21 Haziran 2019 Cuma Nabızlar

TRABZON VALİLİĞİ O ÜÇ İLÇEYİ UYARDI Trabzon Valiliği yaptığı yazılı açıklamada Trabzon’un 3 ilçesini Sel ve heyelana karşı uyardı. Trabzon genelinde...

TRABZON VALİLİĞİ O ÜÇ İLÇEYİ UYARDI

Trabzon Valiliği yaptığı yazılı açıklamada Trabzon’un 3 ilçesini Sel ve heyelana karşı uyardı. Trabzon genelinde kuvvetli sağanak yağış beklendiğinden, vatandaşların taşkın, su baskını ve heyelanlara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarılarda bulunan Trabzon Valiliği “Meteoroloji Genel Müdürlüğünce yayınlanan hava tahmin raporuna göre 20.06.2019 saat 12.00 ile 21.06.2019 saat 12.00 arası Trabzon ve çevresinde; özellikle bu gece yarısından itibaren Trabzon’un batı ilçelerinde (Beşikdüzü, Vakfıkebir, Çarşıbaşı) çok kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışı beklenmektedir” diyerek vatandaşları tedbirli olmaları konusunda uyardı

***

COŞKUN ERÜZ ŞİDDETLİ YAĞIŞ KONUSUNDA UYARDI: “TURİSTLERİ VADİLERDEN ÇEKİN!”

Trabzon’un çeşitli ilçelerinde üç gündür etkili olan sağanak yağış bugün de bazı ilçelerde etkisi sürdürecek. Hem meteoroloji hem yetkiler şiddetli yağış ve heyelan konusunda uyarılarını sürdürüyor. Çamlıhemşin ve Vakfıkebir de bugün 20-40 kg kadar yağış beklendiğini belirten Trabzon Doğal ve Tarihi Değerleri Koruma Derneği Başkanı Doç. Dr. Coşkun Erüz, turizmcileri uyardı. Doç. Dr. Erüz “Turizmci arkadaşımı aradım. Jandarmaya haber verin o vadilerin kenarlarında gezen Arap Turistleri vadi kanarlarından çekin dedim. Turistleri uyarsınlar. Yoksa her vadi hareket halinde, insanlar göz göze göre vadilere gitmesin” açıklamalarına yer verdi.

***

KUVVETLİ’DEN DİKKAT ÇEKEN SİSİ BENZETMESİ

İYİ Parti Trabzon İl Başkanı Azmi Kuvvetli, Mısır'ın seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin şüpheli ölümünden sorumlu tutulan cunta yönetimi Sisi’yi Türkiye Cumhuriyetinin seçilmiş Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a benzetti. Her fırsatta Mursi’ye desteğini belirten Cumhurbaşkanı, Mısır’ın demokratik mücadelesini ‘Rabia’ işareti ile simge haline getirmişti. Başkan Kuvvetli, “Vallahi Sisi'ye benzeyen kim var diye sorsalar, herkes seni işaret eder. Kızma...! Aynaya bak, millete hak vereceksin.” şeklinde sosyal medyada yazılı bir açıklamada bulundu. Bakalım AK Parti Kuvvetli’ye ne diyecek?

***

ÇARŞIBAŞI’NI SARAN KÖTÜ KOKUYLA İLGİLİ BELEDİYE MÜCADELE BAŞLATTI

Trabzon Çarşıbaşı Belediye Başkanı Mümin Nuhoğlu, son dönemlerde ilçede yaygın olan kötü kokuyla ilgili kamuoyunu ilgilendiren bir açıklama yaptı. Çevreye yayılan kötü kokuyla ilgili gerekli çalışmaların yapıldığını aktaran başkan Nuhoğlu, kamuoyuna yaptığı açıklamada “Son günlerde ilçemizde oluşan kötü koku dolayısı ile tarafımıza iletmiş olduğunuz şikâyetler doğrultusunda, Belediye Başkanlığımız olarak gereken çalışmalar yapılmış olup tüm önlemler alınmıştır... Bilgilerinize” şeklinde kaydetti. Kötü kokuyla ilgili nasıl bir önlem alındığına dair ise her hangi bir bilgi yok.

***

HAKAN GÜRHAN’IN ANKARA’DA TEDAVİSİ SÜRÜYOR

Ticaret Sanayi Odasına yıllarını veren ve herkesin başarılı bulduğu TTSO Genel Sekreteri Hakan Gürhan, Ankara’da bir süredir tedavi görüyor. Dün görüştüğümüz Gürhan, sağlık durumunun çok iyi olduğunu belirterek Trabzon’a selam gönderdi. Hakan Bey: “Durumum çok iyi. Şuan fizik tedavisi görüyorum. Bir süre daha tedavim devam edecek. Trabzon’u özledim, herkese selam gönderiyorum.” dedi. günebakış olarak Gürhan’a geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor sağlığına kavuşmuş bir şekilde en kısa sürede aramıza katılmasını bekliyoruz.

***

TRABZON SAHİLLERİ ÇEKİLMEZ HALE GELDİ

Trabzon’un bugün nefes alınabilecek en önemli mekânlarından biri Trabzon sahil bantı… Özellikle yaz aylarında insanların gece yarılarına kadar gezdiği, sabah saatlerinde ise insanların spor yaptığı en güzel mekânlarından biri… Büyükşehir Belediyesi eski başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, daha göreve başlamadan sahilde denize akan lağım suyunun önünde fotoğraf vermiş: “Bu utancı en kısa sürede Trabzon’un gündeminden kaldıracağız.” demişti. Aradan tam 10 yıl geçti, öyle bırakıp gitti. Üstelik Gülcemal Projesi’ni yarıda bırakarak ve bütün sahili kokuya boğarak… Şimdi Trabzon sahilinde kokudan gezemiyorsunuz. Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, konuya el atmış gibi gözüküyor. Ancak bu yaz sanki bu kokuya mahkûm olacağız. Bir şey daha... Özellikle sabah saatlerinde hafriyat kamyonları tozu dumana katarak spor yapan insanları perişan ediyor. Eskiden o toprak yola su dökülerek toz olayı önlenirdi. Şimdi o da yok. Bir acayip vaziyette gidiyoruz.

21 Haz 2019 - 10:59 - Nabız


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.