21 Ekim 2019 Pazartesi Nabızlar

ORTAHİSAR BELEDİYE BAŞKANI GENÇ’İN İLGİNÇ ÖZELEŞTİRİSİ Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Trabzon’un n yetiştirdiği önemli araştırmacı yaza...

ORTAHİSAR BELEDİYE BAŞKANI GENÇ’İN İLGİNÇ ÖZELEŞTİRİSİ

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Trabzon’un n yetiştirdiği önemli araştırmacı yazarlardan Hüseyin Albayrak hocamızın Trabzon Basınındaki 60. yılı münasebetiyle yayımladığı “Dünden Bugüne Merkez ve İlçelerinde Trabzon’da Dini Hayat” ve “Trabzon’dan Güzel Çehreler” isimli eserlerinin tanıtım ve imza programına katıldı. Başkan Genç törende Hüseyin Albayrak’la ilgili duygu ve düşüncelerini dile getirirken, kendisiyle ilgili de bir özeleştiride bulunmayı ihmal etmedi. Başkan Genç, “Ben belediye başkanınızım. Halkın teveccühü ile bu şehrin belediye başkanı olarak hizmet etmeye çalışıyorum. Ama belediye başkanı olarak özellikle bu şehirde doğmuş, büyümüş, cihanşümul padişah olmuş bir kişinin Kanuni Sultan Süleyman’ın kılıcında hamsi olduğunu belediye başkanı olduktan sonra öğrenmenin, bu şehirde, bu şehrin tarihsel gelmişi geçmişi, yaşanmışlıkları, bu şehrin değerlerini bu şehrin evlatlarının bilmiyor olmasının eksikliğini bizatihi o göreve geldikten sonra müşahede ettim.” dedi.

***

ZORLUOĞLU’NUN PAZAR MİSAFİRLERİ

Bir dizi ziyaretler kapsamında Trabzon’a gelen Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Rektörü Yusuf Tekin, Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nu ziyaret etti. Ziyaretle ilgili açıklamalarda bulunan Rektör Tekin, Başkan Zorluoğlu’na nazik ev sahipliği için teşekkür etti. Rektör Tekin, “Mülkiye 94 Mezunu bir grup arkadaşımla yaptığımız hayırlı olsun ziyaretinde, gösterdiği güzel ev sahipliği için Sn. Başkan Murat Zorluoğlu’na teşekkür ediyorum. Allah yardımcısı olsun.” derken, Başkan Zorluoğlu da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Rektörü Yusuf Tekin'e ziyaretleri için teşekkür ediyor, vazifelerinde kolaylıklar diliyorum.” dedi.

***

BORDO- MAVİLİ TARAFTARLAR, TRABZONSPOR’U NEDEN YILMAZ ÖZDİL’E BENZETTİ?

Trabzonspor’un önceki gün sahasında Gaziantep FK’yı ağırladığı mücadele öncesinde futbolcularla teknik ekibin giydiği Atatürk’lü tişörtlere beğeni yağmış ve taraftarlar söz konusu tişörtlerin satışa çıkmasını istemişti. Trabzonspor yönetimi de aldığı karar sonucu söz konusu tişörtleri bugün internet üzerinden yarınsa tüm mağazalarda satışa çıkartacak. Ancak tişörtün satış fiyatının 129 TL olarak iddia edilmesi taraftarları çileden çıkardı. Bordo mavili taraftarlar tişörtün 61 TL’ye satılmasının uygun olduğu görüşünde birleşirken, pek çok taraftar ise bu iddialar üzerinden Trabzonspor’u yazdığı “Mustafa Kemal” kitabından büyük para kazanan Yılmaz Özdil’e benzetti. Trabzonspor’un Özdil gibi Atatürk üzerinden para kazanma yoluna giderek halkın duygularıyla oynadığı görüşünde birleşti.

***

ESKİ MİLLETVEKİLİ TUNAY, ÇİN’DE KİME BİZE HER YER TRABZON DEDİRTTİ?

Cumhuriyet Halk Partisi 24. Dönem İstanbul Milletvekili Trabzonlu Faik Tunay, Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyinde yürüttüğü Barış Pınarı Harekatı için Çin’in önemli düşünce kuruluşlarından birinde konuşmacı olduğunu söyledi. Dönüş yolunda arkadaşlarının kendisini Türkiye ve Trabzon sevdalısı Çinli bir hanımefendiyle tanıştırmak istediğini belirten Tunay, o görüntüleri de sosyal medya hesabından paylaştı. Paylaşılan video kısa sürede onlarca RT alırken, Tunay’ın sorduğu sorulara cevap veren Trabzon sevdalısı Çinli hanımefendi şunları söyledi: “2011’de Trabzon’a geldim. Trabzon’da 6 ay kaldım bu süre zarfında yurtta yaşadım. Daha sonra Çin’e geri döndüm. Trabzon’da Türkçe öğrendim. Trabzon’u çok sevdin. Çok neşeli ve renkli bir şehirdi. Bize her yer Trabzon.”

***

CHP’Lİ BEKAROĞLU, ERDOĞAN’IN DEVRİLECEĞİNİ İLERİ SÜREN PERİNÇEK’LE İLGİLİ NELER SÖYLEDİ?

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’in hükümeti tehdit ettiğini iddia etti. Perinçek’in katıldığı bir televizyon programında Türkiye- ABD’nin şartlarına uyma yoluna giderse ne olur sorusuna sarf ettiği “Giderse devrilir Tayyip Erdoğan yönetimi. Erdoğan yönetimi Türkiye’nin geleceğiyle oynama özgürlüğüne sahip değil. Türkiye’de bir güç var. Zaten o güç Erdoğan yönetimini 2014 yılından sonra hizaya getirdi.” sözlerine Bekaroğlu tepki gösterdi. Bekaroğlu, hükümete darbe yapılacağını söyleyen Perinçek’le ilgili, “Hükümete darbe yapılacağını söylüyor, resmen tehdit diyor; bu adam dokunulamaz mı, yoksa ceza ehliyeti ile ilgili bir durumu mu var?” dedi.

21 Eki 2019 - 10:49 - Nabız


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.

01

SELOCAN 61 - yılmaz özdil in, atatürk üzerinden para kazndığını söylemek, ukalalıktır. ts nin tercih edilen atatürk lü formasi bence 250 tl olmali....

sarayin 1 günlük gideri 1000-1500 asgari ücretlinin 1 yillik gelirine denk olduğu yerde, ts formasi bence bedavaya satiliyor...

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 21 Ekim 10:49