21 Ağustos 2019 Çarşamba Nabızlar

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ’NDE KAYITLAR VE YENİ AKADEMİSYENLER VAR Dün Avrasya Üniversitesi’ni ziyaret ettik. Üniversitenin Çimenli Yerleşkesindeki kayıt ç...

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ’NDE KAYITLAR VE YENİ AKADEMİSYENLER VAR

Dün Avrasya Üniversitesi’ni ziyaret ettik. Üniversitenin Çimenli Yerleşkesindeki kayıt çalışmalarını yerinde gözlemledik. Türkiye’nin dört bir yanından özel Avrasya Üniversitesi’ni tercih ederek Trabzon’a gelen çocuklar belki 4 yıl belki 5 yıl belki 6 yıl misafirimiz olacak. Tabloyu izlerken Trabzon’un gerçekten marka bir kent olduğuna bir kez daha kanaat getirdik.

Avrasya ziyaretimizde, nöroloji alanında Türkiye çapında isim yapmış Merhum Rauf Denktaş’ın da doktorlarından olan Prof. Dr. Mehmet Özmenoğlu’yla karşılaştık. Prof. Dr. Özmenoğlu, Avrasya’da göreve başlamış. Ziyadesiyle memnun kaldığımızı ifade ettik. Ve kendilerine başarılar diledik.

Avrasya’yı ziyaret edip de Mütevelli Heyet Başkanı Ömer Yıldız’la görüşmemek elbette olmazdı. Yıldız, önemli bir değerlendirme toplantısındaydı. Kurmay heyetiyle öğretim üyesi başvurularını ele alıyorlardı. 400 civarında akademisyenin başvuru yapması Avrasya yönetimini hayli memnun etmiş. Yaklaşık 150 yeni öğretim üyesine görev verilecekmiş.

***

BAŞKAN ZORLUOĞLU, DÜZELTME VE CEVAP HAKKINI KULLANDI

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, 19 Ağustos 2019 tarihinde gazetemizin 1. sayfasında “TRABEL A.Ş.'de Artan Maaşlar ile İlgili Yeni Bir Bilgiye Ulaştık” ve 7. sayfasında yer alan “TRABEL A.Ş.'deki Maaşlar İki Katına Değil 3-4 Katına Çıkarılmış” başlıklarıyla yayımlanan nabız ile ilgili cevap ve düzeltme hakkını kullandı. Yapılan düzeltme ve cevap metninde şu ifadeler yer aldı: “Gazeteniz 19 Ağustos 2019 tarihli Nabız köşesinde yer alan TRABEL A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı'nın maaşının 8 bin TL'ye yükseltildiği iddiası gerçeği yansıtmamaktadır. TRABEL A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı ve yönetim kurulu üyelerinin ücretleri, genel kurul kararına istinaden, 3.698,11 TL olarak tahakkuk etmekte ve ödenmektedir. Yönetim Kurulu Başkanı dâhil tüm üyeler bu huzur hakkını almaktadır. Yönetim kurulu toplantıları Başkan Murat Zorluoğlu'nun başkanlığında yapılmakta olup, katılamadığı toplantılara ise başkan yardımcısı başkanlık etmektedir.”

***

TRABZONLU ÜÇ İSMİN İMZASI ŞALPAZARI’NA YOL GETİRDİ

Şalpazarı-Şıhkıranı-Erikbeli Yolu karayolu ağına alındı. Yatırımda üç Trabzonlunun imzası yer aldı… Şalpazarı-Şıhkıranı-Erikbeli Yolu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından karayolu ağına alınmasıyla Şalpazarı ilçesinde 200 milyonluk bir yatırıma imza atıldı. Yatırımda üç Trabzonlunun imzası Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan’ın, Karayolları Genel Müdürü Abdülkadir Uraloğlu ve Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Enver İskurt’un imzası yer aldı.

***

VALİ USTAOĞLU, HAYRİYE SEYİDOĞLU’NUN CENAZESİNE KATILDI

Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Sağlık Bakanlığı Eski Müsteşarı Prof.Dr. Nihat Tosun’un kayınvalidesi Hayriye Seyidoğlu’nun cenaze törenine katıldı. Bugün ikindi namazına müteakiben Ortahisar Subaşı Mahallesi’nde kılınan cenaze namazı Vali Ustaoğlu’nun yanı sıra, Eski Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Trabzon Milletvekili Adnan Günnar, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, il protokolü ve çok sayıda vatandaş katıldı.

***

BU ASFALT OF-ÇAYKARA YOLUNA YAKIŞMIYOR…

Çaykara-Of yolunun Gençlik Merkezi önündeki kavşak noktasındaki bozuk sathın uzun süredir asfaltlanmaması sürücüleri zor durumda bırakıyor. Yaz mevsimi olması nedeniyle aşırı trafik yoğunluğunun yaşandığı Of Çaykara yolundaki yaklaşık 200 metrelik alanın asfaltı uzun süredir bozu durumda. Yüzeyde yaşanan aşınma ve derin çukurlar nedeniyle sıkıntı yaşayan sürücüler, kavşak nedeniyle viraj olan mevkide araç kontrolünü sağlamakta güçlük çekiyorlar. Her gün Uzungöl’e giden yüzlerce yerli ve yabancı turist ile Of’un yarıdan fazla nüfusunun ikamet ettiği Solaklı Vadisi’ndeki vatandaşların kullandığı güzergâhtaki bu bozuk asfaltın uzun süredir yenilenmemesi sürücüleri ve vatandaşları üzüyor. Bozuk asfalt nedeniyle araçlarında ciddi hasarlar meydana geldiğini ifade eden sürücüler, yetkililerden bu mevkiinin bir an evvel asfaltlandırılmasını talep ettiler.

21 Ağu 2019 - 10:50 - Nabız


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.

01

Mehmet Keskin - çaykara-of yolu kanayan yaramız. bölünmüş yol yapacağız diye bütün dere yatağı istinat betonlarıyla çirkinleştirildi. ortalıkta dere de kalmadı. milyonlarca turistin geldiği bir turizm cenneti böyle mi kalkındırılır. o yolu yapıp o kadar aracı oraya sokacağına of'ta otoparklar yapıp gelen turisti oradan servislerle taşımak hem belediyeye katkı sağlar hem de gelen insanlar trafik gürültüsü ve yoğunluğuyla uğraşmaz. bizim yöneticilerin tek bildiği şey beton dökmek malesef.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 21 Ağustos 10:50