile birlikte TBMM tatile girdi. AK Parti Trabzon Milletvekili Av. Salih Cora ise Ankara’da çalışmalarına dur durak demeden devam ediyor. Trabzon ile ilgili projeler ve yatırımları takip eden ve bunlarla ilgili görüşmeler yapan Cora, geçtiğimiz gün Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Sinan Aksu ile Trabzon’da açılacak öğrenci yurtlarının sürecini görüştü. Cora ayrıca Adalet Bakan Yardımcılığına atanan Zekeriya Birkan ve Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakan Yardımcılığına atanan Şeref Kalaycı, Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü (MAPEG) görevine getirilen Cevat Genç’i ziyaret ederek hem görevlerinde başarılar diledi hem de Trabzon ile ilgili yatırımlar için destek istedi.

***

KARADENİZ’E YİNE UYARI

Karadeniz'de Samsun, Tokat, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin illerinde yerel olmak üzere, bugün sağanak ve gök gürültülü sağanak bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan uyarıya göre, bugün Türkiye'nin kuzey kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu; Samsun'un doğusu, Tokat, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin çevrelerinde yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak öngörülüyor. Diğer yerlerin ise az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

***

CHP’Lİ VEKİL BEKAROĞLU, DAVUTOĞLU’NDAN NE BEKLİYOR?

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, Ahmet Davutoğlu’ndan özür beklediğini söyledi. Yeni parti iddiaları ile gündemden düşmeyen Davutoğlu ile gerçekleştirilen programın ardından Mahir Boztepe, Yavuz Oğhan, İsmail Saymaz ve Akif Beki’nin işine son verildi. Davutoğlu “Dün benimle mülakat gerçekleştiren üç basın mensubunun programlarına son verilmesinden büyük üzüntü duydum. Kendileri sadece gazetecilik yaptılar. Bu kararın hiç bir izahı yok. Her kapıyı kapatsalar da biz yeni kapı açacak, susmayacağız”.dedi. Davutoğlu’nun açıklamalarına yanıt veren vekil Bekaroğlu “Ya İşte sayın Davutoğlu. Gördünüz değil mi? Ne yapıyorlarmış, anladınız mı şimdi, muhalif olmak nasıl bir şeymiş? Peki, sizin döneminizde muhaliflere yapılanlar ne olacak? Hani pişmanlık, nerede özür?” diye konuştu.

***

MHP İL KADIN KOLLARI BAŞKANI DEMİR, NASIL GÖZDAĞI VERDİ?

Uzungöl’de açılan Iraklı Kürtler tarafından açıldığı bilinen sözde Kürdistan Bölgesel Kürt Yönetimi’nin simgesini taşıyan kaşkole bir tepki de Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Kadın Kolu Başkanı Gülen Demir’den geldi. Demir, “Hassasiyetimize dokunan elleri kırarız…” dedi. Güneydoğu sınır bölgesinde yaşanan sıcak çatışmalarda şehit düşen vatan evlatlarının acı haberi tüm ülkeyi sardığı bir zamanda yapılan bu provokasyonu değerlendiren Demir, “Hassasiyetimize dokunan elleri kırarız… Bizim memleketimizin en uç köşesinden en kıyı köşesinde açılacak tek bayrak Türk bayrağıdır... Trabzon öyle herkese geçit vermez. Hele hele bu günlerde şehit haberleri içimizi yakarken…” şeklinde gözdağı verircesine mesaj yayınladı.

***

MADEN VE PETROL İŞLERİ TRABZONLUYA EMANET

Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğüne, Maden Tetkik ve Arama Genel Müdür Yardımcılığı döneminde ortaya koyduğu başarılı performansla Trabzonlu Cevat Genç atandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan Atama Kararları Resmi Gazete’de yayımlandı. Atama kararlarına göre; Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğüne, Maden Tetkik ve Arama Genel Müdür Yardımcısı Trabzonlu Cevat Genç getirildi. Genç’i elk tebrik eden isimlerden biri de Trabzonlı hemşehirisi AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora oldu.

***

ÜNLÜ RADYOCU, TRABZONSPOR’UN REKLAM FİLMİYLE İLGİLİ NE SÖYLEDİ?

Ünlü Radyo Programcısı Zeki Kayahan Çoşkun, Trabzonspor’un son reklam filmiyle ilgili yorum yaptı. Trabzonsporlu oyuncu Abdülkadir Ömür’ün yer aldığı Karadeniz’e özgü Keşan motiflerinin yer aldığı formanın tanıtım reklam filmi için sıcak bir anlatımla yüreklere dokunulmuş şeklinde açıklama yapan Kayahan, “Trabzonspor iletişim birimi şahane bir iş çıkarmış... Takımda manken gibi kim var, formayı ona giydirip tanıtalım dememişler. Önermesi olan sıcak bir anlatımla yüreklere dokunmuşlar. Bu sene umarım Trabzon’da bir maç seyretme keyfini de yaşarım. Tebrikler Trabzonspor.” şeklinde ifadelere yer verdi.

21 Tem 2019 - 10:54 - Nabız


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.